Waarom zijn er niet meer Single reizen 60+? Waarom zijn er niet meer Single reizen 60+?

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 3 minuten
Afbeelding voor Waarom zijn er niet meer Single reizen 60+?
Afbeelding voor Waarom zijn er niet meer Single reizen 60+?
Afbeelding voor Waarom zijn er niet meer Single reizen 60+?

Bij VillaVibes delen we onze groepen altijd in op leeftijd.

De meeste single weekenden en singlereizen worden momenteel geboekt in de groepen 25-39 jaar en de groep 40-59 jaar.

Dineren met de groep

Daarnaast bieden we ook single vakanties aan voor de leeftijdsgroepen 30-45 jaar, 35-49 jaar, 40-55 jaar en… 50-65 jaar.

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn we met deze ‘oudste’ doelgroep begonnen. We merken dat er steeds meer vraag komt naar oudere leeftijdsgroepen. Naar single reizen voor 60-plussers.

Sterker nog: het is tegenwoordig een van de meest gestelde vragen:

Waarom bieden jullie niet meer single reizen aan voor de leeftijdscategorie 60+?

9 van de 10 keer wordt deze vraag gesteld door een vrouw. En daar zit nu net onze uitdaging. Want geloof me: als er vraag is naar reizen, dan willen wij graag kunnen leveren. We zijn immers een commerciële partij.

Alleen is het probleem dat wij dankzij onze Gelijkgestemden Garantie garanderen dat we de man-vrouw verhouding bewaken. Heel langzaamaan krijgen we meer alleenstaande mannen van 60 t/m 65 jaar in onze database. Dat betekent dat we heel langzaam ons aanbod groepsreizen voor 60+ aan het opschalen zijn.

Maar hoeveel we uiteindelijk echt aan aanbod kunnen opnemen, hangt vooral af van het aantal boekingen dat we krijgen van mannen.

Chateau Manoir in de Ardennen

Daarbij zijn we best bereid een beetje meer risico te nemen. Hebben we in het verleden ook gedaan met alle singles van 40-59 jaar. In het begin moesten we regelmatig mannen benaderen met last-minute acties. Tegenwoordig nog maar af en toe.

Zo’n scenario zien we ook voor ons bij de groep 50-65 jaar. Of bij de groep 50-69 jaar. We overwegen namelijk de leeftijdsgroep meteen iets op te rekken.

Van de 60-plussers die dolgraag met ons mee zouden willen gaan, horen we regelmatig dat ze überfit zijn. En zelf merken we ook dat de 60-plusser van nu heel wat fitter en actiever is dan de 60-plusser van pak ‘m beet 40 jaar geleden.

Wat we trouwens ook overwegen, is om ons aanbod 50-69 jaar aanzienlijk te vergroten en dan de man-vrouw verhouding iets op te rekken. Bij zowel onze weekend singlereizen als andere vakanties. Zouden we bijvoorbeeld niet minimaal 40% mannen garanderen maar minimaal 25%, dan zouden we ons aanbod op slag kunnen verdubbelen.

Gezellig kanoën op de rivier

Hoe zou jij dit laatste vinden? Goed plan? Of toch niet doen?

Nieuwsgierig geworden naar het huidige aanbod voor de groep 50-65 jaar? Klik hieronder om alle single reizen 50 plus te bekijken.

2 reacties

 • In groepen 50 – 65 of 50 – 69 zie je in de boeking 80 % 65+ of ouder
  Volkomen logisch want als je kan ga je de groepen t/m 59 .
  Vlak daarna ben je in gezelschap van vrijwel alleen gepensioneerden
  Waarom worden 61, 62 en 63 jarige die nog jaren moeten werken veroordeeld tot oma, s en opa,s van eind 60 begin 70 !
  Dit matched gewoon niet

  • Niemand wordt veroordeeld tot iets hè Peter ;-). Je kunt zien wat de leeftijden per groep zijn en je kunt zelf bepalen of dit interessant voor je is.
   Het enige wat wij doen, is voor zoveel mogelijk leeftijdscategorieën iets aanbieden.
   Als 61, 62 of 63-jarige kun je vaak nog meer in de categorie t/m 65 jaar. Daar zitten vijftigers in en inderdaad ook mensen in de leeftijd 60 t/m 65 jaar. Maarreh… dat ben je dan zelf ook toch?
   Zie maar eens. Het is per weekend of vakantie aan jou of de leeftijd bij je passen.

 • Geef een reactie

  CTA afbeelding

  Speciale kortingen ontvangen?

  Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

  Bijna vol alarm

   

  Bijna vol alarm

  Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Geslacht

  Reis alsnog boekenAnnuleren