Afbeelding voor
Afbeelding voor

Hikes La Palma

Ontdek de mooiste wandelroutes op La Palma

In november organiseren we wandelvakanties naar het mooiste wandeleiland van de Canarische Eilanden: La Palma. De natuur is hier prachtig!

Professionele gidsen nemen ons mee naar de mooiste plekken. Je kunt daarbij kiezen tussen twee niveaus namelijk recreatief en ervaren. Welke groep je ook kiest, de gezelligheid staat altijd voorop.

Hieronder zie je de vijf meest geliefde wandelingen van onze gidsen. Mocht de hele week volgens planning verlopen, dan is dit wat je kunt verwachten. Reserveer snel jouw plek op deze wandelvakantie naar La Palma voordat alles vol zit.

la palma singlereis

Dag 1: Cubo de La Galga Wandeling

Deze eerste dag gaan we van start met een geweldige wandeling door misschien wel de mooiste laurierbossen van het eiland. Hier groeien enorme laurierbomen en weelderige varens in een vochtig microklimaat dat uniek is op de Canarische Eilanden. Je gaat je begeven in een groen paradijs.

Na de lunch gaat de groep die dat wil verder naar de indrukwekkende klifformaties van de Nogales-rivierbedding, typisch voor het noorden van La Palma.

Vind je het wel even mooi geweest en heb je behoefte aan ontspanning? Rijd dan met ons mee naar Los Tilos voor een bezoek aan het hart van het Biosfeerreservaat van La Palma. Geniet van de ongerepte schoonheid van dit gebied.

  • Eerste deel van de wandeling: 7 km
  • Volledige wandeling: 11 km / Stijging 450 m / Daling 950 m
singlereis la palma

Dag 2: Roque de Los Muchachos Wandeling

Deze wandeling door Roque de Los Muchachos zal je betoveren met adembenemende uitzichten op elk moment. Je wordt omringd door dramatische landschappen van het Nationaal Park ‘Caldera de Taburiente’ en je krijgt de unieke kans om een van de meest bijzondere regio’s van de Canarische Eilanden te verkennen. Interessant feitje: we wandelen deze hele dag boven de 2000 meter. Let maar op: dit gaat onvergetelijk worden!

Afstand tot aan Pico de La Cruz: 6 km / Stijging 450 m / Daling 350 m

Voor degenen die nog verder willen gaan, is er de mogelijkheid om door te wandelen naar Pico de La Nieve. Dat is nog eens 4 km extra. Je kunt hier kiezen om ’s middags iets anders leuks te gaan doen:  bezoek het bezoekerscentrum van Roque de Los Muchachos. Hier kom je meer te weten komen over het observeren van het heelal en telescopen (toegangsprijs: extra €8 per persoon).

singlereis la palma

Dag 3: Nieuwe vulkaan van Cumbre Vieja – Tajogaite + Teneguía Wandeling

Vandaag beleven we twee verschillende wandelingen op één dag, geschikt voor iedereen. We beginnen met de nieuwe vulkaan van Cumbre Vieja. Slechts enkele jaren geleden barstte deze vulkaan uit. En slechts twee jaar geleden, in 2021, barstte deze vulkaan opnieuw uit. Herinner je je dat nog? We zullen zo dicht mogelijk bij de krater wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht over de lavastromen in de Aridane-vallei. Dit is een ervaring die je niet wilt missen!

Afstand: 5,2 km / Daling: 198 m / Stijging: 198 m

Na deze bijzondere wandeling rijden we ongeveer een uur naar Fuencaliente, waar we aan de tweede wandeling beginnen: de Teneguía-wandeling. Hier wandelen we door velden van zwart en rood as, op weg naar de jonge Teneguía-vulkaan, een symbool van het eiland. Terwijl we langzaam afdalen, komen we bij de zuidelijke vuurtoren en de zoutpannen, waardoor we een uniek perspectief op het eiland krijgen. Ook dit wordt een wandeling om nooit te vergeten!

Afstand: 6 km / Daling: 400 m / Stijging: 50 m (Als je geen zin hebt om deze wandeling te doen, kun je altijd wachten bij de oceaan en de zoutpannen totdat de groep arriveert).

la palma singlereis

Dag 4: Bejenado Wandeling

Vandaag beginnen we onze wandeling bij het prachtige uitkijkpunt La Cumbrecita. Een eenvoudig pad van ongeveer 2 km brengt ons naar dit adembenemende uitzichtpunt, waar we uitkijken op het Nationaal Park. Het is een perfecte plek om even stil te staan en te genieten van de schoonheid om ons heen.

Na dit eerste deel van de wandeling splitst de groep zich op: De Isostar-groep zal de uitdaging aangaan en de Bejenado-berg beklimmen. Het is een stevige klim tot een hoogte van 1850 meter. Een geweldige kans om jezelf te overtreffen en te genieten van een prachtig uitzicht!

Afstand: 6 km / Stijging: 600 m / Daling: 700 m

Voor degenen die het rustiger aan willen doen, is er een gemakkelijkere route. Je wandelt rustig naar beneden richting de El Pino-kerk, langs prachtige rotsformaties en door Canarische dennenbossen. Het wordt een ontspannen en schilderachtige wandeling.

Afstand: 6 km / Daling: 300 m / Stijging: 100 m

Aan het einde van de wandeling komen we allemaal weer samen in het bezoekerscentrum van het Nationaal Park.

singlereis la palma

Dag 5: Verbergpad van La Tosca naar Gallegos en Franceses

Deze route laat je de ware essentie van het noorden ervaren. Je wandelt langs kleine geïsoleerde kleurrijke huizen en velden waar alles groeit. Aan je linkerkant zie je het bos, terwijl je aan je rechterkant kunt genieten van geweldige uitzichten op de kust. Boven je strekt de blauwe lucht zich uit, terwijl onder de spectaculaire Camino Real je de weg wijst naar het kleine dorpje Gallegos. Hier voel je dat de tijd lang geleden heeft stilgestaan en kun je de magie van het verleden ervaren. Indrukwekkend!

Afstand: 6 km / Daling: 300 m / Stijging: 450 m

Voor degenen die na deze hike nog verder willen gaan, is er de mogelijkheid om door te wandelen van Gallegos naar Franceses.

Afstand: 3 km / Daling: 350 m / Stijging: 450 m

singlereis la palma

Lees meer over wandelvakantie La Palma

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

singlereizen VillaVibes
singlereizen wintersport

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren