Singlereis Lapland 2023: “De lucht was één grote groene lichtshow” Singlereis Lapland 2023: “De lucht was één grote groene lichtshow”

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Singlereis Lapland 2023: “De lucht was één grote groene lichtshow”
Afbeelding voor Singlereis Lapland 2023: “De lucht was één grote groene lichtshow”
Afbeelding voor Singlereis Lapland 2023: “De lucht was één grote groene lichtshow”

Onze Lapland-reizen zijn onze populairste vakanties. Vaak zijn ze maanden van tevoren al volgeboekt. Je maakt situaties mee die je alleen in dit noordelijkste stukje Europa kunt beleven. Bijzondere ervaringen in zeldzaam mooie natuur. De foto’s maken vaak al indruk. Maar als je hoort wat Lapland gedaan heeft met de deelnemers aan deze vakanties, dan krijgen deze foto’s nog meer betekenis.

Neem Sanne. Ze ging in januari 2023 met VillaVibes mee naar Lapland:

Sanne (links) : ” Het leuke van met een groep op vakantie gaan is dat je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te doen.”

Is dit nou alles? Dat dacht ik toen ik op één van de eerste ochtenden, heel zwak, het noorderlicht zag. Het was nog donker. Maar als je goed keek, kon je een zwak streepje licht aan de hemel zien. Echt spectaculair was het nog niet. Ik zei tegen mezelf: misschien heb ik er gewoon te veel van verwacht. 

Een paar dagen later, kreeg iemand uit de groep een melding op zijn telefoon. Het noorderlicht was weer te zien, en nu veel sterker. We namen een taxibusje naar de top van een berg. 

Op de top van de berg was het eerst chaos. Er stond een keiharde wind, iedereen schreeuwde hysterisch door elkaar heen. We stonden allemaal met onze telefoon in de hand naar boven te wijzen, want wat we daar zagen was fantastisch. Toen ben ik op de grond gaan zitten, met mijn rug tegen een berg sneeuw. De lucht was één grote groene lichtshow.

Toen ben ik op de grond gaan zitten, met mijn rug tegen een berg sneeuw. De lucht was één grote groene lichtshow.

Singlereis Lapland

Laat ik maar gewoon genieten, dacht ik. De anderen maken vast genoeg foto’s. Achteraf ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb toen echt mijn moment gepakt.

Maar dat was eigenlijk het enige moment dat ik me even afzonderde. Het leuke van met een groep op vakantie gaan is dat je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te doen.

Sanne en één van haar mede-Vibers sleeënd door winter wonderland

Ik ga natuurlijk ook nog wel eens met vriendinnen op vakantie. Maar met hen was ik nooit gaan ijskarten. 

Eerst dacht ik ook dat ik die activiteit zou overslaan. Maar toen ik anderen in de karts zag stappen, kon ik niet achterblijven. Het eerste rondje reed ik nog heel voorzichtig, maar daarna durfde ik een stuk harder te gaan. Ik vond het verrassend leuk. 

Singlereis Lapland
Sanne kon het toch niet laten om op een sneeuwscooter te stappen

Mijn vriendinnen vonden het trouwens eerst een beetje gek dat ik op singlereis ging. Ze vroegen: ga je op zoek naar een man? Maar ik wilde vooral naar Lapland voor de natuur en alle activiteiten die je kunt ondernemen. En dat gold voor iedereen.

Vorig jaar had ik ook al geprobeerd te boeken, maar toen was de reis supersnel uitverkocht. Dus ik dacht: dit jaar boek ik meteen. De reis is me supergoed bevallen. Ik ga zeker nog eens met Villavibes mee. 

Lijkt het jou ook gaaf om mee te gaan met één van onze reizen of weekenden? Bekijk ze hieronder.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren