kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 2 minuten
Afbeelding voor kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes
Afbeelding voor kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes
Afbeelding voor kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes

Zondag waren we op tv. Het programma Kro Kruispunt heeft een speciale aflevering uitgezonden over ‘Samen Single‘. Deze aflevering is opgenomen tijdens een single weekend Ardennen en verschillende VillaVibers hebben hier aan meegewerkt. Heb je het gezien?

[button link=”https://www.kro-ncrv.nl/kruispunt/seizoenen/seizoen-2018/samensingle” style=”button-c”]     Bekijk hier de gehele uitzending     [/button]

Kro Kruispunt op bezoek bij WeekendVibes

Helft van Nederland single
Nederland bestaat binnenkort voor de helft uit singles. We staan dus aan de vooravond van een ingrijpende verandering. Hoe kijken singles daar zelf tegen aan, met wie en hoe gaan zij relaties aan en wat geeft betekenis aan hun leven? Kro Kruispunt heeft hier een speciale aflevering over gemaakt en diverse Vibers geïnterviewd. Het werd afgelopen zondag uitgezonden op npo 2. Bijna 100.000 mensen hebben de interessante aflevering bekeken.

Ingrijpende gevolgen
CBS-directeur Jan Latten maakte deze zomer bekend dat het aantal singles hard op weg is even groot te worden als het aantal samenwonenden. In Kruispunt legt hij uit dat dit gevolgen heeft voor de organisatie en structuur van onze samenleving, voor de huisvesting en economie, voor de cohesie en gemeenschapszin.

Geen geluk zonder verbinding
Want ondanks alle individualistische tendensen van de laatste decennia blijkt verbinding met anderen toch een voorwaarde voor geluk. “Behalve van flexwerk zijn we dus in toenemende mate afhankelijk van flexrelaties”, aldus Latten.

Ongecompliceerd reisgezelschap
Kruispunt gaat in deze ‘zomer van de singles’ mee op singlereis met een groep van 50 singles. De meesten van hen gaan niet met deze reis mee om, zoals het vooroordeel wil, iemand aan de haak te slaan. Ze zien deze singles vakantie vooral als een ongecompliceerde manier om zich van reisgezelschap te verzekeren. Of, zoals één van de VillaVibers in Kruispunt zegt: “Ik was er een beetje klaar mee om altijd aan mensen uit mijn omgeving te vragen of ze al vakantieplannen hebben.”

Promo video van Kruispunt

Hieronder vind je trouwens nog de promo-video die npo 2 heeft gemaakt over de aflevering.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren