Single Bells, Single Bells, 4 singles…….en nu? Single Bells, Single Bells, 4 singles…….en nu?

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Single Bells, Single Bells, 4 singles…….en nu?
Afbeelding voor Single Bells, Single Bells, 4 singles…….en nu?
Afbeelding voor Single Bells, Single Bells, 4 singles…….en nu?

Nog nooit was Derde Kerstdag voor ons zo’n bijzondere dag. Na een korte periode van voorbereiding komen duizenden singles bij elkaar over de vloer en beleven samen de leukste Kerstdag van het weekend.

Dat het gezellig gaat worden, dat staat als een paal boven water. Maar hoe gaat de avond verlopen? Wij weten het niet precies. We laten het aan jou en je groepje over. Wel geven we je graag enkele handvaten om de avond tot een mega-succes te maken. Daar komen ze:

Aperitief of voorgerecht?
Hoe laat begin je jouw Single Bells kerstdiner? Dat kun je helemaal zelf bepalen met jouw groepje. De  gastheer/vrouw is hierin natuurlijk een belangrijke schakel, hij/zij geeft aan hoe laat ‘de poort’ open gaat.

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een aperitief en een borrelhapje. Even een toost op dit bijzondere jaar. Begin je liever gelijk met eten dan stem je samen de aanvangstijd daarop af.

Kort na binnenkomst wil je je tafelgenoten natuurlijk zo snel mogelijk leren kennen. Dat kan via een traditioneel voorstelrondje, maar wellicht is dit idee leuker:

  • Beschrijf één voor één je tafelgenoten op basis van de eerste indruk. Wat doet diegene voor werk? Woont hij landelijk of juist in een appartement? Komt ie uit een groot gezin? Heeft ie huisdieren? Wat is zijn favoriete tv serie? Schrijf in drie minuten zo veel mogelijk dingen op die je kunt bedenken.
  • Daarna zal de persoon vertellen wat klopt en waar jij en je tafelgenoten de plank volledig hebben misgeslagen. Hilariteit gegarandeerd en het ijs is direct gebroken.
  • Ga zo de hele tafel af. Elke keer is iemand anders ‘de klos’ en doen de andere drie een poging om een zo goed mogelijke beschrijving te geven.

Diner
Vind je het leuk om iets te maken, dan kan iedereen zijn creativiteit laten gaan bij het bereiden van een gang. Je kunt thuis de mice en place doen en de finishing touch op de avond zelf. Je kunt het indelen zoals gewenst. Drie, vier gangen of toch de uitgebreide variant van vijf/zes gangen.  Stel elkaar op de hoogte van een eventuele allergie, zodat je rekening met elkaar kan houden.
En onze gouden tip: maak het niet te moeilijk. Flappie is dan wel vanaf 1985 een echte muzikale kersthit, je scoort er niet zo snel punten mee op tafel ?

Tradities zijn in Nederland ook niet weg te denken. Dus wellicht is de gastvrouw/heer wel te enthousiasmeren voor een gourmetstel op tafel. Het zorgt altijd voor gezelligheid aan tafel, je kunt rustig blijven zitten en bent lekker een tijdje zoet met de mini’s. De kans is wel aanwezig dat menigeen 1e of 2e kerstdag de kleine pannetjes al in handen heeft gehad, dus even goed afstemmen.

Male and female friends enjoying Christmas dinner party at home

Kerstbox, Feestmaal of Smulpakket… geef het naam. Menige horecaondernemer is al weken creatief in de weer. Niet zelf hoeven koken en daarbij ook de lokale horeca steunen, het kan in elke regio. Een ideale manier om de avond in te richten en het restaurant in huis te halen. In deze blog vind je een overzicht van lokale ondernemers per regio.

Après diner
De afwas is gedaan, de vaatwasser ingeruimd, het vuilnis afgevoerd en je bent heerlijk verzadigd. Tijd om afscheid te nemen. Of doe je nog een spelletje samen? De gastheer/vrouw geeft aan hoe laat de kaarsen uitgeblazen moeten worden. Houd dat dus even goed in de smiezen.

Is er nog tijd voor een spelletje? Maar de gastheer/vrouw heeft niet zo’n grote spelletjeskast als jij thuis hebt? Denk dan eens aan ‘Wie ben ik’ of ‘30 seconds’. Je hebt alleen pen en papier of een app op je telefoon nodig. Makkelijker kan het niet.

The day after
Hopelijk kijk je terug op een heerlijk kerstdiner en heb je leuke singles uit je regio leren kennen. We gaan er van uit dat alle rekeningen vereffend zijn en al je tafelgenoten terugkijken op een geslaagde avond.

Vergeet je ons niet op de hoogte te brengen hoe je avond was? Wij vinden het razend spannend om iets te organiseren waar wij zelf niet bij zijn. Deel je leukste foto van de avond op facebook of Instagram met #singlebells. Dan kunnen wij toch nog een beetje met jullie mee genieten.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren