Algemene voorwaarden

Laatst gewijzigd op 7-12-2023. Je kan de algemene voorwaarden ook hier downloaden.

Boeking is bindend

Als je je voor een VillaVibes-reis inschrijft, dan is jouw boeking bindend maar nog niet definitief. Vanaf het moment dat je van ons de boekingsbevestiging met bijbehorende factuur hebt ontvangen wordt de inschrijving omgezet in een definitieve boeking.

Deze boekingsbevestiging ontvang je uiterlijk de eerste werkdag na boeking. Hierin lees je hoe en wanneer je de boekingskosten en/of de reissom moet voldoen.

Single zijn en hoger opgeleid

Deelnemers aan al onze single reizen en single weekenden worden geacht bij boeking single te zijn. Indien duidelijk wordt dat dit bij boeking al niet het geval was, dan kan betreffende deelnemer worden uitgesloten van alle aangeboden activiteiten. Bovendien zijn de VillaVibes reizen uitsluitend bedoeld voor singles met hbo-wo werkdenkniveau. Dus voor singles met een baan of diploma op hbo-niveau of beschikken over hbo-denkniveau.

Verblijfssom

De gepubliceerde verblijfssommen zijn altijd per persoon, tenzij anders vermeld. Naast de verblijfssom betaal je altijd €29,50 boekingskosten en €5,- SGR-bijdrage.

Reisverzekering

De deelnemer is verplicht voor vertrek een deugdelijke reisverzekering af te sluiten. Bij wintersport met wintersportdekking en bij bijvoorbeeld duik- of bergfietsvakanties met duik- of fietsdekking.

VillaVibes raadt met klem aan om ook een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Als je namelijk onverhoopt moet annuleren, zal VillaVibes deze kosten niet vergoeden.

Aansprakelijkheid

VillaVibes noch de begeleiders kunnen aansprakelijk worden gesteld voor opgelopen schade en/of letsel bij activiteiten. Deelname aan VillaVibes vakanties en events zijn geheel op eigen risico.

Uiterste betaaldata

Binnen twee dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging en de factuur dient de aanbetaling van €34,50 (boekingskosten en SGR-bijdrage) bij ons binnen te zijn.

 • De uiterste betaaldatum van de volledige reissom bij weekenden (m.u.v. Oerol) is 3 weken voor aanvang.
 • De uiterste betaaldatum van de volledige reissom bij weekreizen & Oerol (m.u.v. de Lapland reis) is 6 weken voor vertrek.
 • De uiterste betaaldatum van de volledige reissom bij de Lapland reis is 8 weken voor vertrek.

Boek je binnen deze termijn? Dan dien je op de dag dat je de boekingsbevestiging en de factuur van ons ontvangt de volledige reissom direct te betalen.

Indien de betaling niet op de uiterste betaaldatum door ons is ontvangen dan behouden wij het recht om jouw reis te annuleren.

De bijkomende kosten conform onze annuleringsvoorwaarden komen dan voor jouw rekening. De betalingsverplichting vervalt dan dus niet.

Annulering van je vakantie of event

Bij ons zitten veel weekenden en vakanties ver van tevoren vol. Vroeg boeken willen we stimuleren. Wij snappen echter ook dat je bij een vroege boeking meer kans loopt dat je moet annuleren.  Bijvoorbeeld omdat je ineens voor je werk naar het buitenland moet. Of omdat je ineens een hele leuke man of vrouw ontmoet met wie je eerst wil uitzoeken of er wellicht iets moois ontstaat.

Om die reden bedachten wij onze Kosteloos Annuleren Garantie. Dat betekent dat je tot enkele weken voor vertrek kosteloos onder je boeking uit kunt. Je bent dan alleen de boekingskosten à 29,50 en de SGR-bijdrage van 5 euro kwijt. Bij je annulering hoef je geen reden op te geven. Een mailtje naar ons is voldoende. Kosteloos annuleren kan totdat de deadline is verstreken.

Mocht je je reis onverhoopt moeten annuleren, dan doe je dit altijd per mail naar info@villavibes.nl. Annuleren is alleen via mail mogelijk en niet via een ander kanaal.

Wij bevestigen jouw annulering per mail binnen 2 werkdagen. Pas als je van ons een bevestiging hebt van je annulering, is je reis definitief geannuleerd. Lees hier de uitgebreide uitleg rondom onze annuleringsvoorwaarden.

Hieronder tref je de annuleringstermijnen:

Annulering bij weekenden (exclusief Oerol)

 • Restitutie tot drie weken vóór aanvang van het weekend:
  Je bent alleen je € 29,50 boekingskosten en € 5,- SGR-bijdrage kwijt. Met één mailtje halen we jouw boeking uit ons systeem.
 • Restitutie tot één week vóór aanvang van het weekend:
  50% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot 48 uur vóór aanvang van het weekend:
  10% van het totaalbedrag.
  N.B: wanneer je in de laatste 48 uur annuleert of niet op komt dagen, bedraagt de restitutie 0% van het totaalbedrag.
  Voor alle duidelijkheid: als je te laat (oftewel binnen drie weken voor vertrek) annuleert, ben je altijd verplicht je betalingsverplichtingen na te komen.

Annulering bij weekreizen en Oerol (m.u.v. Lapland reis)

 • Restitutie tot zes weken vóór aanvang van de reis:
  Je bent alleen je € 29,50 boekingskosten en € 5,- SGR-bijdrage kwijt. Met één mailtje halen we jouw boeking uit ons systeem.
 • Restitutie tot vijf weken vóór aanvang van de reis:
  50% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot drie weken vóór aanvang van de reis:
  25% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot één week vóór aanvang van de reis:
  15% van het totaalbedrag.
 • Restitutie in de laatste week vóór aanvang van de reis:
  10% van het totaalbedrag.
  N.B: wanneer je in de laatste 48 uur annuleert of niet op komt dagen, bedraagt de restitutie 0% van het totaalbedrag.
  Voor alle duidelijkheid: als je te laat (oftewel binnen zes weken voor vertrek) annuleert, ben je altijd verplicht je betalingsverplichtingen na te komen.

Annulering Lapland reis 

 • Restitutie tot acht weken vóór aanvang van de reis:
  Je bent alleen je € 29,50 boekingskosten en € 5,- SGR-bijdrage kwijt. Met één mailtje halen we jouw boeking uit ons systeem.
 • Restitutie tot zes weken vóór aanvang van de reis:
  70% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot vijf weken vóór aanvang van de reis:
  50% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot drie weken vóór aanvang van de reis:
  25% van het totaalbedrag.
 • Restitutie tot één week vóór aanvang van de reis:
  15% van het totaalbedrag.
 • Restitutie in de laatste week vóór aanvang van de reis:
  10% van het totaalbedrag.
 • N.B: wanneer je in de laatste 48 uur annuleert of niet op komt dagen, bedraagt de restitutie 0% van het totaalbedrag.

Annulering van reizen door VillaVibes

VillaVibes behoudt zich het recht voor om reizen in uitzonderlijke gevallen te annuleren. Bijvoorbeeld door de politieke situatie of de gezondheidsrisico’s in een land. Of omdat we ruim van tevoren voorzien dat we onze Grote Groep Garantie niet kunnen waarmaken. In dat geval worden de deelnemers tijdig op de hoogte gesteld. Zij ontvangen hun volledig betaalde reissom retour.

Bovendien behoudt VillaVibes zich het recht voor om in uitzonderlijke gevallen de boeking van deelnemers aan een reis te annuleren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren indien de regels rondom de toegestane groepsgrootte anders zijn dan de groepsgroottes waar VillaVibes aanvankelijk vanuit ging. In dit geval worden de boekingen van de deelnemers die als laatste hebben geboekt, als eerste geannulleerd. VillaVibes heeft dit recht. Uiteraard ontvangt de betreffende deelnemer 100% van zijn reissom retour. Extra kosten die de deelnemer maakt door het eenzijdig annulering van de boeking worden echter niet vergoed door VillaVibes.

Verhoging reissom i.v.m. stijging brandstofkosten

In zulke gevallen nemen wij de ‘schade’ voor onze rekening. You win some, you lose some.

Schoon achterlaten van accommodaties

Je bent verplicht de verblijfsruimte waar je hebt vertoefd (kasteel, landhuis, chalet of hotelkamer) in goede staat achter te laten. Hoewel de eindschoonmaak voor je gedaan wordt, dien je alles wel netjes (= veegklaar) achter te laten. Bij buitensporig slecht achtergelaten accommodatie zullen de schoonmaakkosten op de gasten verhaald worden.

Onderscheid in tarieven verschillende kamertypes

Met enige regelmaat verblijven wij in accommodaties waar niet alle kamers identiek zijn. Zo kan er verschil zijn in grootte, uitstraling, meubilair, eventuele aanwezigheid van een balkon en uitzicht. Ook het type bed kan verschillen. We hebben kamers met een tweepersoonsbed, een goed sofabed of een eenpersoonsbed. Je ligt nooit samen in een bed.

Bovenstaande comfortverschillen verrekenen wij niet in toeslagen of kortingen, tenzij dit anders staat aangegeven op het boekingsformulier van de reis. VillaVibes maakt pas onderscheid in tarief wanneer er privacy-verschillen binnen de kamertypes zijn. Denk aan: Gedeelde badkamer vs eigen badkamer/ single kamer vs meerpersoonskamer. In andere gevallen ga je automatisch op voorhand akkoord met lichte comfort-verschillen.

Respect voor elkaar, respect voor locatie en natuur

VillaVibes hecht erg aan respect. Voor het welslagen van een event of reis, is respect naar elkaar en de omgeving toe dan ook een vereiste. Ook respect voor de gebouwen en de mooie natuur waarin we ons begeven is voor ons belangrijk.

Weigering deelname vooraf

Bij twijfel van geschiktheid van de deelnemer behoudt VillaVibes zich het recht zonder opgave van redenen iemand uit te sluiten van deelname. In dat geval wordt de deelnemer hierover ingelicht. Binnen een week zal het inschrijfgeld dan terug gestort worden.

Uitsluiting deelname gedurende het event

Een deelnemer die tijdens een event last en/of schade berokkent of dreigt te berokkenen aan deelnemers of locatie, kan door VillaVibes van (voortzetting van) verdere deelname worden uitgesloten. Alle uit de hinder en de uitsluiting van de deelnemer voortvloeiende kosten komen voor rekening van de deelnemer, indien en voor zover de gevolgen van schade of last hem/haar kunnen worden toegerekend.

Documenten

De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten zoals een paspoort en eventueel een vereist visum.

Beeldmateriaal internetsite

Tijdens onze singlevakanties kunnen foto’s en ander beeldmateriaal worden gemaakt. We kunnen dit gebruiken voor promotionele doeleinde op bijvoorbeeld onze website of social media. Ook kunnen we dit beeldmateriaal gebruiken op websites van partners. Deelnemers die niet zichtbaar willen zijn, dienen dit aan ons kenbaar te maken. Op verzoek zullen wij dit beeldmateriaal verwijderen als de betreffende persoon duidelijk herkenbaar op de foto te zien is.

Verstrekking gegevens aan derden

Soms hebben – naast de VillaVibes-medewerkers – ook andere partijen toegang tot jouw gegevens. Denk aan de luchtvaartmaatschappij die jouw ticket moet reserveren of aan het hotel die de kamerindeling ontvangt. Wij verstrekken uitsluitend gegevens die essentieel zijn om onze single reizen goed te laten verlopen.

Ook partijen die ons helpen bij onze bedrijfsvoering kunnen soms toegang krijgen tot bepaalde gegevens. Bijvoorbeeld het IT-bedrijf dat onze website beheert en bureaus die ons helpen bij onze marketing. Deze partners hebben wij mede geselecteerd omdat ze betrouwbaar zijn. We hebben afspraken met hen gemaakt over de verwerking en de beveiliging van deze gegevens. Het is hen uitdrukkelijk verboden om de gegevens aan te wenden voor eigen gebruik.

Verder zullen wij jouw gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is. Bijvoorbeeld aan de belastingdienst. De enige uitzondering is jouw voornaam, woonplaats en e-mailadres. Die worden aan jouw groepsgenoten verstrekt. Daar zijn goede redenen voor:

Voor het grootste deel van onze VillaVibers is het belangrijk om met groepsgenoten in contact te kunnen treden. Zo worden er onderling niet alleen volop carpool-afspraken gemaakt om samen te rijden naar een VillaVibes-bestemming of luchthaven, ook worden e-mailadressen bijvoorbeeld gebruikt om reünies te organiseren. Om die reden worden jouw persoonsgegevens verstrekt aan jouw groepsgenoten.

Wil jij voorkomen dat jij door jouw persoonsgegevens traceerbaar bent als persoon? Maak dan speciaal voor jouw reis of weekend een e-mailadres aan waarin jouw mailadres niet naar jou als persoon leidt. Gebruik bijvoorbeeld wel villavibesgriekenland123@gmail.com, maar niet een adres als haroldblanken@gmail.com.

VillaVibes verbiedt deelnemers uitdrukkelijk om deze persoonsgegevens voor andere doeleinden te gebruiken dan zoals hierboven omschreven of te verstrekken aan derden.

Voor meer informatie over onze privacyverklaring verwijzen we je naar deze pagina.

Lichamelijke of geestelijke problemen? Verplicht melden.

Heb je fysieke of mentale problemen, en/of kunnen deze verwacht worden tijdens een reis, dan ben je verplicht VillaVibes hierover vooraf te informeren.
Indien je tekortschiet in de informatieplicht, zoals genoemd onder bovenstaande paragraaf, dan kan VillaVibes je van (verdere) deelname aan de singlereis uitsluiten. Eventueel daaraan gekoppelde extra kosten kunnen je in rekening worden gebracht.

Intellectueel eigendom

De vormgeving en inhoud, waaronder handelsmerken, logo’s, afbeeldingen, foto’s, teksten op de website(s) van VillaVibes zijn het intellectuele eigendom van VillaVibes en mogen niet worden gereproduceerd, gebruikt of weergegeven zonder de uitdrukkelijke toestemming van VillaVibes.

Gebruiksrechten

De gebruiksrechten die door VillaVibes aan klanten worden verleend, zijn strikt beperkt tot het gebruik van deze documenten voor privé- en persoonlijke doeleinden binnen het kader en gelden vanaf het moment van inschrijving tot aan het beëindigen van de reis. Al het andere gebruik door leden zonder toestemming van VillaVibes is strikt verboden.

Copyright

Het is iedereen, zowel deelnemers aan- als bezoekers van door VillaVibes georganiseerde events en singlereizen verboden om foto’s of teksten van de site over te nemen, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de organisatie.

VillaVibes en pers

Het is deelnemers verboden om zonder toestemming van de organisatie informatie die de privacy van deelnemers kan schaden via massamedia naar buiten te brengen.

Overige informatie en contact

Voor vragen over bijvoorbeeld deze algemene voorwaarden of informatie over de website kun je met ons opnemen via info@villavibes.nl of telefoon 026-3707910. Tevens is het interessant om ook de volgende pagina’s te bekijken:

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

singlereizen VillaVibes
oprichting villavibes
spel single reizen

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren