Gastblog Mara – haar eerste SailVibes Gastblog Mara – haar eerste SailVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Gastblog Mara – haar eerste SailVibes
Afbeelding voor Gastblog Mara – haar eerste SailVibes
Afbeelding voor Gastblog Mara – haar eerste SailVibes

Na twee weekendjes (in de Ardennen en Vechtdal) gaf ik me op voor een week Sailvibes. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb; met heerlijk weer, gezellige schippers, spontane mensen en lekker zeilen heb ik een top zeilvakantie gehad. En nog leuker; mensen ontmoet met wie ik nog steeds contact heb.

Tijd voor een heerlijk Grieks diner mét uitzicht

Na ontvangst op Eindhoven Airport op zaterdagmiddag, leerden we elkaar in de rij voor de check-in een beetje kennen. Leuk om van tevoren via het smoelenboek al te zien wie er meegaan! Na de vlucht naar Athene en een busrit naar de haven werden we door onze vier schippers hartelijk ontvangen.

Met 32 Vibers en 4 schippers verdeeld over 4 boten hebben we ons een week uitstekend vermaakt. Slapen deden we iedere nacht op dezelfde boot. Wel zo fijn, want je hoeft je spullen niet dagelijks te versjouwen. Door overdag wel te wisselen van bootsamenstelling gaat nieuwe mensen leren kennen vanzelf en lekker ongedwongen. Heel gezellig om te merken dat iedereen vanaf het eerste moment al open staat voor elkaar!

Meestal voeren we om tien uur ’s ochtends uit, waarna we rond het middaguur voor anker gingen om te lunchen en te zwemmen met de andere boten. Aan het einde van de middag, na nog een stuk zeilen, kletsen we na aankomst op de volgende bestemming na onder het genot van ons dagelijkse ‘ankerbiertje’. Na een douche op het achterdek, gingen de Griekse diners er maar al te goed in.

Voor de liefhebber was er nadien in ieder dorp wel een lokale bar waar nog na geborreld kon worden. De twee of drie Griekse locals die dachten daar rustig te kunnen borrelen, kwamen echter al snel bedrogen uit: met een groot deel van de groep stonden de barretjes binnen al snel (vrij) vol.

Gezelligheid aan boord

Op dagdelen dat er minder wind was en zeilen minder of niet kon, hebben we ons alsnog goed vermaakt. Meermaals hebben we groepen dolfijnen gespot en ook met touwen en boeien achter de boot vermaakten we ons goed.

De schippers legden ook veel uit; zelf zeilen werd gestimuleerd en er werd regelmatig gewisseld. Maar ook knopen werden op verzoek uitgelegd en geoefend, van paalsteek tot mastworp. Gelukkig was een ochtend of middag lekker luieren op het dek nooit een probleem.

Dé stapavond van deze week was op woensdag in de knusse lokale Malibu bar in Poros. Binnen korte tijd werden verzoeknummers aan de DJ doorgegeven, gingen wij los op de dansvloer en stonden de schippers op het podium.

De laatste avond op de boot, donderdag, sliepen we in een baai met de boten aan elkaar geknoopt. Eten werd gebracht door de watertaxi uit Poros. Na zonsondergang waren er talloze sterren te spotten en satellieten te zien, en het duurde dan ook niet lang voordat dekens en kussens naar het dek gehaald werden en er een logeerpartijtje ontstond.

Elke dag aanleggen in dit soort prachtige baaitjes

Al met al heb ik een ontzettend leuke, gezellige en leerzame week gehad. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Oh, nog een tip voor wie nog op zeilvakantie naar Griekenland gaat: als je een plekje in de haven hebt gescoord naast een groente- en fruitboot en je moet nog boodschappen doen: koop dan geen fruit en groente in de supermarkt in het dorp! Dat bespaart een kleine ruzie met de buren en plotse ‘problemen’ met hoe de boot ligt …?

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren