VillaVibes carpool-garantie VillaVibes carpool-garantie

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor VillaVibes carpool-garantie
Afbeelding voor VillaVibes carpool-garantie
Afbeelding voor VillaVibes carpool-garantie

De afgelopen weken worden we vaak gebeld. Mensen die geïnteresseerd zijn in onze weekenden en vakanties, maar die twijfelen over vervoer. Ze willen zeker weten dat ze ook daadwerkelijk een carpool kunnen krijgen.

Hieronder lees je waarom dit altijd lukt. En waarom het ideaal is al om op deze manier je vakantie te beginnen. Extra interessant is dat we zelfs een VillaVibes Carpool-Garantie geven. Lukt het jou niet om een carpool te vinden? Dan mag je jouw vakantie kosteloos annuleren.

Meestal wordt het erg gezellig in de auto

Hoe werkt het?

Bij alle VillaVibes-bestemmingen waar je met de auto kunt komen, moedigen wij carpoolen aan. Voordat we je gaan vertellen waarom het slim is om via ons carpool-systeem te reizen, eerst maar eens hoe het werkt:

 • Je krijgt van ons een lijst met de voornamen, e-mailadressen en woonplaatsen van alle deelnemers. Je ontvangt deze email 1 week voor vertrek bij onze weekenden, en 2 weken voor vertrek bij onze weekreizen.
 • Mensen gaan elkaar dan meteen benaderen via e-mail of in de besloten Facebook groep. Sommige mensen bieden een plekje in de auto aan, anderen vragen of ze kunnen meerijden.
 • Vibers staan open voor contact en zijn behulpzaam. Om die reden vindt eigenlijk iedereen altijd een carpool.
 • Wie je benadert, hangt af van je voorkeuren. Het kan zijn dat je het fijn vindt om juist met mannen of met vrouwen te reizen. Vaak zijn de woonplaatsen van de deelnemers het belangrijkst. Woont iemand ongeveer op de route, dan is het al interessant om wat te regelen.
 • Moet je bijvoorbeeld een fiets mee nemen, dan is het verstandig om bijtijds te beginnen met iets regelen. Ben je er meteen bij, dan lukt het eigenlijk altijd, zo is onze ervaring.
 • Soms kan het zijn dat je even flexibel moet zijn. Bijvoorbeeld door met de trein ergens naar toe te rijden om opgepikt te worden.
 • Ben je flexibel en begin je op tijd met regelen? Dan lukt het altijd om een carpool te vinden.
 • Om die reden krijg je bij ons de VillaVibes Carpool-garantie. Lees de details hierover onderaan dit stuk.

Waarom carpoolen fantastisch werkt

Gezellig onderweg naar de wintersport

Wie met VillaVibes op pad gaat, staat open voor contacten met andere mensen. Hoe leuk is het dan als je voordat je vakantie is begonnen alvast een paar deelnemers leert kennen?

Vaak zijn de mensen die je onderweg leert kennen ook jouw vrienden tijdens je vakantie. Je kent ze al goed en dan is het altijd fijn om elkaar tijdens de vakantie even op te zoeken. Je carpool-maatjes worden vaak ook je vakantiemaatjes.

Toch kan het natuurlijk ook gebeuren dat je bij iemand instapt en dat er geen klik is. Een reis kan dan best lang duren. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je altijd met z’n drieën carpoolt. De kans dat je twee keer een mismatch hebt, is klein.

Maar zelfs in dat geval kun je dan altijd nog lekker rustig achterin zitten. Tijdens je vakantie ga je zó veel leuke mensen tegen komen, dat je wel iemand anders vindt om mee terug te rijden.

Daarom carpoolen

Altijd een slimme keuze: met 3 man carpoolen
 • Lukt altijd. Zeker als je meteen bij het verspreiden van de deelnemerslijst begint met regelen.
 • Je hebt een voorsprong op de rest van de groep. Je kent namelijk alvast een aantal deelnemers.
 • Er ontstaat op voorhand een band met je medereizigers. Fijn om in de groep een paar mensen te hebben op wie je tijdens je vakantie terug kunt vallen.
 • Kostenbesparing: je deelt alle kosten. Zo houd je de vervoerskosten laag.
 • Je bepaalt met elkaar wanneer je stopt voor een pauze. Soms worden er in het voortraject extra tripjes afgesproken waar je bij kunt aanhaken.

Carpool-garantie

We horen je denken: ‘ja leuk, maar hoe weet ik zeker dat ik ook echt een carpool heb straks?’ Wij kunnen wel zeggen dat je 100% zeker een carpool geregeld krijgt, maar wat als dit niet zo is?

Hiervoor bieden wij je de VillaVibes carpool-garantie. Die werkt zo:

Uniek: de VillaVibes carpool-garantie
 • Voor al onze weekvakanties en weekenden geven wij de garantie dat je een carpool vindt.
 • Lukt het jou niet om een carpool te vinden? Dan moet je ons dat vier dagen voor vertrek doorgeven. Wij gaan dan ook nog kijken wat we voor jou kunnen regelen.
 • Lukt het ook ons niet? En kun je aantonen dat je binnen 48 uur na het verschijnen van de deelnemerslijst actief bent begonnen met zoeken én dat je je flexibel opstelt? Dan mag je jouw vakantie kosteloos annuleren.
 • Met dat ‘flexibel opstellen’ bedoelen we dat je bereid moet zijn om bijvoorbeeld met de trein te reizen zodat de aanbieder van de carpool niet te ver hoeft om te rijden om jou op te pikken.

Twijfel je? Geef dan in je boeking aan dat je wilt boeken op basis van VillaVibes carpool-garantie. Zo weet je zeker dat je altijd op de plaats van bestemming aankomt via ons carpool-systeem.

0 reacties

Geef een antwoord

single reizen VIP

Word nu VillaVibes VIP

En word als eerste geïnformeerd over borrels en nieuwe singlereizen!

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]