Vijf vragen aan… OpperViber Ciska Vijf vragen aan… OpperViber Ciska

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Vijf vragen aan… OpperViber Ciska
Afbeelding voor Vijf vragen aan… OpperViber Ciska
Afbeelding voor Vijf vragen aan… OpperViber Ciska

Ken je Ciska al? Ciska is één van onze enthousiaste reisleidsters. Ze skiet fanatiek en 5 jaar geleden ging ze zelf een keertje mee met onze wintersportvakantie. Daar viel haar grote glimlach en haar interesse in de mede Vibers direct op. Inmiddels heeft ze al veel VillaVibes vakanties begeleid. Vooral de actieve vakanties vindt ze heerlijk. Waarom? En hoe is het om samen met 50 VillaVibers op pad te  gaan? We stelde haar deze vijf vragen:

Ciska ging ooit zelf als gast mee met SnowVibes

1. Hoe was jouw eerste VillaVibes reis?

Mijn eerste reis met VillaVibes was een wintersport in 2013. Mijn ex-man en ik gingen twee jaar daarvoor uit elkaar. Hij was ook mijn wintersportmaatje. Vanaf toen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. VillaVibes leek prima te passen, maar toch was ik doodzenuwachtig. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik ging met het vliegtuig dus kwam ook nog eens alleen bij de groep aan. Gelukkig werd ik door de OpperViber van die week opgewacht en gelijk mee naar de groep genomen. Ik kreeg bij binnenkomst meteen een warm gevoel. Ik denk dat het komt doordat je mensen om je heen ziet die ‘hetzelfde’ zijn. Allemaal wintersportliefhebbers, allemaal single en allemaal open om andere mensen te ontmoeten. Dat gaf direct een prettig gevoel.

2. Je scoort altijd goed in de enquêtes. Gasten zijn blij met je. Wat is je geheim?

Haha goede vraag. Er is niet echt een geheim. Ik ben wie ik ben. Ik doe mij niet anders voor dan dat ik ben en doe veel op gevoel. Daarnaast wil ik graag de beleving doorgeven zoals ik die zelf de eerste keer heb ervaren. De reisleiding gaf mij het gevoel dat ik gezien werd. Dat vind ik heel belangrijk tijdens de reizen die ik nu zelf begeleid. Ik ben er voor iedereen, ik vind het leuk om met iedereen goed contact te hebben en maak geen onderscheid. Verder ben ik wel een no-nonsense type. Ik ben niet extrovert en hoef het feestje niet aan te slingeren. Daar heb ik vaak een collega crew-lid voor. Ik ben meer stabiel, betrouwbaar en behoud graag het overzicht. Ik denk dat dat herkenbaar is voor veel mensen en dat ze dat waarderen.

Mooi momentje, op handen gedragen 😉

3. Wat raakt je tijdens de VillaVibes reizen?

Elke reis blijft anders. Elke keer tref je weer nieuwe mensen. De ene reis raakt je meer dan de andere. Dan hangt altijd af van de mensen die je treft. Zo is een bepaalde SnowVibes-week me altijd bijgebleven.

Op dag twee kwam ik aan een tafel te zitten met allemaal dames van ongeveer dezelfde leeftijd. Iedereen had een behoorlijk heftige periode achter de rug en was ontzettend open. Daardoor ontstond er een heel intiem gesprek. Het ging over alle belangrijke dingen in het leven. Van de dood tot de liefde. Er werd gehuild, maar ook gelachen. Iedereen was zo open naar elkaar en stelde zich kwetsbaar op. Dat zorgde ervoor dat we een heel fijn gesprek hadden terwijl we elkaar nauwelijks kenden. Erg bijzonder.

4. Wat zijn moeilijke momenten voor jou tijdens een reis?

Ciska tijdens een Hike en Bike reis

Het gebeurt niet vaak, maar soms moet je deelnemers aanspreken op bepaald gedrag. Dit vind ik moeilijk en is gewoon niet leuk. Je wilt natuurlijk liever dat een reis vlekkeloos verloopt. Toch zijn dat soort gesprekken heel belangrijk als het in het belang van de groep is. Ik bedenk vooraf altijd goed hoe ik het gesprek aanga. Wat is mijn boodschap? Hoe ga ik het precies verwoorden? Soms bereid ik dat alleen voor, soms check ik het even bij mijn collega’s.

5. Hoe voel je je bij thuiskomst?

Ohh.. de twee weken na mijn eerste VillaVibes-week waren verschrikkelijk. Je komt in een zwart gat en mist iedereen zo ontzettend. Ik wist echt even niet zo goed wat ik met mijzelf aan moest. Ondertussen ben ik 17 reizen verder en er gewend aan geraakt. Hoe gek dat misschien ook klinkt. Zo heftig als de eerste keer, is het in ieder geval niet meer. Je weet dat je leuke mensen gaat ontmoeten. Er zitten er altijd wel een paar tussen waarmee je vaste vrienden wilt worden. Soms lukt dat ook daadwerkelijk. Ik had al een heel sociaal leven en dat is door mijn werk bij VillaVibes alleen maar verrijkt. Ik hoop nog veel single reizen te kunnen doen en nog veel bijzondere mensen te ontmoeten.

Wil je reageren op dit verhaal? Of iets vertellen over jouw vakantie met reisleidster Ciska? Dat kan hieronder.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren