Unieke garanties

De 6 VillaVibes Garanties

Herken je dit? Je hebt zin in een geweldige vakantie. En het lijkt je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar hoe weet je nu zeker dat je een ‘klik’ hebt met je reisgenoten? En waarom kiezen elk jaar zóveel singles voor de single reizen van VillaVibes?

Een belangrijke reden is onze Gelijkgestemden Garantie (uniek in Nederland). Wij geloven er namelijk in dat de kans op een onvergetelijke vakantie pas echt groot wordt, als je met gelijkgestemden op reis gaat. Mensen die net als jij single zijn – van ongeveer dezelfde leeftijd en allemaal hoger opgeleid. Dit zien we ook terug in onze klantbeoordelingen.

Daarbij vinden wij het voor de optimale Vibes belangrijk dat de groep uit voldoende mensen bestaat. En dat de man-vrouw verhouding in balans is. Alleen bij VillaVibes krijg je daarvoor harde garanties. Wist je trouwens dat al onze singlereizen altijd doorgaan? En dat jij zelf de vrijheid hebt om kosteloos te annuleren? Wel zo handig als je bijvoorbeeld tussentijds verliefd wordt.

Cover voor
survival

Unieke Gelijkgestemden Garanties

Al sinds 2001 geven wij onderstaande harde garanties. En juist de combinatie van deze 6 punten maakt de kans op gelijkgestemden zó groot. Daarom beschrijven sommige Vibers hun reisgenoten wel eens als: ‘een vriendengroep die elkaar nog niet kent’.

  1. Leeftijd Garantie
  2. Opleiding Garantie
  3. Fifty-Fifty Man-Vrouw Garantie
  4. Grote groep Garantie
  5. Vertrek Garantie
  6. Kosteloos annuleren Garantie

1. Leeftijd Garantie

Vaak heb je de leukste tijd met mensen van ongeveer jouw leeftijd. Daarom zijn al onze weekendjes weg en single vakanties opgedeeld in leeftijdscategorieën. We hebben reizen voor singles tussen de 25 en 69 jaar. De meest gebruikte leeftijdscategorieën zijn 25-39, 30-45, 35-49 en 40-59 jaar. Ben je meer dan 12 maanden te oud of te jong? Dan mag je niet mee op deze reis.

We willen niet té rigide zijn in ons leeftijdsbeleid. Maar aan de andere kant vinden we het wel belangrijk dat we waarmaken wat we beloven. Daarom maken we een uitzondering als je maximaal 12 maanden te oud of te jong bent. Met zo’n kleine leeftijdsafwijking mag je nog mee met de groep van jouw voorkeur.

Bij andere organisaties worden leeftijdscategorieën meer als richtlijnen gebruikt. De kans is groot dat je daar mannen en vrouwen tegen komt die gewoon vijf jaar ouder zijn dan de aangekondigde bovengrens. Een man van 54 in de leeftijdscategorie 35-49 jaar is daar geen uitzondering. Bij ons weet je dus zeker dat dit niet gaat gebeuren! 

Groepsreis Zweden
Cover voor

2. Opleiding Garantie

Wil je met ons mee, dan moet je beschikken over minimaal hbo werk- en/of denkniveau. We weten dat hetzelfde opleidingsniveau niet automatisch betekent dat iedereen met elkaar levelt, maar het is wel een belangrijke factor.

Bij andere organisaties loop je meer kans op een mismatch tijdens gesprekken met je reisgenoten (al zul je bij ons met de een ook meer een klik voelen dan met de ander).

We gaan geen diploma’s controleren, maar in geval van twijfel vragen we meer informatie op. Dit maakt ons uniek. VillaVibes is de enige organisatie die een check uitvoert op opleiding.

Wij weten echter ook dat een papiertje niet alles zegt. Door een mooie carrière kun je inmiddels ook een baan hebben op HBO-niveau. Geldt dit voor jou? En heb je bijvoorbeeld niet het diploma maar wel een eigen zaak of een management functie? Neem dan even contact met ons op. Of schrijf een toelichting op het boekingsformulier. Het kan goed zijn dat we je alsnog van harte welkom heten op een van onze singlereizen of weekendjes weg.

singlereis zeilen

3. Fifty-Fifty Man-Vrouw Garantie

Ken je ze? Die verhalen van groepen met 16 vrouwen en 3 mannen? Mannen denken eerst nog dat al die aandacht van vrouwen leuk is. Maar na een paar dagen worden ze doodmoe van de sfeer.

Uit ervaring weten we dat een goede verdeling van mannen en vrouwen altijd leidt tot de beste Vibes. Wij beloven jou dat de verdeling van mannen en vrouwen bij al onze single vakanties altijd in balans is. De maximale scheefheid is 40%-60%.

We laten zelfs wel eens een plekje onverkocht om die belofte waar te maken. Op lange termijn leidt dit namelijk tot iets veel belangrijkers: het vertrouwen dat iedereen in ons heeft dat de man-vrouw verhouding altijd in balans is.

Bij vrijwel alle andere organisaties zul je lezen dat er ‘gestreefd wordt naar’ een gelijke man-vrouw verhouding. Dat betekent natuurlijk dat de verhouding niet gegarandeerd wordt. Je loopt hier altijd de kans in een groep met een volledig scheve man-verhouding terecht te komen.

Cover voor

4. Grote groep Garantie

Hoe kleiner de groep, hoe beter je iedereen leert kennen. Maar ook: hoe groter de kans dat er geen mensen tussen zitten met wie je een klik hebt. Wij kiezen bewust voor grote groepen, omdat de kans op gelijkgestemden daarmee aanzienlijk toeneemt.

We zullen echter altijd zorgen dat jij je niet verdwaald voelt in een groep. Een grote groep biedt namelijk veel extra mogelijkheden, vooral om activiteiten te doen op precies jouw niveau. Bijvoorbeeld lekker skiën op jouw niveau tijdens onze single wintersportvakanties of op hetzelfde niveau tennissen tijdens onze tennisreizen. Dát ervaren onze gasten als een enorm voordeel.

Wij garanderen altijd minimaal 70% van het aangekondigde aantal en maximaal 135%. Staat er bij onze groepsgrootte 50 mensen? Dan weet jij zeker dat je straks op vakantie gaat met minimaal 35 en maximaal 67 mensen. Niet meer en niet minder. En uiteraard met gelijke man-vrouw verhouding (zie fifty-fifty-garantie).

Bij andere organisaties wordt de marge bewust groot gehouden en ook hier geldt dat het dan om richtlijnen gaat, niet om garanties. Wordt er aangekondigd dat een groep uit 20 deelnemers bestaat, dan kan het best zijn dat je met 7 man op pad gaat. Bij ons gebeurt dat dus niet. 

Cover voor

5. Vertrek Garantie

Niets is zo vervelend als je verheugen op een vakantie die misschien niet doorgaat, toch? Bij ons gaan daarom alle single reizen gegarandeerd door. 

Zo voorkomen we dat je teleurgesteld raakt. Maar er is ook nog een andere reden. Omdat we met grote groepen komen, willen hotels geen risico lopen dat wij enkele maanden voor vertrek ineens annuleren. Daarom vragen ze ons altijd om zekerheid, met een substantiële aanbetaling.

Enige uitzondering op deze vertrekgarantie is als we ver van tevoren zien aankomen dat een singlereis niet door kan gaan. Bijvoorbeeld door de politieke situatie in een land. Of omdat we ruim van tevoren niet helemaal zeker weten of we onze Grote Groep Garantie kunnen waarmaken.

In dat geval zullen we je tijdig informeren. Je hebt dan nog voldoende tijd om een alternatief te vinden. Van 2013-2023 gebeurde dit bij slechts 2% van alle aangeboden reizen. Uiteraard krijg je van ons dan altijd je geld terug. VillaVibes werkt nooit met vouchers.

Cover voor

6. Kosteloos Annuleren Garantie

Wil je graag een reis boeken, maar deze niet te lang van tevoren ‘vast leggen’? Bijvoorbeeld omdat je weet dat je in de tussentijd gewoon verliefd kunt worden? Dan zit je goed bij ons. We hebben namelijk gunstige annuleringsvoorwaarden. Lees er hier alles over.

Bij een reservering betaal je bij ons namelijk alleen maar €29,50 boekingskosten en de verplichte SGR-bijdrage van €5,-. Annuleer je vervolgens binnen onze gunstige annuleringsvoorwaarden, dan hoef je de reissom niet te betalen. Je betaalt dan dus alleen de boekingskosten en de verplichte SGR-bijdrage. Handig toch?

De kosteloos-annuleringstermijn is voor onze single weekenden 3 weken voor vertrek. Bij onze weekreizen en Oerol is dat 6 weken voor vertrek en bij onze Lapland reis is dat 8 weken voor de vertrekdatum.  Annulering mag zonder opgave van reden. Flexibeler kunnen we het niet voor je maken.

Annuleer je binnen de kosteloos annuleringstermijn? Dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals geformuleerd in onze Algemene Voorwaarden.

SGR singlereis

Extra: jouw geld is veilig (SGR-Garantie)

Je leest ze wel eens. Van die rampverhalen van mensen die een reis hebben geboekt en dan vervolgens kunnen fluiten naar hun geld omdat die reisorganisatie failliet is gegaan. Bij VillaVibes heb jij de zekerheid dat dit niet kan gebeuren. Je geld is altijd veilig bij ons. We zijn namelijk aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). We zijn te vinden onder deelnemersnummer 3274.

Het SGR is het Garantiefonds met de strengste toelatingscriteria. Ze keert altijd uit aan consumenten, in geval een reisorganisatie failliet gaat. Dat betekent dat wij moeten voldoen aan strenge financiële voorwaarden. Ze zijn natuurlijk niet op hun achterhoofd gevallen bij de SGR. Vanaf 1 februari 2021 geldt er een bijdrage voor de SGR van € 5,- per persoon. Ook wanneer de reis wordt geannuleerd vanuit de reiziger moet deze bijdrage worden voldaan.

ANVR singlereis

Samen voor een gezonde reisbranche

De ANVR is de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Dit is de branchevereniging die de belangen behartigt van reisorganisaties. Samen zorgen we er voor dat de reisbranche gezond blijft. Dit doet de ANVR met strenge richtlijnen en eisen waaraan reisorganisaties moeten voldoen.

Ook voor jou als consument is dit belangrijk. Zo weet je zeker dat we financieel gezond zijn, we eventuele klachten goed afhandelen en onze reisleiders er voor je zijn tijdens je vakantie. We staan geregistreerd onder nummer 5601. Meer informatie vind je op deze ANVR-pagina.

Calamiteitenfonds singlereis

Ook bij calamiteiten gegarandeerd hulp

Stel je bent lekker van je VillaVibes singlereis aan het genieten en opeens doet zich een natuurramp voor. Bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting op IJsland. Grote kans dat jouw vakantie dan wordt afgebroken of dat je naar een ander hotel wordt verplaatst. Dit kost natuurlijk veel geld. Voor VillaVibes is dit overmacht en normaal gesproken moet jij deze kosten betalen. Gelukkig bestaat het Calamiteitenfonds en is VillaVibes hier bij aangesloten (zie gegevens).

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger:

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren.

Wel zo fijn toch? Dan kun je het geld hopelijk weer gebruiken om nog een keertje lekker op vakantie als de rust is teruggekeerd. Voor het calamiteitenfonds betaal je 2,50 euro per boeking naar het buitenland.

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

singlereizen VillaVibes
oprichting villavibes
spel single reizen

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren