Joost z’n eerste keer in Villa Heuvelrijk Joost z’n eerste keer in Villa Heuvelrijk

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Joost z’n eerste keer in Villa Heuvelrijk
Afbeelding voor Joost z’n eerste keer in Villa Heuvelrijk
Afbeelding voor Joost z’n eerste keer in Villa Heuvelrijk

Sinds dit jaar hebben we een nieuwe accommodatie in ons aanbod: Villa Heuvelrijk. In de bosrijke omgeving van Groesbeek (onder de rook van Nijmegen) staat deze fonkelnieuwe villa. Ideaal voor onze single weekenden.

Joost was er afgelopen augustus op bezoek samen met nog eens 45 Vibers (25-39 jaar). Hoe hebben zij het weekend beleefd? En wat vonden ze van deze nieuwe bestemming? Je leest het hieronder.

De crew is er klaar voor

Vol verwachting stap ik op vrijdagochtend in de VillaVibes Caddy. Single weekenden zijn voor mij niets nieuws meer. Ik ben al regelmatig in de Ardennen en in Vechtdal geweest. Dit weekend is net even anders. Ik ga voor de tweede keer naar Villa Heuvelrijk in Groesbeek. De eerste keer was met de crew om deze locatie te testen – maar dit wordt de eerste keer met gasten. Best spannend dus.

Aangekomen bij de villa word ik ontvangen door Rosanne. De eigenaresse. Ze geeft mij nog even een rondleiding en vertelt en passant de huisregels. Het is een gloednieuwe en luxe accommodatie. Dat ze er een tikkeltje zuinig op zijn, begrijp ik maar al te goed.

Ondertussen arriveren Eline, Arwin, Ellen en kok Sylvie. De crew van dit weekend. Ze bruisen van de energie dus wat dat betreft kan het weekend al niet meer stuk.

Na wat uurtjes voorbereiden arriveren de eerste gasten rond de klok van 19 uur. Na het inchecken komen de gasten regelmatig terug bij mij: ‘’Zo zeg! Die kamer is ruim. Als ik ’s nachts naar het toilet moet, ben ik 10 minuten onderweg voordat ik bij de badkamer ben. En de badkamer is gewoon op m’n eigen kamer. Kun je nagaan.’’

Alle gasten druppelen langzaam maar zeker binnen. De eerste drankjes worden ingeschonken en er wordt al snel vrolijk door elkaar heen gebabbeld.

Tijd voor de eerste drankjes

Het is zó gezellig dat wij de tijd een klein beetje uit het oog verliezen. Het eten staat dan ook een half uurtje later op tafel dan gepland. Geen enkel probleem. Kok Sylvie steelt namelijk binnen no time iedereens hart met haar Indonesische rijsttafel.

Nadat iedereen z’n buik vol heeft – inclusief het tiramisu spekkoek toetje – beginnen we met een kennismakingsspel. Er komen een paar mooie quotes voorbij. Dat is precies de bedoeling. Op die manier heeft iedereen gelijk een paar aanknopingspunten bij elkaar voor een leuk gesprek.

Het wordt steeds gezelliger en ‘ons danszaaltje’ stroomt vol. Het is eigenlijk een soort mini-kroeg naast de woonkamer. Er staat een bar in en er is een dijk van een muziekinstallatie. Ik bedenk mij dat dit echt uniek is. Zo’n kroeg hebben we op geen enkele andere bestemming. Het werpt z’n vruchten af. Er wordt tot diep in de nacht gelachen en gedanst.

De volgende ochtend neemt activiteitenbegeleider Eline het woord. Er is ontzettend veel te doen in Groesbeek en omgeving. Zij legt precies uit wanneer je aan welke activiteit kan deelnemen. We beginnen die ochtend met een mountainbike- en wandeltocht. Daarna zoeken de snelheidsduivels ook nog de kartbaan op (er is nog steeds discussie over de snelste tijd).

Actie op de kartbaan

Ik neem het voortouw tijdens de mountainbiketocht. Ik merk dat de geoefende fietsers hun hart ophalen op het heuvelachtige parcours. Het was ook niet dermate zwaar dat het voor de onervaren fietsers een veldslag was. Al zag ik wel een hoop blije gezichten toen we de pauzeplek van Landgoed Mookerheide waren. Even uitpuffen op het grasveld.

’s Avonds is het tijd voor de salsadans workshop. Ellen & Arwin hebben wat moois voorbereid en worden al snel ondersteund door allerlei enthousiaste Vibers met salsa ervaring. Er blijken toevallig ontzettend veel goede salsa dansers en danseressen in deze groep te zitten. Ook de mensen met minder soepele heupen doen enorm hun best (hier reken ik mijzelf ook onder ?).

De avond wordt daarna verder op gang getrokken met een foute stoelendans en er komt nog een Backstreet Boys-act voorbij. Klinkt wellicht kinderachtig, maar we hebben echt onwijs gelachen. Je had er bij moeten zijn ;). Ik schrik als ik opeens zie dat het al half 3 ‘s nachts is. Shit, helaas. Om half 3 doen we de muziek altijd uit, zodat niemand last heeft van eventuele geluidsoverlast. Part of the job.

Het is niet heel erg. Ik hoor later dat er verschillende mensen tot 5 uur ’s ochtends op het terras hebben gezeten. Zonder muziek is het dus ook hartstikke gezellig.

Zondag zijn we alweer op tijd uit de veren. We worden namelijk om half 12 op de Pitch& Putt baan verwacht. Met mijn groepje neem ik het op tegen de andere groepjes. We worden steeds fanatieker en willen de beste score halen. Met een schuin oog houden we de andere groepen in de gaten. ‘’Hadden jullie baan 5 in 4 slagen? Prutsers! Wij staan op 2 onder par.’’  ?

Davy putt de bal net even wat anders

De einduitslag is het vermelden niet waard. Laten we het erop houden dat we een leuke en sportieve ochtend op de golfbaan achter de rug hebben.

Bij terugkomst in de villa blijken de achterblijvers een waterballonnen gevecht gehouden te hebben. Het terras ligt bezaait met kapotte ballonnen. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. Zo hoort het. Soms moet je je weer een beetje kind voelen.

’s Middags zijn er weer veel leuke activiteiten om uit te kiezen. Een grote groep gaat wijn proeven. Een andere deel wil van het zomerse weertje genieten en rijden naar de Mookse Plassen. Er blijft ook nog een klein groepje over om samen met Eline een theaterworkshop te doen. Ik kijk even mee en nieuwe mensen leren kennen gaat opeens op een heel andere manier. Deze kant van ze had ik nog niet gezien tijdens het weekend.

Na wederom een heerlijke maaltijd neemt Sylvie afscheid. Ze moest zelfs een klein traantje laten omdat ze het zo gezellig vond met de groep (lief hé?). Ze vindt het zo mooi om voor zo’n grote groep te koken. Ze krijgt een ovationeel applaus. Zo te zien heeft iedereen net als ik van het eten genoten.

Met een traditionele pubquiz sluiten we het weekend af. De winnaars ontpoppen na een felle strijd de champagne. De verliezers worden opgescheept met een grote schaal bananen. Die moeten immers op. Ik ga ze niet mee terug naar kantoor nemen ?

Op maandagochtend verzamelt zich een grote groep op het terras. Terwijl de schoonmakers al binnen zijn, proberen zij het weekend stiekem nog te rekken. Ze willen ’onze villa’ niet verlaten. Ze willen dit gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Dat zegt voor mij alles. Het was weer een meer dan geslaagd weekend. Met een enorm voldaan gevoel en vol energie rij ik weer terug naar Arnhem.

Wil je meer weten over de accommodatie? Bekijk dan dit filmpje die VillaVibes oprichter Harold een tijdje geleden gemaakt heeft. Maar nog beter…. ga binnenkort gewoon ook gezellig mee op deze single reis. Hier krijg je dankzij alle leuke gelijkgestemde singles geen spijt van. Beloofd!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren