Vragen? Bel 026 - 370 79 10
Bekijk video
Single reizen voor
hoger opgeleiden

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Mail of bel ons even
 • Krijg ik een vliegticket opgestuurd?
  Nee, het gaat veel makkelijker. Bij de incheckbalie staat jouw VillaVibes-reisleidster. Je meldt je eerst bij haar (zodat wij weten dat je er bent) en vervolgens check je in bij de balie met enkel je paspoort.
 • Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?
  Paspoort moet bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig zijn.
 • Hoe zit het met bagage, beddengoed, lakens en dat soort zaken?
  Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Die kun je gemakkelijk onder je bed schuiven. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee.
 • Ik ben ervaren zeiler, mag ik zelf ook zeilen?

  Als je ervaren bent kun je in overleg altijd zelf een stuk zeilen. Houd wel voor ogen dat er maar één kapitein op een schip kan zijn en dat is altijd de schipper van BO4-Sailing. 

 • Kan ik mijn telefoon opladen aan boord?
  Opladen kan aan boord met een oplader met 12 volts aansluiting. Dit kan natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd. Je kunt in de meeste restaurants je mobiele telefoon opladen achter de bar wanneer je dit even vraagt.
 • Kan ik douchen aan boord?
  Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal.
 • Hoe worden de boten ingedeeld?
  Wij delen voor vertrek de boten/hutten in. Mannen slapen bij mannen, vrouwen bij vrouwen. Wij letten zoveel mogelijk op een evenwichtige man/vrouw- en leeftijdsverdeling per boot. Je slaapt iedere dag op dezelfde boot. Omdat het natuurlijk leuk is om iedereen beter te leren kennen, varen we wel in wisselende samenstelling.
 • Hoe zit het mee zeeziekte. Kunnen jullie daar wat over vertellen?
  Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Gelukkig gebeurt dit niet vaak. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.
 • Ik kom vooral voor vakantie. Hoe fanatiek wordt er gezeild?
  Dat valt wel mee. De gezelligheid staat voorop. Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel wordt verwacht dat je af en toe meehelpt bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied mocht je dit leuk vinden!  

Alléén bij VillaVibes

Leeftijd Garantie

Groepen altijd op leeftijd.

Reizen voor 25 tot 69 jaar

Opleiding Garantie

Onze reizen zijn exclusief voor deelnemers met HBO/WO-niveau.

Fifty-fifty Garantie

Altijd 50% vrouwen / 50% mannen.

Maximale scheefheid is 60 - 40%.

Grote groep Garantie

Groepsgrootte is altijd tussen de 70% en 135% van het aangekondigde aantal.

Vertrek Garantie

Onze singlereizen gaan altijd door. Alleen bij hoge uitzondering kunnen we hier vanaf zien.

Kosteloos annuleren Garantie

Afhankelijk van je reis kun je tot 8, 6 of 3 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren.