De eerste SnowVibes van: Marloes De eerste SnowVibes van: Marloes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 7 minuten
Afbeelding voor De eerste SnowVibes van: Marloes
Afbeelding voor De eerste SnowVibes van: Marloes
Afbeelding voor De eerste SnowVibes van: Marloes
Marloes (links) en Viber Daphne (rechts)

Marloes is voor het eerst mee met SnowVibes. Ze heeft gekozen voor de laatste wintersportweek van het jaar. SnowVibes Tignes van 31 maart tot 8 april. Haar onmiskenbare schaterlach is duidelijke te horen in het restaurant. Samen met haar maatje Juliëtte (Jetje!) heeft ze de grootste lol tijdens het diner.

Ook tijdens de après-ski in La Folie Douce straalt ze. We bellen haar een week na thuiskomst. Wat vond ze van haar eerste keer VillaVibes? Waarom ging ze mee? En heeft het voldaan aan haar verwachtingen?

  • Marloes van der Raad (1979) uit Amsterdam.
  •  Type skiër: zeer ervaren.
  • Reis: SnowVibes Tignes – 30 maart, groep 30 – 49 jaar.

Je eerste SnowVibes zit erop! Wat vond je ervan?

‘’Het was een zeer geslaagde week. We hebben zo veel leuke dingen meegemaakt. Overdag heb ik genoten van het skiën en ’s avonds kwamen we gezellig bij elkaar tijdens het eten. Daarna doken we vaak nog onze eigen bar in voor kleine borrel. Ja, het was echt heel leuk!’’

Wat vond je dan zo leuk?

‘’Alles! Het is een combinatie van goede skiërs, leuke mensen, mooi weer en een ‘alles kan, niets moet mentaliteit’. Je voelde totaal geen verplichting om ergens aan mee te doen. Het was heel relaxt allemaal. De combinatie van actief bezig zijn met een grote groep is erg leuk. Hierdoor heb je helemaal niet het gevoel dat je op singlereis bent. Je bent gewoon aan het genieten met een groep mensen die je pas net hebt leren kennen.’’

Ondertussen bij de rode ski-safari

Waarom heb je SnowVibes geboekt?

‘’Ik heb de afgelopen jaren op Bonaire gewoond. Hartstikke leuk natuurlijk, maar daar hebben ze geen sneeuw. Ik had vier jaar niet meer geskied en heb het zo gemist. De hele winter heb ik gezocht naar mensen die met mij op wintersport wilden, maar om uiteenlopende redenen niemand gevonden.

De meeste vriendinnen zijn te druk met de kinderen of hebben geen tijd in verband met werk. Behoorlijk radeloos heb ik in begin maart ‘groepsreis wintersport’ op google ingetypt. Ik kwam direct bij VillaVibes uit.’’

En toen heb je gelijk geboekt?

‘’Niet meteen. Er was alleen nog maar beschikbaarheid voor de eerste week van april in Tignes. Niet meteen mijn favoriet, maar ik wilde gewoon heel graag skiën en VillaVibes sprak mij aan. Ik las positieve reviews en een duidelijke omschrijving van de reis. De dag erna heb ik vrij gevraagd op mijn werk en diezelfde avond nog geboekt.

Je hebt dus geen moment getwijfeld?

‘’Nee. De drang om te skiën was zó groot. Ik moest gewoon weer de piste op. Doordat ik niemand anders kon vinden om mee te gaan, leek dit mij ideaal.

Wat waren je verwachtingen?

‘’Ik verwachtte een groep mensen die allemaal zin hadden om een weekje te skiën en die open staan voor nieuwe contacten. Ik hou van gezelligheid en sociale contacten en had zin om ’s avonds samen te eten en te borrelen.

Hoop lol tijdens de safari

En? Was het zoals je verwachtte?

“Absoluut, beter zelfs! Ik was erg verbaasd over het skiniveau in onze groep. Ik kan zelf prima skiën, maar ik bleek niet de enige te zijn. Nadat we met de bus waren aangekomen, ben ik gelijk met een groepje de piste op gegaan. Daar zaten echt een paar goede skiërs tussen. Ik heb flink moeten aanpoten om mijn groepje bij te houden.

De dag erna begonnen de skisafari’s en ben ik bij groepje rood aangesloten. Mijn skibuddies van de eerste dag gingen vrijwel allemaal met groepje zwart mee. Die eerste skisafari-dag viel eerlijk gezegd wat tegen. We waren met meer dan 15 man. Daardoor was het lastig om goed door te skiën. Gelukkig deelden meer mensen die mening.

De dag erna zijn er verschillende mensen overgestapt naar blauw of zwart. Daardoor was er een mooie verdeling over de groepjes. Wij bleven uiteindelijk met een heel leuk groepje rood over. Daar hebben we de rest van de week heerlijk mee geskied.

Leuk om te horen! Wat hebben jullie naast het skiën nog uitgespookt?

“Te veel om op te noemen haha. La Folie Douce vond ik echt een hoogtepunt. Ik miste de Oostenrijkse après-ski een klein beetje, maar dat is helemaal goedgemaakt in LFD. Wat een ideale manier om de dag af te sluiten. Goede muziek, lekkere sfeer en we hebben voor mijn gevoel daar continu in het zonnetje gestaan. Erg bijzonder ook om daarna nog een flink stuk omlaag te moeten skiën. Wat een avontuur!

En verder?

‘’We hebben ook zo’n lol gehad in de jacuzzi.

Op woensdag vroeg de jacuzzi in

De Foute Avond was precies goed getimed op dinsdagavond. Woensdag was het namelijk niet zo’n goed weer en daardoor hadden we een ideaal excuus om lekker vroeg de jacuzzi in te duiken. Jammer dat het personeel niet wist dat we er al zo vroeg in zaten. We hebben bijna een uur zitten discussiëren wie er uit bad moest om de ober te halen haha.’’

Je krijgt de smaak te pakken. Heb je nog meer leuke verhalen?

‘’Uhm nou… Oja! ’s Avonds gingen we vaak even naar ons eigen kroegje onderin het hotel. Gewoon gezellig na het eten nog even een borreltje doen en bijkletsen. Eén avond hadden opvallend veel mensen een streepjesshirt aan. Het begon met een groepje van twee à drie, maar toevallig kwamen er steeds meer mensen bij.

Uiteindelijk stonden we met een groep van acht personen met allemaal streepjestruien. Dit moest natuurlijk vastgelegd worden.

1, 2, … 9 streepjes outfits 🙂

Bert uit België vond dat hij er ook bij hoorde met zijn verticaal gestreepte blouse. We hebben hem uiteindelijk horizontaal gelegd zodat hij ook mee op de foto kon. Hilarisch! (zie foto)

Wat vond je van de groep? Zo te horen heb je leuke mensen ontmoet.

‘’Ja dat klopt ook. Ik heb echt hele leuke contacten opgedaan. Voornamelijk met mijn kamergenootjes en de mensen uit mijn skigroep. Ik heb nu nog contact met verschillende meiden. We gaan binnenkort een keer samen stappen in Amsterdam.

Terwijl ik er helemaal niet naar op zoek was, heb ik ook nog een leuke man ontmoet. Helemaal onverwacht. Ik was er totaal niet mee bezig toen ik deze reis boekte.

Zoals ik al zei, wilde ik gewoon skiën en een leuke tijd hebben. Nu spreken we elkaar bijna dagelijks en hebben we elkaar ook alweer gezien. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat de komende tijd. Leuk is het in ieder geval!’’

Wat zal je zeker bijblijven van deze vakantie?

‘’Bij La Folie Douce sloten ze elke dag af met een bepaald nummer. Echt zo’n liedje dat in je hoofd blijft hangen. Zodra ik dat nummer hoor, ben ik voor even weer terug in het gevoel van de wintersport.

“Volgend jaar wil ik weer mee”

Het gevoel van vrijheid en van puur genieten. Marije had het geniale idee om dit nummer in de bus aan te zetten bij het binnenrijden van Eindhoven. Iedereen was moe van de afgelopen week en de gebroken nacht in de bus. Toch verscheen er bij iedereen een glimlach op het gezicht. Dat was een mooie afsluiter.’’

Gaan we je binnenkort weer terugzien bij VillaVibes?

‘’Ik heb gehoord dat VillaVibes ook weekendjes en zomerreizen organiseert. Daar heb ik mij nog helemaal niet in verdiept, dus dat zou ik niet weten.

Mocht ik volgend jaar voor mijn wintersport in dezelfde situatie zitten en nog singles zijn, zou ik absoluut weer een single wintersport vakantie boeken. Het is mij erg goed bevallen.’’

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren