Van Facebook-vrienden naar échte vrienden Van Facebook-vrienden naar échte vrienden

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 3 minuten
Afbeelding voor Van Facebook-vrienden naar échte vrienden
Afbeelding voor Van Facebook-vrienden naar échte vrienden
Afbeelding voor Van Facebook-vrienden naar échte vrienden

Het hebben van één of enkele goede vriendschappen is enorm belangrijk. Het is een van de belangrijkste voorwaarden voor geluk. Bij heel veel mensen van 30 jaar of ouder is dit een probleem.

Maar het is niet iets waar je graag mee te koop loopt. Je wilt natuurlijk liever het imago hebben van een succesvol iemand met veel vrienden. Op Facebook zie je vooral goede, gelukkige vriendschappen. Door trossen vrienden omringende mensen die de tijd van hun leven hebben op de meest waanzinnige festivals.

Zou je echt inzoomen op deze mensen, dan zou je veel meer eenzaamheid zien dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Veel momenten van gezelligheid worden gretig met de buitenwereld gedeeld. Het imago van een vriendenrijk persoon verdien je natuurlijk niet zomaar, daar moet wel voor gepost worden.

Het is volstrekt logisch dat veel 30plussers op een bepaald moment dunnetjes in hun vrienden komen te zitten. In je studententijd had je vaak studievrienden, een voetbalelftal of een ander sociaal netwerk. Bij het vinden van een nieuwe baan kom je nieuwe collega’s tegen, die ook weer over zulke mini-netwerkjes beschikken.

Maar zodra twintigers dertigers worden, gaan ze zich settelen. Krijgen minder behoefte aan leuke dingen ondernemen. Willen meer met hun partners of gezinnetje ondernemen.

Daar komt nog niets bij: jij gaat je ook ontwikkelen. Soms ontwikkel je je dezelfde kant op als oude vrienden. En ook nog eens in hetzelfde tempo. Lucky you. Ik weet dat het bestaat ‘vrienden voor het leven’, maar volgens mij is het net zo zeldzaam als stelletjes die ooit verliefd op elkaar werden en dat vervolgens 40 jaar blijven.

Wat zou het logisch zijn als meer mensen in plaats van het hardnekkig in stand proberen van hun imago, hun energie zouden steken in échte vriendschappen.

De meest logische manier? Lekker op vakantie gaan met andere singles die ook open staan voor nieuwe contacten. Ongeremd plezier maken met tientallen andere hoger opgeleide singles. Tennissen, skiën, kiten, zeilen, wielrennen of stappen met tientallen andere hoger opgeleide singles. Een mooiere manier van nieuwe mensen leren kennen bestaat toch niet?

Ontdekken dat er veel meer mensen zijn die tegen dezelfde situaties oplopen als jij. Ontdekken dat deze mensen veel meer positieve energie brengen dan dat vaak wat vastgeroeste clubje waar je altijd nog een beetje bij zat. Een beetje flirten met die leuke man of vrouw.

Je bent op vakantie. Lekker weer. Een fijn hotel. Alles is voor je geregeld. Je bent met een grote groep gelijkgestemden. Leeftijdgenoten met wie je samen jouw activiteiten kunt beoefenen. En er ligt ook nog eens altijd een bonus in het verschiet. Leuke nieuwe vrienden, nieuwe netwerken en nieuwe liefdes.

Een singlereis is de ideale manier om je vriendenkring te verversen. Ik ben benieuwd naar elk tegenargument. Anyone?

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren