Geen auto? Geen zorgen! De carpool ervaring van Nynke Geen auto? Geen zorgen! De carpool ervaring van Nynke

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 5 minuten
Carpool Nynke singlereizen
Carpool Nynke singlereizen
Carpool Nynke singlereizen

Nynke ging voor de allereerste keer mee met een singlereis VillaVibes. En of dat nog niet spannend genoeg was, had ze ook geen auto. Help! Hoe kom ik daar? VillaVibes biedt wel standaard een carpool-garantie, maar lukt het inderdaad echt altijd om mee te rijden? En hoe werkt dit in de praktijk? Nynke deelt graag haar ervaring.

Zo’n twee weken voordat ik aan de Hike & Bikereis naar Molveno begin, breekt er een lichte paniek bij me uit: “Mijn fiets en ik moeten binnenkort in een bergdorp middenin de Dolomieten staan. Maar hoe ga ik daar komen?”, denk ik. Dat is op dat moment nog een grote vraag… Ik zoek naar vliegtickets en treinreizen, maar kom erachter dat reizen met een fiets best een gedoe is. Ik heb wel een auto, maar mijn Toyota Aygo – die ik altijd mijn veredelde brommer noem vanwege z’n vermogen – vond een ritje door de Ardennen al niet zo’n succes. Laat staan een ritje door de Dolomieten. En dus is het wat mij betreft geen optie om meer dan duizend kilometer in m’n eentje te rijden.

Carpoolplek regelen via de VillaVibes Facebookgroep

Gelukkig word ik een paar dagen later aan een VillaVibes Facebookgroep toegevoegd. Daarin zitten alle mensen met wie ik naar Italië ga. Ik kom er in contact met Arnoud. Hij laat me weten dat hij een klein busje heeft en dat mijn fiets en ik mee kunnen rijden. Heel fijn! Er blijkt nog een dame met ons mee te rijden; Cathelijn. 

Arnoud maakt een appgroep aan en al snel maken we plannen. Ik bied aan om een vignet voor Oostenrijk te regelen, Cathelijn regelt een overlevingspakket voor onderweg en Arnoud sluit nog snel een autoverzekering af voor in het buitenland. Omdat we op zaterdagochtend al vroeg willen vertrekken, stelt Cathelijn voor dat Arnoud en ik bij haar komen logeren. Goed idee! En dan keert de rust terug in mijn hoofd; als dit samenwerken al zo lekker gaat, dan komt het helemaal goed met die reis naar Italië.

Op singlereis met wildvreemden is hartstikke gezellig

De avond voor vertrek sta ik zoals afgesproken met mijn slaapspullen bij Cathelijn voor de deur. Een hele spontane dame doet open. Ik stap een heel gezellig huis binnen en zie Arnoud al zitten. We drinken een theetje en maken een plan voor de reis. Wat blijkt? Weer zitten we op één lijn; we hebben alle drie hetzelfde tijdstip in gedachten om te vertrekken. En dus zitten we zaterdagochtend stipt om vijf uur lekker knus met z’n drieën op de voorbank van de caddy van Arnoud. Laat de reis maar beginnen! 

Nynke (midden) samen met Arnoud en Cathelijn op weg naar Molveno

De eerste uren gaan supervlot. Het is lekker rustig op de weg. Om de paar uur stoppen we even en rijdt er iemand anders. 

VillaVibers spotten in de file

Tegen de tijd dat we bij de grens met Oostenrijk zijn, hebben we al uren in de file gestaan en het aardig gehad met de reis. En dus verzinnen maar een spelletje; we gaan VillaVibers spotten. Bij elke Nederlandse auto die we inhalen, bekijken we overdreven wie erin zitten. Aan de hand van verschillende selectiecriteria, die we ondertussen zelf verzinnen, discussiëren we of het mensen kunnen zijn die ook op singlereis gaan naar Molveno. 

“Nee, deze mensen zijn ouder dan 39 jaar, dat kan niet, zeg ik. Cathelijn volgt;  “Zouden deze mensen een stel zijn? Ik vind ze niet echt bij elkaar passen. Het zouden dus best VillaVibers kunnen zijn die met elkaar meerijden.” Of: “Zouden deze mensen sportief zijn?” Eén keer denken we dat we dat we beet hebben. Ik stuur een berichtje in de groepsapp met alle mensen van onze reis : “Rijdt een van jullie in een witte Polo met blauwe letters aan de zijkant?” En krijgen terug: “Ik steek nu m’n hand op. Als je niets ziet is onze auto geen witte Polo met blauwe letters…?”. Helaas, we hebben het mis! 

Even later staan we bij Innsbrück in de file en doen we nog een poging. Cathelijn maakt een foto van de auto en stuurt in de groepsapp: “Toevallig ook onderweg naar een diner om 19:30 in Molveno ;)?” En ja hoor, raak! Wat blijkt? Meer VillaVibers staan in dezelfde files en hebben elkaar ondertussen gespot. En zo wordt het wachten toch een stukje leuker!

Molveno in zicht

Na vijftien uur rijden komen we – bijna tegelijk met veel andere VillaVibers – aan in Molveno. We kijken uit over het prachtige ‘Lago di Molveno’. Een schattige hotelhond en een hele groep gezellige singles wachten ons op. We laden snel uit, parkeren onze fietsen in de garage onder het hotel en schuiven dan aan bij het diner. Laat de singlevakantie maar beginnen!

———

Meer weten over de VillaVibes Carpool Garantie? Lees hier de spelregels.
Wil je binnenkort ook gezellig mee op een VillaVibes singlereis? Bekijk hier alle singlereizen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren