5 gedachtes om op het laatste moment niet te gaan… van tafel geveegd! 5 gedachtes om op het laatste moment niet te gaan… van tafel geveegd!

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor 5 gedachtes om op het laatste moment niet te gaan… van tafel geveegd!
Afbeelding voor 5 gedachtes om op het laatste moment niet te gaan… van tafel geveegd!
Afbeelding voor 5 gedachtes om op het laatste moment niet te gaan… van tafel geveegd!

Voor het eerst op singlereis blijkt voor veel mensen doodeng. Vlak voor vertrek slaat de twijfel toe en kun je zelfs overwegen niet te gaan. Herken je deze 5 gedachtes? Of juist totaal niet? 

1) Ik durf dit helemaal niet!

Wat is er erger dan je bij een groep mensen voegen waarvan je niemand kent?  Je ziet nu al gebeuren dat je van de zenuwen niet weet wat je moet zeggen. Of dat jij je met klamme handjes voorstelt aan je nieuwe reisgenoten.

Relax! Je bent echt niet de enige die het spannend vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. En het komt uiteindelijk altijd goed. Onze tip: maak het gewoon bespreekbaar.

Weet je hoe de eerste gesprekken vaak gaan? “Hoi, dit wordt mijn eerste vakantie met zo’n groep, ben jij al eerder mee geweest? “Nee nog nooit, en ik ken ook nog helemaal niemand. Jij?” Oh echt, ik ook niet!“. “Nou mooi, dan kennen we nu in elk geval elkaar, haha.” En het ijs is gebroken…

Je zult snel ontdekken dat iedereen dat spannende gevoel deelt en zich in eerste instantie ongemakkelijk voelt. Niemand valt graag buiten een groep. Juist dat maakt dat mensen zich makkelijker open stellen voor elkaar.

2) Ik schaam me als ik moet vertellen dat ik op singlereis ga.

“Mijn idee bij singlereizen? Dat is voor mensen die vroeger als laatste gekozen werden bij gym”, zegt Kim tijdens de laatste avond in Villa Vechtdal.

Ik ben uiteindelijk mee gegaan omdat een vriendin mij vertelde dat dit bij VillaVibes écht niet zo is. Toch schaamde ik me enigszins. Ik! Op singlereis! Aan mijn collega’s vertelde ik maar gewoon dat ik een weekendje weg ging met vrienden.

“Achteraf kan ik hier hard om lachen”, verklapt Kim. De sfeer was relaxed en het bleek zeker geen ‘kansloos zooitje’ bij elkaar. In tegendeel!” Bij VillaVibes draait alles gewoon om lol maken. In een relaxed sfeertje nieuwe, gelijkgestemde mensen ontmoeten. Niks om je voor te schamen.

3) Ik heb afgesproken om te carpoolen, maar ik rij toch liever alleen.

“Nadat ik de deelnemerslijst had ontvangen kwam de stroom mailtjes op gang. Of ik misschien met iemand mee wilde rijden. Dat klinkt praktisch, maar wat als ik geen klik heb met mijn carpoolmaatje?”, vertelt Cindy na een weekendje Ardennen.

Ik zie het al voor me, een lange ongemakkelijke autorit. Nee, zelf rijden lijkt me een stuk veiliger. Dan kan ik bovendien elk moment weg als ik het vreselijk vind. Of zal ik toch wel meerijden?“

Uiteindelijk koos Cindy er toch voor om te carpoolen. En weet je hoe het in de praktijk gaat? Daar blijkt dat carpoolen vaak de makkelijkste manier is om alvast mensen te ontmoeten. Al tijdens de eerste kilometers zal blijken dat je in hetzelfde schuitje zit en dat schept een band. Bovendien heb je na aankomst ook altijd iemand waar je weer makkelijk op terug kunt vallen. Wij horen zelfs regelmatig verhalen van mensen die met elkaar meerijden en inmiddels hechte vrienden zijn.

Onze tip voor als je het toch spannend vindt: Probeer of je met z’n drieën of vieren kunt rijden. Dat maakt de kans op gezellige autorit (nog) groter.

Met mijn carpoolmaatjes heb ik drie uur in de auto gezeten richting de Ardennen. Daarmee was de basis gelegd voor het hele weekend. Je zag het ook bij andere mensen die samen waren gereden. Zij waren het kennismaken-stadium al voorbij en hadden het vooral heel gezellig met elkaar.”  aldus Cindy.


4) Straks heb ik een super aso kamergenoot.

“Dat delen van een kamer vond ik best een ding. Wat als het iemand is die midden in de nacht luidruchtig door de kamer banjert waardoor ik geen oog dicht doe?”, Stefanmaakte zich zorgen voorafgaand aan zijn single weekend.

Ik trof gelukkig een heel relaxte gast die als eerste tegen me zei: ‘Ik heb oordoppen mee, dus doe vooral je ding.’ Uiteindelijk lag hij iedere nacht eerder in bed dan ik, en was ik degene die zachtjes door de kamer sloop om hem niet wakker te maken.”

Mensen die een groepsreis boeken zijn over het algemeen sociaal ingesteld en VillaVibers houden rekening met elkaar. Bovendien heeft het ook voordelen. Je doet veel indrukken op tijdens zo’n reis en het kan best fijn zijn om deze af en toe met je kamergenoot te delen in de vertrouwde omgeving van je kamer. Mensen die alleen een kamer boeken missen die buddy wel eens.

5) Heb ik dit echt nodig om iemand te ontmoeten?

“Ik zie mezelf niet als zielige single, waarom moet ik dan toch op singlereis? Heb ik dat wel nodig om iemand te ontmoeten? Ik zit eigenlijk helemaal niet te wachten op zo’n geforceerde zoektocht naar een partner.”

Herken je de gedachten van Mandy?De naam ‘singlereis’ kan afschrikken, maar vakanties met VillaVibes zijn absoluut geen date-vakanties. Je hoeft niet bang te zijn voor ongemakkelijke matching activiteiten. Of verplichte excursies. Vrijheid – Blijheid, dat is het motto. Doe vooral waar je zin in hebt. Dat doen je mede-Vibers ook. En juist door deze relaxte sfeer maak je leuke contacten.

Iedereen die mee gaat heeft zin om met elkaar een mooie tijd te beleven. Bijvoorbeeld in de single weekenden tijdens de vrijblijvende activiteiten als mountainbiken of de kookworkshop. Hierdoor maak je makkelijker en leuker contact dan in het dagelijkse leven. En misschien ontmoet je zelfs wel iemand waarmee je gaat daten. Maar als je gewoon uitgaat van een gezellige vakantie, dan is zoiets gewoon mooi meegenomen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren