Anouk’s SummerVibes ervaring: Over nieuwe vrienden en legendarische avonden Anouk’s SummerVibes ervaring: Over nieuwe vrienden en legendarische avonden

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 10 minuten
anouk eerste singlereis limburg
anouk eerste singlereis limburg
anouk eerste singlereis limburg

Het is de zomer van 2023. Anouk Pisters (37 jaar) uit Veldhoven heeft twee weken vakantie zonder haar twee kinderen. Bij toeval stuit ze op de VillaVibes zomervakantie in Kasteel de Berckt.“Ik heb getwijfeld om te boeken, maar achteraf kan ik zeggen: Dit was mijn beste beslissing van 2023!”

De voorpret begon al eerder

Oké, ik vond het best spannend om te boeken. Dit zou mijn eerste singlereis worden. Je kent niemand. Misschien is het helemaal niet leuk. Het feit dat Limburg lekker dichtbij is en ik zo weer naar huis kon rijden – mocht ik er écht niks aan vinden – gaf voor mij de doorslag. Achteraf heb ik daar geen moment meer over nagedacht.

De voorpret begon eigenlijk al twee weken ervoor. Ik kreeg van VillaVibes een uitgebreide email over de singlereis en een lijst met mijn toekomstige mede-vibers.

Weet je wat toevallig was? Op de lijst stond de naam van iemand anders uit Veldhoven. Dus ik stuurde haar een berichtje, bleek haar zoon volgend jaar bij mijn dochter in de klas te zitten. Bizar toeval. En wat helemaal bijzonder is: vanaf het eerste moment hadden we een supergoede klik. Ze is nu inmiddels een goede vriendin van mij.

Ze is nu inmiddels een goede vriendin.

Via de whatsappgroep kregen we ook contact met nog twee mensen die in de buurt wonen. Op de aanvangsdag van de vakantie spraken we met z’n allen bij mij af voor een kop koffie. Ook na de reis hebben we nog koffie bij mij thuis gedronken. Zoek de verschillen in onderstaande foto, haha.

Zoek de verschillen. Vooraf en achteraf bij Anouk in de tuin.

Beetje ongemakkelijk

Met twee auto’s zijn we toen naar kasteel De Berckt in Baarlo gereden. Vier dames met bagage in één auto, dat paste natuurlijk niet! Samen rijden is wel ideaal, want dan ken je alvast een paar mensen en je komt niet in je eentje aan.

Het eerste uurtje in het kasteel vond ik namelijk best ongemakkelijk. Het is een vrij grote groep. Je schudt wat handen en hoort namen die je later alweer vergeet. Mijn tip aan iedereen die naar SummerVibes gaat: probeer niet iedereen direct te leren kennen en alle namen te onthouden. Dat gaat je toch niet lukken.

Gedurende de week tijdens allerlei activiteiten leer je mensen vanzelf op een spontane manier kennen. En dan ervaar je ook de voordelen van een grote groep. Je gaat gegarandeerd mensen ontmoeten met wie je een bijzondere band opbouwt.

Zo heb ik met een aantal mensen mooie en kwetsbaar gesprekken gevoerd. Je bent allemaal single. En in het leven maak je allemaal dingen mee. Het is prachtig hoe je met ‘onbekende mensen’ in korte tijd zoveel gelijkenis en diepgang kunt bereiken.

Samen rijden is ideaal. Zo ken je alvast een paar mensen bij aankomst.

Legendarische avonden

Al vanaf de eerste avond zat de sfeer er lekker in. Daar zorgde de crew ook wel voor. Wat een toppers. En wat een energie hebben zij. Niks is te gek. Zo maakten we een grapje ‘Leuk dat alle drank inclusief is, maar waarom is er geen Limoncello?’ En wat denk je? De volgende dag hadden ze speciaal voor ons een fles gehaald!

De avonden in het kasteel vond ik legendarisch. Elke avond is er een ander thema. Van een gemaskerd bal, tot de silent disco en van een Beachparty tot een cocktailworkshop.

De avonden in het kasteel vond ik legendarisch

Veel feestjes hebben we binnen gevierd in de bruine kroeg van het kasteel. De binnentuin zou hier ook perfect voor zijn, alleen hadden wij het niet getroffen met het weer. Maar voor de sfeer maakte dat in elk geval niks uit. De laatste avond hebben we wél buiten afgesloten bij het kampvuur.

Afbeelding voor Anouk en haar mede-Vibers tijdens het Gemaskerd Bal.
Cover voor Anouk en haar mede-Vibers tijdens het Gemaskerd Bal.
Anouk en haar mede-Vibers tijdens het Gemaskerd Bal.
anouk eerste singlereis limburg
anouk eerste singlereis limburg
Proost op een mooie avond!
Afbeelding voor Deze avond was het thema 'Beach Party'.
Cover voor Deze avond was het thema 'Beach Party'.
Deze avond was het thema ‘Beach Party’.
Afbeelding voor Elke avond is het gezellig.
Cover voor Elke avond is het gezellig.
Elke avond is het gezellig.
Afbeelding voor Mede dankzij de grote groep zijn er altijd mensen met wie je een bijzondere klik krijgt.
Cover voor Mede dankzij de grote groep zijn er altijd mensen met wie je een bijzondere klik krijgt.
Mede dankzij de grote groep zijn er altijd mensen met wie je een bijzondere klik krijgt.

Veel te doen, niks is verplicht

Het activiteitenprogramma van de singlereis in Limburg zit bomvol leuke activiteiten. Ik heb lang niet alles kunnen doen. Mede daarom overweeg ik om dit jaar gewoon weer te gaan.

Je kunt je elke dag voor activiteiten inschrijven. Ik ben onder andere gaan E-foilen (elektrisch surfboard), heb meegedaan met de cocktailworkshop en ik had mijn vuurdoop op de Padelbaan. Net als een aantal andere mensen had ik het nog nooit gespeeld. Superleuk om het samen te leren. Er waren ook ervaren Padellers en die speelde wedstrijdjes tegen elkaar.

Afbeelding voor Anouk op de Padelbaan tijdens SummerVibes Limburg.
Cover voor Anouk op de Padelbaan tijdens SummerVibes Limburg.
Anouk op de Padelbaan tijdens SummerVibes Limburg.
Afbeelding voor We zijn er klaar voor: E-foilen (elektrisch surfboard).
Cover voor We zijn er klaar voor: E-foilen (elektrisch surfboard).
We zijn er klaar voor: E-foilen (elektrisch surfboard).
Afbeelding voor Zo, en nu doen we even helemaal niks. #beachday.
Cover voor Zo, en nu doen we even helemaal niks. #beachday.
Zo, en nu doen we even helemaal niks. #beachday.
Afbeelding voor Anouk tijdens het E-foilen.
Cover voor Anouk tijdens het E-foilen.
Anouk tijdens het E-foilen.
Afbeelding voor
Cover voor
“Ik heb hier allemaal leuke mensen leren kennen”.

Hand tussen mijn benen

Weet je wat ook hilarisch was? De VillaVibes Kasteelspelen. Dit is een georganiseerde activiteit waarbij je met jouw team allerlei spelletjes speelt tegen andere teams. Zoals Mega Yenga en foto-opdrachten.

Bij het onderdeel Reuze Twister moest ik het opnemen tegen een man die ik nog nauwelijks gesproken had. Hij draait ‘rood’ en zegt vervolgens tegen mij: “Sorry Anouk, normaal leer ik een vrouw graag rustig kennen – maar nu ga ik toch met mijn hand tussen jouw benen”. Haha, ik ging stuk!

Ow ja! En weet je wat ik ook fantastisch vond? Het spel Levend Cluedo! Nou ja, zoals ik al zei: je hoeft je niet te vervelen rondom De Berckt.

Afbeelding voor Anouk tijdens de VillaVibes Kasteelspelen.
Cover voor Anouk tijdens de VillaVibes Kasteelspelen.
Anouk tijdens de VillaVibes Kasteelspelen.
Afbeelding voor “Sorry Anouk, normaal leer ik een vrouw graag rustig kennen - maar nu ga ik toch met mijn hand tussen jouw benen.
Cover voor “Sorry Anouk, normaal leer ik een vrouw graag rustig kennen - maar nu ga ik toch met mijn hand tussen jouw benen.
“Sorry Anouk, normaal leer ik een vrouw graag rustig kennen – maar nu ga ik toch met mijn hand tussen jouw benen.
Afbeelding voor Altijd wat te lachen!
Cover voor Altijd wat te lachen!
Altijd wat te lachen!
Afbeelding voor Man in the mirror.
Cover voor Man in the mirror.
Man in the mirror.

Bijzonder afscheid

De laatste dag ga ik ook niet snel vergeten. De week zat erop. We moesten uitchecken. En toen kwam een van de heren naar de groep waarmee we veel zijn opgetrokken. “Voordat jullie weggaan, wil ik eigenlijk nog even iets zeggen”, zei hij.

Dus wij met ons clubje naar de parkeerplaats. Begint hij een indrukwekkend verhaal over hoe bijzonder hij het deze week met ons heeft ervaren. En dat het hem fantastisch lijkt als we elkaar nog eens zien.
Iedereen zei uiteraard volmondig: Ja!

Inmiddels hebben we al diverse keren met elkaar afgesproken. Supergezellig.

Anouk: meegaan met SummerVibes was de beste beslissing van het jaar.

Beste beslissing van het jaar

Afgelopen Oud & Nieuw kreeg ik van mijn vrienden de vraag: “wat is jouw beste beslissing van afgelopen jaar?”. Zonder na te denken zei ik toen gelijk: “Dat ik heb besloten om mee te gaan met de singlereis naar Limburg”. En dat meen ik. Het heeft mijn leven verrijkt met nieuwe vrienden en herinneringen voor het leven. Dit had ik vooraf niet durven dromen.

Kom jij ook?

Ook deze zomer organiseren weer supergezellig singlereizen naar Kasteel De Berckt. Vanaf juli is het zover. Wil je erbij zijn? Kijk snel de reispagina van SummerVibes Limburg. En maak je klaar voor een zomerweek vol plezier.

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren