Surfvakantie - Alvor Surfvakantie - Alvor - Portugal

Single Kite en surfvakantie bij prachtige Lagune

Geweldig nieuws voor surfers en kitesurfers. In juni gaan we twee weken naar het bruisende Alvor, in de Algarve. Hier kun je kiten in de ondiepe en winderige lagune. En golfsurfen op de Atlantische Oceaan bij Alentejo.

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
singlereizen surfen
singlereizen surfen
singlereizen surfen

Geweldig nieuws voor surfers en kitesurfers. In juni gaan we twee weken naar het bruisende Alvor, in de Algarve. Hier kun je kiten in de ondiepe en winderige lagune. En golfsurfen op de Atlantische Oceaan bij Alentejo.

Unieke VillaVibes garanties

Dankzij onze Gelijkgestemden Garanties heb je gegarandeerd een leuke klik met jouw reisgenoten. Zo zijn onze groepsreizen exclusief voor singles met een diploma of baan op hbo-niveau of hoger.

Afhankelijk van je reis mag je bij ons nog kosteloos annuleren tot 3, 6 of 8 weken vóór vertrek. Je bent dan alleen de boekingskosten & SGR-bijdrage kwijt (totaal €34,50). Flexibel hè?

Onze singlereizen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën. Bijvoorbeeld 25 t/m 39 jaar. Of 50 t/m 69 jaar. Je mag maximaal 12 maanden te jong of te oud zijn.

De man-vrouw verhouding is op elke reis ongeveer gelijk. Dat is leuk voor de chemie in de groep. In het uiterste geval is de verhouding 60%-40%. Nooit meer. Beloofd.

De groepsgrootte van een reis is altijd tussen de 70% en 135% van het aangekondigde aantal mensen. We gaan bewust met grotere groepen. Hierdoor zijn er altijd genoeg mensen met wie je een leuke klik hebt.

Niks zo vervelend als een vakantie die niet doorgaat. Daarom gaan al onze singlereizen gegarandeerd door. Alleen bij hoge uitzondering zal een reis niet vertrekken. Je hoort dit dan ruim voor vertrek. In de afgelopen 21 jaar is dit bij slechts 1% van onze reizen gebeurd.

Bekijk het bewijs
Let op: deze surfvakantie bieden wij inmiddels niet meer aan. Gelukkig zijn daar een hoop mooie Zon & Zee bestemmingen voor in de plaats gekomen. Neem maar eens een kijkje!
 • Vlucht + transfer
 • 10 kg handbagage
 • 7 overnachtingen in Ar de Mar Alvor
 • 7x ontbijt
 • Gratis annuleren tot zes weken voor vertrek
 • VillaVibes reisbegeleiding
 • Ruimbagage 15 kg € 42, 20 kg. € 52.
 • Eventueel kite-bagage voor geoefende kiters à € 88 voor 32kg.
 • Lunches, diners, drankjes.
 • Surfpakket A: € 550 (beginners en intermediates): 3 x 3 uur kitesurfles + alle materialen, 2 x 2 uur golfsurfles + alle materialen, boottransfers naar de kitespot.
 • Surfpakket B: € 150 (gevorderde kitesurfers): spot assessment (info over kitespots, waar de kite oplaten etc.), algehele begeleiding, rescue service en boottransfers naar de kitespot.
 • Boekingskosten à € 25

Eerstvolgende vertrekdata

Voor deze bestemming of categorie zijn op dit moment geen reizen beschikbaar.

Prijzen zijn excl. € 29,50 boekingskosten en € 5,- SGR-bijdrage.
Reis vol? Vul het boekingsformulier in en kom vrijblijvend op de wachtlijst.

Afbeelding voor
Cover voor
surfen single reis
surfen single reis
corona informatie
corona informatie
Afbeelding voor
Cover voor

Prachtige surfbestemming in het zonnige Portugal

In het Portugese zonnetje worden je skills met de dag beter. Er is namelijk een programma voor alle niveaus. Beginnners en intermediates krijgen 5 dagen les. Gevorderde kiters gaan zelfstandig het water op.

Zoals bij alle VillaVibes is het plezier met de groep net zo belangrijk als de activiteit. Daarom zitten we in een fijne accommodatie, midden in het centrum van Alvor, vlak bij de kitespot. Maar ook vlakbij alle leuke kroegen en restaurantjes. Ga jij dit jaar ook gezellig mee?

 • 8 daagse kite & golfsurfvakantie
 • Geschikt voor beginners,  intermediates en gevorderde kitesurfers
 • Overdag lekker actief op het water. ’s Avonds gezellig uiteten en borrelen
Cover voor

Surfen op drie niveaus, kies jouw programma

We zijn straks met 24 deelnemers. Een groot deel is absoluut beginner, een aantal is ‘intermediate’ (heeft al wel kitesurfles gehad maar kan nog niet zelfstandig kiten). Een laatste groepje is ervaren kiter. Zij kunnen zelfstandig het water op.

Beginners en intermediates volgen het lesprogramma. Dat bestaat uit 3 x 3 uur kitesurfles en 2 x 2 uur golfsurfles. Materialen, vervoer, instructeurs etc. zit bij de prijs inbegrepen. Op elke twee deelnemers is één instructeur.

Gevorderde kiters maken geen gebruik van het lesprogramma’s. Voor hen wordt wel transport geregeld. Daarnaast krijgen zij begeleiding, spot assessment en rescue service ter plekke. Deze gevorderde kiters kunnen nemen zelf materiaal mee of huren dit apart. Lees hieronder de details.

Benieuwd hoe kitesurfen op de Lagune eruit ziet? Dit filmpje geeft je een aardig idee.

Cover voor

(kite)surfen voor beginners en intermediates

In het ondiepe water van de Lagune van Alvor kun je perfect je kite-skills leren of verbeteren. Je krijgt drie dagen drie uur kitesurfles. We gaan zorgen dat je maximale aandacht krijgt. Per tweetal krijg je één instructeur. Ook krijg je twee dagen 2 uur golfsurfles op de Atlantische Oceaan.

Om niet met teveel mensen op het water te zijn, wordt de groep lessers in tweeën verdeeld. Zo kan het zijn dat het ene deel van de groep kitesurfles krijgt en het andere deel golfsurfles. Het kitesurfen doen we in de laguna van Alvor. Voor de golfsurflessen wordt je naar Alentejo gebracht. Dat is ongeveer 25 minuten rijden.

Na afloop van jouw week krijg je een IKO-kaart waarop het niveau staat dat je hebt behaald nadat je alle lessen succesvol hebt afgerond. Je krijgt les in het Engels of in het Nederlands.

Pakket A voor beginners en intermediates kost €550 en bestaat uit:

 • 3 dagen van 3 uur Kitesurfles.
 • 2 dagen van 2 uur Golfsurfles.
 • Huur alle materialen.
 • Transport per boot of busje naar alle surfspots.
 • Intensieve begeleiding: per tweetal één instructeur
 • Totaalprijs voor deze reis is dan € 745 + € 550 = € 1295 ,-
Cover voor

Kitesurfen voor gevorderden

Als geoefende kiter kun je op zelfstandig kitesurfen. Je wordt door de kiteschool met de boot naar de kitespot gebracht en de kiteschool houdt je in de gaten. Gevorderde kiters nemen hun eigen spullen mee (huren zonder les is niet mogelijk). Deze mag je bij de kiteschool neerzetten. Zo hoef je het niet elke keer mee te sjouwen naar onze ‘Ar de Mar’.

Kleine schades kun je ook bij de kiteschool laten repareren. Bij grotere schade kan er vaak nog wat geregeld worden met de plaatselijke fabriek. Je kunt je surfmateriaal meenemen in het vliegtuig tegen een meerprijs. Zie hiervoor de alinea ‘vliegtijden en bagage’.

Gevorderden kitesurfers kiezen voor pakket B. Dit kost € 150,- en is inclusief:

 • Spot assessmemt (info over kitespots, waar de kite oplaten etc.).
 • Algehele begeleiding.
 • Rescue service.
 • Transport per boot of busje naar alle surfspots.
 • Totaalprijs voor deze reis is dan € 745 + € 150 = € 895 ,-
Cover voor

Hoe zijn de kitesurf-omstandigheden

Voor kitesurfen heb je water en wind nodig. Dat eerste ligt op slechts enkele honderden meters van ons hotel. De Lagune van Alvor is zowel voor gevorderden als beginners een geschikt kitesurfgebied. Ook zit je qua wind helemaal goed.

De beste windperiode om te kiten is namelijk van juni t/m augustus. De kans dat je dagelijks kunt kitesurfen in deze periode is ongeveer 90%.  Dan het klimaat: met een gemiddelde temperatuur van 25 graden, 11 uur zon per dag en nauwelijks neerslag is juni een geschikte maand om te gaan kitesurfen in Alvor.

De kitesurfomstandigheden zijn weliswaar uitstekend. Toch heb je geen 100% garantie dat je kunt kitesurfen. Als je pech hebt, kan het zomaar zijn dat er één of meer dagen onvoldoende wind is. In dat geval krijgt iedereen die het lespakket heeft geboekt voor gelijke waarde vervangende activiteiten, zoals wakeboarden in het cablepark, jetski varen of surfles.

 

Cover voor

Good Vibes in Alvor

Wij zitten in de accommodatie Ar de Mar, midden in Alvor. Dit is een levendig, klein vissersplaatsje aan de Algarve. Kenmerkend zijn de vele smalle straatjes en de vele restaurants en barretjes. De diners in de restaurants zijn voor Nederlandse begrippen goed betaalbaar. Reken op € 25 à € 30 p.p. voor een driegangen-diner met een drankje. Andere leuke dingen om te doen zijn onder andere:

 • Wandeling over de mooie boulevard.
 • Bezoek aan het kasteel van Alvor.
 • Boottocht over de Atlantische Oceaan.
 • Relaxen in een van de spa’s.
 • Mini-golf toernooitje
Cover voor

Jouw verblijf: Ar de Mar

In Alvor zitten we op een sfeervolle bestemming in het centrum, op ongeveer 5 minuten lopen van het strand. Het complex Ar de Mar (9,2 in booking.com) bestaat uit twee gebouwen Ar de Mar 1 en Ar de Mar 2. Verdeeld over deze twee gebouwen hebben we alle 2-persoonskamers. Allen met eigen badkamer en 2 gescheiden bedden. Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht.

We ontbijten met z’n allen in Ar de Mar 1 en voor de gezelligheid zitten we op het heerlijke dakterras van Ar de Mar 2, met uitzicht op de Lagune van Alvor. ’s Avonds dineren we in verschillende restaurantjes van het sfeervolle dorpje. Hier zijn zó veel leuke eettentjes, waar je gezellig en lekker kunt eten, dat we er zoveel mogelijk gaan ervaren.

Cover voor

Wat je misschien nog meer wilt weten…

 • Schoentjes zijn niet nodig voor deze locatie
 • Beginners en intermediate-lessers: Je kite met het nieuwste kite-materiaal van Best kiteboarding. Jouw materiaal krijg je allemaal ter plekke.
 • Gevorderde kiters dienen zelfstandig te kunnen kitesurfen en upwind varen is een Pré.
 • Gevorderde kiters kunnen hun eigen materiaal meenemen. De beste maten zijn 7 tot 13 m2.  Wetsuit of shorty is aan te raden, voor algemene bescherming.
 •  Je dient een reisverzekering af te sluiten waar bijzondere sporten onder vallen. Hier kun je een beroep op doen indien er onverhoopt letsel ontstaat of andere specialistische medische hulp nodig is.
 • Zowel het kitesurfen als het golfsurfen is volledig op eigen risico.
Cover voor

Vliegtijden en bagage

 • We vliegen met Transavia van Eindhoven naar Faro.
 • De vlucht duurt ongeveer 3 uur. Transfer van Faro naar Alvor duurt ongeveer 50 minuten.
 • Deze reis is inclusief 10 kg. Handbagage. Extra bagage kost: 15 kg. € 42 / 20 kg. € 52.
 • Neem je je eigen kite-uitrusting mee? Dan dien je dit apart bij te boeken bij je vliegticket.
  • Je watersportuitrusting mag maximaal 32 kg wegen. Je mag een surfplank, waveboard, kiteboard of bodyboard meenemen. De mast en board mogen niet langer zijn dan 3,60 meter.
   Als je je watersportuitrusting in een tas verpakt, mag je hier geen andere spullen zoals kleding in stoppen.
 •  Vliegtijden (onder voorbehoud van wijzigingen):
  • 12 juni. heen 16.20 (aankomst 18.20), 19 jun. terug 19.00 uur (aankomst 23.00 uur)
  • 19 juni. heen 16.20 (aankomst 18.20), 26 jun. terug 19.00 uur (aankomst 23.00 uur)
Cover voor

En wist je dit al?

Wij organiseren al meer dan 16 jaar de leukste groepsreizen voor hoger opgeleide singles. Inmiddels zijn meer duizenden VillaVibers met ons meegeweest. En wist je dit al?

 • Deze reis gaat gegarandeerd door.
 • 80% kent nog niemand van de groep als ze deze reis boeken.
 • Iedereen in de groep is net als jij single, hoger opgeleid en van ongeveer dezelfde leeftijd.
 • Ook de man-vrouw verhouding is gegarandeerd in balans.
 • Je hoeft pas zes weken voor vertrek te betalen. Alleen de boekingskosten van 25 euro betaal je binnen 48 uur.
 • Tot zes weken voor vertrek mag je altijd kosteloos annuleren. Zonder een reden op te geven. Handig als je bijvoorbeeld toch opeens een relatie krijgt.
 • Vragen? Zowel tijdens je vakantie als daarvoor staan we voor je klaar. Bel ons op 026-3707910 of mail naar info@villavibes.nl.
Cover voor

Eerstvolgende vertrekdata

Voor deze bestemming of categorie zijn op dit moment geen reizen beschikbaar.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren