Melissa ging voor het eerst op singlereis: ‘Op Schiphol dacht ik: ik ga naar huis.’ Melissa ging voor het eerst op singlereis: ‘Op Schiphol dacht ik: ik ga naar huis.’

Avatar van Luca
Door: Luca
Leestijd: 4 minuten
Single padelvakantie
Single padelvakantie
Single padelvakantie

Je werkt in de reisbranche. Maar bent nog nooit op groepsreis geweest. Laat staan een singlereis. Daar moest verandering in komen volgens Melissa Bruijns (32, Rotterdam). In een moment van verstandsverbijstering boekte ze een single padelreis op Fuerteventura. “Ik heb wekenlang getwijfeld. Maar achteraf geen moment spijt gehad.”

Vooroordelen singlereizen

“Wil je het echt weten?” vroeg Melissa lachend toen ik haar vroeg welk beeld ze van singlereizen had vóór haar single padelvakantie in Fuerteventura. “Ik dacht dat er alleen maar mensen mee zouden gaan die geen vrienden hebben. Of pas gescheiden moeders die alleen maar over hun kinderen willen praten.”

Maar het tegenovergestelde is waar, volgens Melissa. “Iedereen is sociaal. Anders ga je niet mee op groepsreis. Eigenlijk zijn het allemaal lieve en spontane mensen (mét vrienden) die zin hebben om op padelvakantie te gaan. Maar wiens vrienden daar juist géén zin in hebben. Dan is dit de perfecte uitkomst.”

Ook had Melissa de angst dat het een jachtpartij zou worden. “Ik was bang dat meteen iemand wat van je zou willen. Maar dat is totaal niet zo. Omdat je allemaal dezelfde passie deelt (padel) en je single bent ontstaat er meteen een goede klik.”

Een borrel op het strand: genoeg andere leuke dingen te beleven naast het padellen.

Ja, ja, ja…

Door al deze vooroordelen over singlereizen heeft Melissa ontzettend lang getwijfeld. “Je wil niet weten hoe lang” zegt Melissa lachend. “Ik heb aan mijn moeder, vriendinnen, broertje en collega’s gevraagd of ik écht moest boeken. Gek werden ze ervan. Nadat ook de 10e persoon volmondig JA antwoordde heb ik in een moment van verstandsverbijstering geboekt.”

Als ik ga backpacken blijft het contact altijd zo oppervlakkig. Hier niet.

Rechtsomkeert maken

Dat betekent niet dat de spanning was verdwenen. In tegendeel. “Toen ik op Schiphol aankwam dacht ik: ik draai om. Ik ga naar huis.”

Maar toen ontmoette Melissa een aantal Vibers met wie ze meteen een klik had. “Ik voelde gewoon: zij zijn net zoals ik. Van tevoren was ik bang dat het contact leggen heel veel energie zou kosten. Maar dat was dus helemaal niet het geval. Het ging allemaal vanzelf en voelde meteen vertrouwd. Eigenlijk best bijzonder als ik daar nu aan terugdenk…”

Backpacken versus singlereizen

Eenmaal aangekomen op Fuerteventura werd het groepje Vibers steeds groter. “We hebben enorme lol gehad samen. Veel gelachen maar ook supergoede gesprekken gehad. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik zo’n goede klik met de groep zou hebben. Ik ga ook wel eens solo backpacken naar verre bestemmingen. En dan leer je ook wel mensen kennen. Maar dat blijft altijd zo oppervlakkig. Hier niet.”

Melissa (rechts) en haar mede PadelVibers.

Padelplezier en eilandavonturen

Ook over het padellen was Melissa enthousiast. “Het was zo leuk om met een groep te zijn die dezelfde passie voor padellen heeft als ik. Elke ochtend gingen we de banen op. Onder het genot van een heerlijk zonnetje kregen we les en speelden we wedstrijdjes. Ik padel nu drie jaar en had meteen door dat de trainers een goed niveau hebben.”

“Naast het padellen waren er nog volop andere leuke dingen te doen op Fuerteventura. Vanaf 14.00 uur ben je ‘vrij’ en heb je tijd om het eiland verkennen. De één gaat aan het zwembad liggen en de ander doet een drankje bij de sunset lounge op het strand. Op onze rustdag heb ik met de andere Vibers een auto gehuurd en hebben we over het eiland getourd. Je kan doen waar je zin in hebt. Er is altijd wel iemand te vinden die hetzelfde wil als jij. Dat is heel relaxed.”

Gewoon doen

Tot slot vroeg ik Melissa wat ze tegen haar twijfelende zelf zou zeggen, wetende wat ze nu weet. “Heb geen vooroordelen. Ze zijn onterecht. Zeker als je een beetje een sociaal persoon bent dan komt het helemaal goed. Gewoon gaan!”

Lijkt het jou ook leuk om met een groep gelijkgestemden te genieten van een welverdiende padelvakantie? Bekijk dan hier al onze padelreizen.

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren