Ester (30) over haar eerste single weekend in Villa Vechtdal: “Ik heb een dik jaar getwijfeld, en daar heb ik nu spijt van”. Ester (30) over haar eerste single weekend in Villa Vechtdal: “Ik heb een dik jaar getwijfeld, en daar heb ik nu spijt van”.

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 6 minuten
single feest esther
single feest esther
single feest esther

Reizen voor singles was voor Ester Koopman (30) door haar ervaring in het toerisme niet onbekend. Toch was de drempel om mee te gaan hoog. Maandenlang heeft ze het alleen gehouden bij het bekijken van de jaloersmakende kiekjes op social media en het lezen van de verhalen van enthousiaste singles. Dat ze de sprong in het diepe niet eerder heeft gemaakt, daar heeft ze nu spijt van. Waarom? Alle angsten die ze van tevoren had, waren binnen 3 minuten weg!

De Overijsselse Ester is – zoals ze zelf zegt – bijna haar hele leven vrijgezel(lig). “Ik ben de enige in mijn vriendinnengroep zonder partner of kinderen. Dat maakt het leven niet minder leuk, maar het plannen van tripjes of vakanties is vaak wel lastiger. Je merkt dat je in een andere fase zit.”

Op een single vakantie gaan, dat was voor haar toch wel een grote stap. “Vooral de angst dat ik geen klik zou hebben of buiten de boot ging vallen hield mij tegen. Achteraf onnodig, maar dat is natuurlijk altijd zo.” 

Alle angsten die ik van tevoren had, waren binnen 3 minuten weg!

single weekend villa vechtdal
Hier gebeurt het allemaal: Villa Vechtdal

Speeddaten

Op de vraag wat dan het laatste duwtje in haar rug was om toch te gaan antwoordde ze lachend: “een speeddate avond afgelopen januari. Hier kwam ik erachter dat er altijd wel iemand is die je leuk vindt of waar je een klik mee hebt. Je merkt dat iedereen er met hetzelfde doel naartoe gaat en dat is gewoon een gezellige avond hebben. Je bent allemaal alleen gekomen, dus waar maken we ons eigenlijk druk om? Iedereen zit in hetzelfde schuitje en dat schept direct een band.” Met deze ervaring in haar achterhoofd boekte Ester haar eerste single weekend naar Villa Vechtdal. En zonder spijt.

Rustig beginnen

Villa Vechtdal ligt bij Ester om de hoek. Ideaal, want een heel eind rijden doet ze niet graag. Erg zenuwachtig voor het weekend was ze niet. Het enige moment waarop ze toch wel even kriebels voelde was toen ze, na het opbergen van haar spullen, de trap af liep richting de grote zaal. “Ik kwam als een van de laatste mensen binnen, dus iedereen had eigenlijk al wel een groepje gevonden om mee te praten. Gelukkig liep op datzelfde moment Tim van de trap. We kwamen allebei net binnen en hij vroeg: drankje? Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Onderweg naar de bar kwam mijn kamergenoot enthousiast naar mij toe en voor ik het wist, stond ik gezellig te babbelen met een groepje van acht mensen. En mijn zenuwen? Die waren al snel als sneeuw voor de zon verdwenen.”

esther singlereis weekend
Ester en haar mede-vibers op de proud to be fout party

De vrijgezel van de vriendengroep 

De sfeer in de groep was ongedwongen, gezellig en heel open. “Iedereen probeerde elkaar echt te leren kennen en je kon volledig jezelf zijn. Heel respectvol. Omdat je allemaal weet hoe het voelt om de enige vrijgezel in de vriendengroep te zijn, schept dit een band. We zeiden tijdens het weekend ook regelmatig tegen elkaar dat we bijna vrijgezel wilde blijven om dit vaker te kunnen doen. Dat zegt genoeg toch?!”

Losse heupjes

Die ongedwongenheid voelde Ester het hele weekend door. “De villa is erg ruim en er is voor ieder wat wils. Heb je zin in een spelletje? Dan sluit je aan. Wil je liever gezellig kletsen? Ook dan ben je hartstikke welkom. Er worden vanuit de organisatie ook verschillende activiteiten georganiseerd en je mag zelf bepalen waar je aan mee wilt doen. Niks moet, alles mag. Dat gevoel is heel fijn.” 

Ester in actie tijdens het teamspel Robinson Cruseo

Ook tijdens de salsaworkshop, kon Ester volledig haarzelf zijn. “De reden dat ik me ingeschreven had voor de salsa workshop was allesbehalve vanwege mijn losse heupjes. Eerder omdat ik het gevoel had dat ik aan te weinig activiteiten deelnam. En wat blijkt, uiteindelijk was dit mijn favoriete activiteit van het hele weekend! Bijna iedereen deed mee en stond open om nieuwe dingen te leren. Doordat je steeds een andere partner had om mee te dansen, leerde je op deze manier weer nieuwe mensen kennen. En tussen de danspasjes door was er genoeg ruimte om een grapje te maken en te lachen. Het was echt fantastisch.”

De toetjeskoningin

Wat Ester misschien wel het meest heeft verrast, is het heerlijke eten. En dat is nog zacht uitgedrukt. Zelf eet ze vegetarisch en er waren meer mensen met dieetwensen. “Bij aankomst wist de crew van mijn dieetwensen af. Daar was ik positief over verrast, want dat is zeker niet altijd het geval. Omdat we met een flinke groep waren, had ik verwacht dat het eten vrij basic zou zijn. Ik kan je zeggen, het was allesbehalve basic! Je proefde de liefde van Chef Astrid in haar eten. Het was luxe, uitgebreid en zo ontzettend smaakvol. Ik heb haar zelfs om haar recepten gevraagd. Wat het allerlekkerste was? Haar toetjes. Ik weet niet hoe ze het doet, maar het was fenomenaal! Alleen al voor het eten zou ik nog een keer terugkomen.”

astrid toetjes koningin
Astrid de toetjeskoningin

Gewoon gaan, het is hartstikke leuk!

Op maandagochtend vertrekt Ester met een voldaan gevoel weer naar huis. “Ik heb echt een heerlijk weekend gehad. Ik vind drie dagen te kort om te zeggen dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt, maar ik heb heel veel leuke mensen leren kennen. Met een aantal hebben we een groepsapp aangemaakt. Binnenkort willen we een keer gaan stappen. Ook de groepsapp waar we alle 40 in zitten is nog actief. Wekelijks wordt hier een voorstel in gedaan om iets te gaan ondernemen. Erg leuk!”

Als Ester voorlopig nog vrijgezel blijft, staat een single vakantie naar Griekenland of de Vespa trip van Villa Vibes op haar wensenlijstje. En tegen singles die twijfelen wil ze zeggen: “Niet doen, gewoon gaan, het is hartstikke leuk!” Beter kunnen wij het niet verwoorden. 

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren