‘Sta je ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is een singlereis 100% voor jou!’ ‘Sta je ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is een singlereis 100% voor jou!’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
singles freek wintersport
singles freek wintersport
singles freek wintersport

Freek Joosten (27) wil vooral héél graag op vakantie en boekt zijn singlereis zonder al te veel verwachtingen. “Ik had een reis geboekt naar Montpellier om een wijnbeurs te bezoeken voor werk. Dit werd kort voor vertrek afgelast vanwege corona, maar ik wilde toch nog graag op wintersport. Toen ben ik gaan Googelen of er nog singlereizen binnen mijn leeftijdscategorie beschikbaar waren en vond ik VillaVibes.”

Dankzij zijn last-minute beslissing heeft Freek weinig tijd gehad om zich zenuwachtig te voelen. “Ik had weinig verwachtingen en wilde vooral graag skiën. Ik had geen ervaring met singlereizen, maar dacht: in het ergste geval heb ik een gefaciliteerde reis. Toen ik bij het busstation aankwam moest ik wel even slikken. Dat was een spannend moment. Zodra ik de bus instapte, pikte iemand mijn Limburgse accent op. Toen was het ijs gebroken.”

Een ander gesprek

Waar Freek wél naar uitkeek, was het ontmoeten van nieuwe mensen. “Wanneer je alleen op reis gaat, wil je graag andere mensen ontmoeten. Waarmee je een ander gesprek voert dan je thuis met je vrienden hebt. Gelukkig had iedereen in de groep een supergoede klik met elkaar, daardoor konden we de verdiepingsslag maken. Iedereen wilde graag delen wat ze hadden meegemaakt, hoe ze daardoor veranderd zijn en de persoonlijke ontwikkeling die ze door hebben gemaakt. Dat is nog eens wat anders dan het geouwehoer met je vrienden thuis.”

last minute reizen

Voor ieder wat wils

Naast de fijne groep is ook de reis zelf tot in de puntjes goed georganiseerd, vertelt Freek. “Het is het echt 100% waard. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals een pubquiz, silent disco en skisafari voor verschillende skiniveaus. We hebben zelf een buitenbar gebouwd waar we lekker gefeest hebben. Het was een grote groep gelijkgestemden. Je deelt dezelfde passie en dan vind je al snel goede vrienden.”

Goede vrienden, die elkaar ook terug in Nederland nog steeds opzoeken. “2 april is er een reünie en binnen de WhatsAppgroep zie ik steeds berichtjes voorbij komen om elkaar te ontmoeten. Vooral in Amsterdam, die groep ziet elkaar regelmatig in de kroeg. Ondertussen zit ik zelf niet zo veel op mijn telefoon, dus ik heb een select groepje waarmee ik het contact onderhoud.”

last minute singlereis

Onbevangen op vakantie

“Ze zeggen dat singlereizen verslavend zijn en dat kan ik wel beamen. Voor het eerst sinds een lange tijd heb ik echt het gevoel gehad dat ik op vakantie ben geweest. Dat komt omdat iedereen met hetzelfde onbevangen gevoel erop uit gaat. Normaal ben ik altijd wel met werk bezig. Iedereen die ik ontmoet heb staat er open in en tegelijkertijd deelt iedereen een passie voor wintersport. Dat is de basis voor leuk contact. Soms ontstaat er een bijzondere band die stand houdt wanneer je weer thuis bent.”

Op de vraag of Freek de liefde van zijn leven heeft ontmoet moet hij lachen: “Nee, die heb ik niet ontmoet. Maar ik sta wel bewuster in het leven dankzij deze reis. Ik weet niet of een singlereis nu per se geschikt is om echt op zoek te gaan naar de liefde van je leven. Maar sta je open om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan raad ik je 100% aan om op singlereis te gaan.”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren