Trienke over Hike & Bike Mallorca Trienke over Hike & Bike Mallorca

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor Trienke over Hike & Bike Mallorca
Afbeelding voor Trienke over Hike & Bike Mallorca
Afbeelding voor Trienke over Hike & Bike Mallorca

Sportief, zo mag je onze reisleidster Trienke zeker noemen. Nadat ze 10 jaar in de Alpen woonde, ging ze voor VillaVibes aan de slag. Ze begeleidde diverse wintersportvakanties en ongeveer een jaar geleden zat ze met 40 Vibers op Mallorca voor een actieve zonvakantie. Hoe was deze sportieve fietsvakantie en single wandelreis? We stelden haar vijf vragen.

1. Wat was jouw indruk van Mallorca?

Oké, dit klinkt misschien een beetje gek, maar Mallorca had vooraf bij mij een beetje een ‘saai’ beeld. Kaal en met veel vlakke stukken. Maar al tijdens mijn voorbereiding werd ik enthousiast. Er zijn zo veel mogelijkheden. Onder leiding van de lokale gidsen hebben we prachtige tochten gemaakt.

Indrukwekkende routes voor zowel beginners als ver gevorderden

De mooiste met wielrennen is zonder twijfel de klim vanuit het dorp Sa Calobra naar de top de van de Coll dels Reis (723 m). Deze weg heeft talloze haarspeldbochten, waaronder een bocht van 270°. Tijdens de hikes kom je weer op heel andere plekken. Onze groep heeft het nog steeds over de indrukwekkende wandelingen langs de kliffen en de mooie uitzichten.

Het fijne aan Mallorca is dat je veel keuze hebt. Als je wilt klimmen ga je de bergen in en wil je het rustiger aan doen, dan kies je voor de kustroutes. In de Alpen is dat wel anders. Daar heb je geen keuze, daar moet je gewoon klimmen. Bovendien is de combi van zon, strand & sportief op Mallorca ideaal.

2. Wat voor mensen waren er mee?

Ongeveer de helft was hiker en de andere helft wielrenner. De niveaus verschilden behoorlijk.

Leuke groep. We coachten elkaar als het nodig was.

Zo waren er bijvoorbeeld 12 echt goede wielrenners. Die maakten elkaar lekker gek in de ‘Isostar groep’.  En de ‘cappuccino groep’ bestond uit beginnende tot half gevorderde rijders. Dat was eigenlijk ook zo bij de hikers. Je had de ‘stevige doorstappers’ en de ‘relaxtere groep’.

De groep werd tijdens de vakantie steeds hechter. Iedereen had in de week wel een lastig momentje. Bijvoorbeeld flink verzuurde benen. Maar op zo’n moment was er altijd wel een Viber die fit was en je er doorheen coachte.

Dat de groep hecht is blijkt wel uit de reünie aankomende augustus. Iemand van de groep heeft een tocht uitgezet in Nederland. Die gaan we met een groot aantal wandelen & wielrennen. Mooi om te zien dat er na een jaar nog steeds zo’n goed contact is. En dat terwijl vooraf bijna niemand elkaar kende. Nieuw mensen leren kennen is tijdens zo’n reis super simpel.

3. Voor hoeveel % voelt dit voor jou als reisleidster als ‘vakantie’?

Haha, lastige vraag. Veel mensen denken dat het 100% vakantie is. Maar stiekem komt er veel meer bij kijken dan je denkt. Ik wil dat iedereen het naar zijn zin heeft. En daardoor sta ik eigenlijk altijd ‘aan’.

Ik heb tijdens de Hike & Bike op Mallorca veel overleg met de lokale gidsen over het programma en eventuele verbeterpunten. Daarnaast probeer ik elke dag met bijna alle Vibers een praatje te maken en te horen hoe hun dag was.

Ondertussen op het werk 😉

Ook naast het sporten kom ik graag met voorstellen om met z’n allen op pad te gaan. Van avondjes stappen tot excursies naar Palma.

Echt even zelf relaxen – bijvoorbeeld na een pittige klimdag – dat zit er vaak niet in. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Ik vind het heerlijk. Kortom, ik zeg 75% vakantie!

4.      Wat deden jullie na het wandelen en fietsen?

Rond 16 uur waren we meestal weer terug in het hotel. Weet je wat dan een fantastisch moment was? Dat eerste koude biertje en even die benen languit gestrekt. Zó relaxed. De hikers vertelden de wielrenners vol enthousiasme over hun dag – en andersom. Wist je dat sommige Vibers een dagje hebben gewisseld? Leuk voor de afwisseling.

Na de sportieve dag gingen veel mensen naar het strand of zwembad. Qua watersporten is er genoeg te doen. Zo zijn we gaan SUPpen (Stand Up Paddling) met een groepje. Anderen gingen winkelen. Er waren ook fanatiekelingen die gewoon nog even een uurtje gingen fietsen. Ook op hun rustdag. Mooi toch? Dat vind ik het leuke aan de alleenstaande reizen van VillaVibes. Vrijheid-blijheid. Doe lekker waar je zin in hebt.

Leuk bedankje na afloop van een Hike & Bike-week

Na het eten gingen we meestal nog ergens een terrasje pakken. En twee keer zijn we flink gaan stappen.

5.      Kreeg je ook klachten?

De reis werd achteraf beoordeeld met een 8,5. Daar was ik uiteraard erg blij mee. Tuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Zo lag ons hotel in het populaire Can Pastilla  – maar eigenlijk was dit net te ver van alle mooie hike & bike routes. En rond Palma is het erg druk. Kortom, geen ideaal startpunt.

Daarom verblijven we dit jaar aan de andere kant van Mallorca. In Ca’n Picafort. Vanaf hier ben je vrijwel direct op de wandel en fietsroutes waar je wilt zijn. Bovendien ligt ons 4-sterren-hotel aan een mooie lang zandstrand. De komende editie van 15-22 mei belooft dus weer ‘ontspannen door inspannen’ te worden.

Vragen over deze vakantie of één van onze andere singlereizen? Voor eventuele vragen mag je ook altijd mailen naar info@villavibes.nl of bellen ons op 026-3707910

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren