single kamers villavibes
single kamers villavibes

Single kamers

Alle singlereizen met single kamers

single kamers

Op welke reizen zijn er nog single kamers?

De meeste vragen die aan ons gesteld worden, gaan over single kamers. Waarom er niet meer single kamers beschikbaar zijn, bijvoorbeeld. Of hoe het komt dat de beschikbaarheid voor single kamers soms verschillend is bij mannen en vrouwen.

Om hier wat meer duidelijkheid in te geven, vind je op deze pagina alles wat je moet weten over single kamers. En zie je welke reizen allemaal single kamers beschikbaar hebben.

single kamer

Beschikbaarheid single kamers

De meeste deelnemers aan onze reizen slapen op een kamer op indeling. Je slaapt dan op een kamer met twee gescheiden bedden met iemand van dezelfde sexe.

Is een kamer voor jezelf echt een harde eis voor jou? In onderstaande tabellen kun je snel zien op welke reizen momenteel nog single kamers beschikbaar zijn.

De meeste single kamers zijn voor zowel mannen als vrouwen. Maar in sommige gevallen zijn ze alleen nog beschikbaar voor mannen. Dat komt omdat we zien dat vrouwen nu eenmaal verder van tevoren boeken dan mannen, ook voor single kamers.

Alle reizen met single kamers

Weekend Ardennen 
25 − 39 jaar
31 mrt − 3 apr
40 plekken
€379
Bekijk reis
Padelreis Valencia 
25 − 39 jaar
21 − 27 mei
24 plekken
€1295
Bekijk reis
Hike & Bike Mallorca 
40 − 59 jaar
23 − 30 mei
40 plekken
€1195
Bekijk reis
Padelreis Valencia 
30 − 49 jaar
28 mei − 3 jun
24 plekken
€1295
Bekijk reis
Wandelreis Zwitserland 
45 − 65 jaar
22 − 29 jul
40 plekken
€1195
Bekijk reis
Wandelreis Zwitserland 
25 − 45 jaar
6 − 13 aug
40 plekken
€1195
Bekijk reis
Reis
Vertrek
Leeftijd
Groep
Prijs
Mannen
Vrouwen
 
Weekend- Ardennen – België
31 mrt − 3 apr
25 − 39 jaar
40
€379
Bijna vol
Bijna vol
Bekijk reis
Padelreis – Valencia – Spanje
21 − 27 mei
25 − 39 jaar
24
€1295
Vol
Vol
Bekijk reis
Hike & Bike – Mallorca – Spanje
23 − 30 mei
40 − 59 jaar
40
€1195
Nog plek
Nog plek
Bekijk reis
Padelreis – Valencia – Spanje
28 mei − 3 jun
30 − 49 jaar
24
€1295
Bijna vol
Vol
Bekijk reis
Wandelreis Zwitserland – Samnaun
22 − 29 jul
45 − 65 jaar
40
€1195
Nog plek
Vol
Bekijk reis
Wandelreis Zwitserland – Samnaun
6 − 13 aug
25 − 45 jaar
40
€1195
Nog plek
Vol
Bekijk reis

Prijzen zijn excl. € 29,50 boekingskosten, € 5,- SGR-bijdrage en €2,50 calamiteitenfonds.
Reis vol? Vul het boekingsformulier in en kom vrijblijvend op de wachtlijst.

Veelgestelde vragen over single kamers

Cover voor

Waarom biedt VillaVibes niet meer single kamers aan?

We hebben vaak maar een maximum aantal single kamers beschikbaar. Hotels willen hun bedden maximaal bezetten. Voor hen is het doorgaans niet interessant om single kamers aan te bieden. Moeten wij een single kamer inkopen, dan moeten wij het bed dat onbeslapen blijft in principe ook afrekenen. Hierdoor wordt de toeslag een stuk hoger.

Wil je precies weten hoe dit mechanisme werkt? We hebben hier ooit deze blog over geschreven.

Cover voor

Kan ik boeken voor een gedeelde kamer en me op de wachtlijst laten zetten voor een single kamer?

Het gebeurt regelmatig. Je ziet een leuke reis. Die wil je boeken. Je wilt een kamer voor alleengebruik reserveren. Maar… ze blijken allemaal al uitverkocht. Wat nu? Je hebt bij ons dan twee opties:

1. Je boekt een kamer op indeling (dat zijn kamers met gescheiden bedden, meestal twee, heel soms drie) en je laat je op de wachtlijst zetten voor een single kamer. Komt zo’n single kamer vrij, dan krijg je automatisch een seintje van ons. Je bent er dan in ieder geval van verzekerd dat je mee kan op de vakantie van jouw voorkeur.

2. Een kamer voor jezelf is zó belangrijk voor je, dat dit een harde voorwaarde is. Je plaatst jezelf, geheel vrijblijvend, op de wachtlijst. Zodra er een single kamer beschikbaar komt, krijg je van ons een seintje. Jij kunt dan laten weten of je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om deze reis alsnog te boeken. Met een single kamer, uiteraard.

single kamers op singlereizen

Hoe kan het dat er soms alleen nog single kamers voor 1 geslacht beschikbaar zijn?

Het aantal single kamers dat we voor onze singlereizen beschikbaar hebben, verdelen we over mannen en vrouwen. Vrouwen boeken die vaak snel, de single kamers voor vrouwen zijn doorgaans ook veel sneller weg.

Omdat wij onze garanties waar willen maken, bewaren we de single kamers voor mannen. Vrouwen snappen dit niet altijd. Ze zien dat er nog een single kamer vrij is en denken ‘weg-is-weg-toch’? Dat is misschien zo bij andere partijen, maar niet bij ons.

Door voor mannen voldoende single kamers beschikbaar te houden, vergroten wij de kans aanzienlijk dat uiteindelijk de helft van de groep uit mannelijke deelnemers bestaat.

Af en toe is het trouwens andersom, dat we alleen nog maar single kamers voor vrouwen hebben. Maar dat komt niet vaak voor.

Cover voor

Wat is het voordeel van een gedeelde kamer ten opzichte van een single kamer?

We weten dat voor sommige mensen de drempel om met iemand de kamer te delen hoog is. Maarrrrr… we horen ook best vaak dat mensen achteraf best blij zijn dat ze geen single kamer hadden geboekt.

Weet je hoe dat komt? Een kamergenoot blijkt veel vaker een lust dan een last te zijn. Tuurlijk: je kunt pech hebben. Dat je totaal geen klik hebt. Of dat jouw roomie snurkt. Vaker blijkt echter dat mensen het juist als toegevoegde waarde ervaren dat ze hun belevenissen met iemand kunnen delen.

Dat je de dag met z’n tweetjes kunt evalueren. Dat je in de groep altijd een ‘soulmate’ hebt. Iemand die dingen hoort in de groep waar jij voordeel bij hebt. Iemand die leuke tips hoort. Of iemand met wie je zo blijkt te klikken, dat hier vriendschappen voor het leven uit ontstaan.

Een roomie blijkt heel vaak een prettig luisterend oor. Of juist iemand met wie je de slappe lach krijgt omdat je dingen met elkaar deelt die je met bekenden van jou veel minder snel zou delen. Probeer het eens!

single kamer slapen

Heb je nog andere vragen?

We hopen natuurlijk dat je nu alles weet over single kamers op onze singlereizen. Is er toch nog iets onduidelijk of mis je iets op deze pagina? Laat het ons even weten, dan voegen wij het toe!

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

hoe villavibes is opgericht
spel single reizen

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren