Top 3 lijstjes VillaVibes 2017-2018 Top 3 lijstjes VillaVibes 2017-2018

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 8 minuten
Afbeelding voor Top 3 lijstjes VillaVibes 2017-2018
Afbeelding voor Top 3 lijstjes VillaVibes 2017-2018
Afbeelding voor Top 3 lijstjes VillaVibes 2017-2018

Wij prijzen ons gelukkig met hele betrokken klanten. Die betrokkenheid is goud voor ons. Je snapt dat we dat graag zo willen houden. Wij vinden: “Om mensen betrokken te houden, moet je ze ook betrekken.” Daarom willen we graag, met jou, terugblikken op het VillaVibes-jaar 2017 en vooruitkijken naar 2018. Niet alleen met jubelverhalen, al was 2017 echt een goed jaar voor ons, maar ook met onze tegenvallers. Die zijn toch altijd minimaal net zo leuk om te lezen?

Graag maken we je deelgenoot van onze Top 3 ‘Successen 2017’, ‘Tegenvallers 2017’ en ‘Nieuwigheden 2018’.

Top 3 ‘Successen 2017

Toch maar even beginnen met alle goede dingen. We hebben namelijk vreselijk veel om dankbaar voor te zijn. Allereerst onze gezondheid. Spijtig genoeg hebben we een paar mensen om ons heen die met tegenslag te kampen hebben (gehad). Het maakt ons nog bewuster van het grote geschenk van elke dag weer op mogen staan in goede gezondheid.

Op zakelijk gebied waren dit onze drie hoogtepunten van 2017.

15% groei
We kunnen nog zoveel mooie reizen bedenken, als er niet geboekt wordt, staan we nergens. Gelukkig groeiden we ook in 2017 weer lekker door met maar liefst 15% meer boekingen. Zijn we super blij mee (en trots op). Het fijne is dat de groei niet ten koste ging van de klanttevredenheid. Die bleef even hoog als vorig jaar (8,4).

Verhuizing
Kun je het je voorstellen? In 2015 zaten we nog met z’n tweetjes in ons kantoor aan huis te werken. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar een kantoor waar we toen al  heel erg blij mee waren en dit jaar hebben we de stap gemaakt naar een prachtig pand op een A-locatie in hartje Arnhem. Inmiddels werken we daar met z’n vijven. Het werkt heerlijk, we genieten er elke dag van.

Doorbraak groep 40-59 jaar
Jarenlang was het frustratie nummer 1: De vraag van klanten naar meer aanbod voor de leeftijdscategorie 40-59 jaar. Telkens als we het probeerden lukte het. Maar wel vrijwel altijd met hangen en wurgen. Het bleef moeilijk om de man/vrouw verhouding te garanderen. We bleven er energie in pompen, in de hoop dat het ooit zou gaan  lukken. En zie: in 2017 kwam de doorbraak. Eindelijk lopen ook in deze leeftijdscategorie de weekenden en de weekreizen vol. De aanhouder wint 🙂

Top 3 ‘tegenvallers 2017’

Als klant zie je natuurlijk vooral wat er goed gaat. Bij ons is dat een heleboel gelukkig. Maar soms komen succesjes krakend en piepend tot stand. Met bloed, zweet en tranen. Van sommige zaken worden we soms radeloos. Dit waren onze drie grootste tegenvallers van 2017.

Automatiseren
Ken je die mop van dat bedrijf waar alle boekingen handmatig werden ingeklopt? Met kans op fouten?  Met saai, tijdrovend routinewerk? Toen Roy, Linda en Ilse hier binnen kwamen wisten ze niet wat ze zagen. Al twee jaar proberen we de boel goed te automatiseren. Twee keer dachten we de oplossing in huis te hebben, maar twee keer bleek het gekozen systeem toch niet de oplossing.

Kern van het probleem: Onze GelijkgestemdenGarantie maakt dat we geen geschikt automatiseringsprogramma kunnen vinden. Onze boekingen moeten eerst gecontroleerd worden, voordat ze überhaupt als boeking de molen in kunnen. Dan bewaken we ook nog eens de man-vrouw-verhouding, de opleiding enz. Je wilt niet weten hoe gefrustreerd we hier al niet van zijn geweest.

Maarrrrr…. We hebben goede hoop dat we de oplossing nu gevonden hebben. Optimistisch als we zijn denken we dat het punt ‘automatiseren’ volgend jaar op 1) staat onder het kopje ‘Succes 2018′.

Strandfeest Aan de voorbereiding lag het niet. Line-up: Dik in orde. Opkomst? Het feest was met 850 bezoekers uitverkocht. Eigenlijk was er weinig wat er fout kon gaan aan het strandfeest dat we in augustus organiseerden. Maar op de bewuste dag bleek toch dat we een inschattingsfout hadden gemaakt. Het was die dag 30 graden en veel bezoekers hadden graag meer met de voeten in het zand gezeten. Ook verliep de logistiek rondom het eten niet zoals we dat graag hadden gezien.

Gelukkig werd het nog een super leuk feest. Maar achteraf kregen we wel de feedback van gasten dat ze het graag wat anders hadden gezien. We konden niet anders dan erkennen dat ze gelijk hadden.

Malaga
Soms bedenk je wel eens wat. Aan de tekentafel ziet alles er prachtig uit. En dan blijkt het in de praktijk toch net anders uit te pakken dan je verwachtte. Zo organiseerden wij in 2017 een aantal weken vanuit een villa in Malaga.

Al het goeds van de weekenden (super lekker eten, vers bereid door onze eigen kok, zelf je drankjes uit de koelkast pakken, delen met elkaar, samen rondom de eettafel), gecombineerd met al het moois van Andalusië (stedenbezoek, tennisbanen om de hoek, heerlijk weer).

De klantbeoordelingen vanuit Villa Malaga waren wisselend. Een aantal goede weken (de tennisweken en een week in oktober) maar ook een aantal relatief matig scorende weken in de hoogzomer. In augustus  was het erg warm, er bleek geen airco in de villa (ai, onze fout) en de eigenaar had een probleem met geluidsoverlast in de buurt waardoor hij bovenop de groep zat. Door dit soort onvoorziene omstandigheden scoorden we een vol punt minder op klanttevredenheid dan we normaal doen. Wij leerden weer een lesje.

Top 3 ‘nieuw in 2018’

Wij zijn ontzettend blij met een grote schare fans. Ze zijn de motor waarop wij draaien. Daarom blijven we zoeken naar de beste bestemmingen. Naar variatie. Naar nieuwe accommodaties, nieuwe soorten reizen.

Hier steken we veel energie in. Een reis moet bij ons aan behoorlijk wat criteria voldoen. De omstandigheden moeten altijd garant staan voor een flinke bak Vibes. Dat verwachten onze klanten van ons.

De afgelopen maanden zijn we dan ook druk in de weer geweest met het samenstellen van een afwisselend programma. Natuurlijk houden we onze succesnummers in het programma. Maar we zoeken ook altijd naar nieuwe bestemmingen.

Farmhouse, cypresses and road near Asciano, Tuscany, Italy

Veel nieuwe bestemmingen in 2018
Hier heb je een greep uit ons nieuwe aanbod 2018. Weet je alvast voor welke weken je volgend jaar vrij moet regelen ;-Hike & Bike, Gran Canaria 5-12 maart. Lekker weekje wandelen of wielrennen bij een graad of 25. Hotel aan het strand, bij het uitgaanscentrum Playa del Ingles. (Inmiddels zo goed als vol).

  • Ayia Napa, Cyprus 20-27 april en 23-30 oktober. Populairste plek van Cyprus, dicht bij uitgaansleven en aan het strand. Hele leuke activiteiten. Geweldig sfeervol hotel.
  • Zakynthos, Griekenland. Juni, juli, augustus en september. Op een van de fijnste plekken van Griekenland. Scherp geprijsde strandvakantie, ook in juli en augustus. Nu nog genoeg single kamers.
  • Surfvakanties Portugal. Juni, augustus en oktober. Kitesurfen en golfsurfen vanuit Alvor en Ericeira Portugal. Laid back (leren) surfen en ’s avonds met z’n allen rond de bbq.
  • Strand- en tennisvakanties Sibenik Kroatië. 9 Juni,28 augustus en 1 september. Zon, sfeer, afwisseling, tennissen, de mooiste beachclub van Kroatië… prachtige bestemming.
  • ToscaneVibes. 22 mei en 3 weken in september. Week vol Toscaanse geur, kleur- en smaaksensaties. Ook voor de groep 40-59 jaar. Nu nog genoeg single kamers.

Themaweekenden
Vibers boeken graag een weekendje weg bij ons. Net als bij de rest van ons aanbod, willen we graag vernieuwen. Het valt voor ons alleen niet mee om een gezellige accommodatie te vinden met minimaal 20 kamers. Zolang we onze eigen accommodatie nog niet gebouwd hebben, blijven we zoeken. Tip ons als je iets weet.

Vernieuwen zit ‘m natuurlijk niet alleen in de bestemming, maar ook in de activiteiten. Uit al onze reizen blijkt dat een gedeelde activiteit automatisch bindt. In 2018 gaan we experimenteren met een paar themaweekenden. Een weekend fotografie, een weekend koken? We zijn er nog niet uit. Blijf onze nieuwsbrieven lezen, we houden je op de hoogte

Eigen accommodatie
Ruim een jaar geleden besloten we dat het tijd werd om onze eigen accommodatie te bouwen. We wisten dat dit echt niet binnen een jaar gerealiseerd zou zijn. Toch hebben we niet stil gezeten. Inmiddels zijn we een stuk verder.

We weten nu waar we willen zitten (Veluwe of Ardennen), wat we moeten hebben en hoe we het gaan financieren.

De komende weken hebben we nog een paar gesprekken met gemeentes en dan hopen we dat alles goed valt? Doel voor 2018: dit jaar gaan we de plek vinden en in 2019 willen we een prachtig gebouw hebben staan.

Ben je benieuwd naar ons nieuwe reisaanbod voor komend jaar? Neem dan eens een kijkje op ‘Alle reizen 2018

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren