5 belangrijke punten van onze wintersport 5 belangrijke punten van onze wintersport

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 13 minuten
Afbeelding voor 5 belangrijke punten van onze wintersport
Afbeelding voor 5 belangrijke punten van onze wintersport
Afbeelding voor 5 belangrijke punten van onze wintersport

Een wintersport vakantie is niet alleen fantastisch, het is ook best duur. Je wilt daarom zeker weten dat je een goede keuze maakt. Bij VillaVibes betaal je vaak iets meer dan een reguliere pakketprijs, maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Van diverse SnowVibes-fans kregen we de tip om beter te vertellen wat onze reizen zo speciaal maakt. En dat doen we natuurlijk graag. Lees je mee?

Wij organiseren al 12 jaar single wintersport vakanties. Duizenden VillaVibers zijn inmiddels met ons mee geweest. En elke reis evalueren we tot in detail. Daarom weten we inmiddels wat de meeste hoger opgeleide singles belangrijk vinden. Dat is een pakket, dat bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

1. De Groep

Misschien wel de meest belangrijke van allemaal. Je kunt in nóg zo’n goed skigebied zitten in het allermooiste hotel met het meest smakelijke eten en een wereldberoemde après-ski om de hoek… je hebt er niets aan zonder goed gezelschap.

Wij merken het telkens weer als we de evaluaties lezen. Hoe beter de Vibe in de groep, hoe hoger de reis scoort. Het ene hotel kan in de groep een 8,3 scoren, terwijl precies datzelfde hotel een week later een 9 scoort. Wanneer mensen euforisch zijn over hun groep, kleurt de hele wereld om hen heen roze.

Daarom besteden wij veel aandacht aan het samenstellen van goede groepen gelijkgestemden. Ga je met ons mee dan weet je zeker dat je een goede klik hebt met je reisgenoten. Wij geven namelijk als enige aanbieder harde ‘gelijkgestemden garanties‘. Zo is iedereen in de groep hoger opgeleid, ongeveer van jouw leeftijd en is de man-vrouw verhouding altijd in balans.

Bovendien zijn de groepen bij ons wat groter. Meestal rond de 50 personen per week. En iedereen is gek op de sneeuw. We spreken wel eens mensen die lyrisch zijn over het feit dat ze met een groep van ongeveer 15 reisgenoten kunnen skiën of boarden die net zo goed zijn als zij. Of mensen die het leuk vinden om samen te gaan leren. Dat komt ook regelmatig voor.

En komen ze na een dagje op de piste weer terug in hun hotel of chalet, dan ontmoeten ze andere mensen met wie ze weer een heel andere klik hebben. Bijvoorbeeld een après-ski-klik. Dat maakt onze wintersport vakanties ook zo afwisselend.

Regelmatig moeten wij singles teleurstellen. Bijvoorbeeld omdat ze net te oud zijn of geen hbo-wo werk of denkniveau hebben. We laten dus inkomsten liggen, zodat jij zeker weet dat je met een leuke groep op reis gaat.

2. Skitochten

Elk jaar gaan er meer singles met ons mee op wintersport. Komend jaar verwachten we er meer dan 900. Wat hen bindt, is hun liefde voor het skiën en boarden. Een handvol SnowVibers gaat met ons mee om het skiën of boarden te leren (leuk, want met elkaar). De rest sluit elke dag aan voor een begeleide tocht op drie niveaus: blauw, rood of zwart. Een paar feitjes over deze tochten:

 • Meestal begint zo’n tocht rond half 10 en duurt tot de lunchpauze. Na de lunchpauze maken SnowVibers onderling groepjes. Die komen vaak voort uit hun eigen tocht.
 • Elke dag staan drie of vier VillaVibes-gidsen klaar om op verschillende niveaus tochten te begeleiden.
 • Er valt zelden iemand buiten de groep, je kunt altijd wel ergens aansluiten.
 • SnowVibers vinden het heel prettig dat ze zelf nergens over hoeven nadenken. Dat ze geen kaartjes hoeven lezen, of lunchtentjes hoeven uitzoeken. Wordt voor ze gedaan.
 • Je kunt elke dag van niveau switchen. Is het de avond ervoor laat geworden en heb je zin in een rustig tochtje? Je mag zó van zwart naar rood.
 • Andersom kan natuurlijk ook. Voel je dat je met de dag beter bent gaan skiën of boarden? Een niveautje hoger mag.
 • De groepen rood zijn vaak het grootst. Bij groepen groter dan 50 personen wordt er vaak een groep lichtrood en een groep donkerrood gemaakt.
 • Een begeleider van onze skitochten is skisafarigids én reisleider in één. We selecteren vooraf altijd op ski-vaardigheden en sociale vaardigheden.
 • Snowboarders kunnen goed mee met de skisafari’s, zo is de ervaring. Toch worden er vaak één of twee keer per week speciale snowboard-safari’s georganiseerd.
 • De skisafaritochten zijn bij de prijs inbegrepen.

3. Bestemming

Dit jaar gaan we naar maar liefst 6 populaire wintersport locaties. En deze locaties zijn met veel aandacht geselecteerd. Ze moeten altijd voldoen aan onderstaande 6 eisen. Bovendien bieden we ook dit jaar weer nieuwe bestemmingen aan. Leuk voor de afwisseling en voor de trouwe SnowVibes fans. Sommige VillaVibers gaan namelijk wel 3x per jaar met ons mee. Oke, hier onze 6 eisen

1. Uitdagend ski-gebied
Het skigebied moet voldoende groot en uitdagend zijn. In ons publiek zitten veel écht goede skiërs en boarders. Die voelen zich happy in grote gebieden. Vaak betekent dit dat we in gebieden zitten die minimaal 200 kilometer groot zijn. In de meeste gevallen zijn het zelfs gebieden die meer dan 350 km. groot zijn.

Bij ons krijg je altijd een uitgebreide skipas. Goed om daar bij reisorganisaties goed op te letten. Een skipas van het deelgebied Val Gardena is bijvoorbeeld aanmerkelijk goedkoper dan een skipas van het totale gebied Dolomiti Superski. Bij ons kom je dus nooit te kort en kun je écht mooie tochten maken.

2. Sneeuwzekerheid
Het ski-gebied gebied moet sneeuwzeker zijn. Met het veranderende klimaat, wil je de kans op groene pistes natuurlijk minimaliseren.  

De afgelopen jaren hebben bewezen dat goede sneeuw tegenwoordig geen zekerheid meer is. Maar voor sneeuwzekerheid moet je wel betalen. Hoe meer risico je loopt, hoe lager de prijs. Wij nemen liever geen risico’s en gaan daarom naar sneeuwzekere bestemmingen. Wel zo geruststellend, toch?

3. Voldoende goede bedden
Het hotel moet over voldoende losstaande bedden beschikken. Tsja, dat is er eentje waar ons publiek niet bij stil staat. Snappen we! Maarrrr… niet alle hotels hebben zomaar die 50 bedden.In Oostenrijk bijvoorbeeld, hebben ze vooral dubbele bedden.

Wij kennen verhalen van reisorganisaties waarbij singles gewoon bij elkaar in zo’n bed werden gestopt. Bij ons gaat dat zeker niet gebeuren! Je slaapt altijd in losstaande bedden en deelt een kamer met iemand van hetzelfde geslacht en ongeveer jouw leeftijd. Single kamers zijn trouwens altijd schaars, maar in bijvoorbeeld Kirchberg bieden we dit wel aan.

4. Goede hotels
Het moeten goede hotels zijn. Ben je met onze singlereizen mee geweest, dan verwacht je een bepaalde kwaliteit. We zijn geen studentenorganisatie en je mag minimaal drie sterren kwaliteit verwachten. Toch blijft het een optelsom.

We hebben bijvoorbeeld wel eens in een hotel gezeten met een voortreffelijke apres-ski pal naast de deur, een verblijf direct naast de liften, goede kamers en een mooi skigebied. Er was maar één minpunt: het eten was matig. Toch kozen we voor dit hotel. Vooraf gaven we aan dat het eten matig was. Bij VillaVibes kiezen we voor eerlijkheid zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten.

5. Leuke apres-ski borrels.
Naast een geschikt hotel en een goed skigebied is er nog iets wat het grootste deel van ons publiek wil: een goed feestje op z’n tijd (hoewel een deel ook niets heeft met de feestjes, dat is natuurlijk geen enkel probleem, ook dan is de groep groot genoeg om het met het niet-feestende deel beregezellig te hebben met elkaar).

Wij zorgen er dan ook altijd voor dat we een plek kiezen waar een leuke kroeg is. Eigenlijk hebben we bij VillaVibes genoeg aan één echt goede kroeg, al is het een pré als er meer zijn. Maar het is wel een voorwaarde. We hangen echt niet elke dag met z’n allen aan de lampen, maar een bestemming waar we niet gemakkelijk een paar keer per week een goed feestje kunnen bouwen, is geen optie.

4. Organisatie/verwennerij

Wat is dat eigenlijk, verwennerij? Iedereen zal daar een ander antwoord op geven. Voor ons is het: onze gasten meer proberen te geven dan ze verwachten. Heel eerlijk: dat is makkelijker bij mensen die voor het eerst mee gaan, dan voor onze herhalingsbezoekers. Maar we proberen het bij allebei even hard.

Van nieuwkomers weten we dat ze verbaasd zijn over:

1. Het leuke publiek.
Hoort die hier eigenlijk bij? Mwa… discutabel. Maar het is wel degelijk het belangrijkste punt waarin verwachtingen overtroffen worden. Daarom verdient-ie z’n plek.

2. De algehele organisatiegraad
“Ik hoefde werkelijk helemaal nergens over na te denken, alles was voor me geregeld.”. Vanaf het begin proberen wij alles voor je te regelen, zodat je nergens over hoeft na te denken. Zo staan je ski- of boardspullen voor je klaar, kun je gewoon aansluiten bij de skitochten en regelen we daar waar nodig zelfs onze eigen DJ’s.

3. Het lekkere eten.
Daar waar we invloed hebben, is het eten goed. Ga je bijvoorbeeld mee met onze chalet-formule in Les Menuires, dan zul je de hele week smikkelen. We hebben namelijk zelf de koks geregeld. En dan niet een standaard catering-pakket, nee… écht goede catering, waarbij wij als VillaVibes een paar stapjes verder gaan dan de gangbare catering van chalets. We kiezen goede hotels waar het eten doorgaans ook goed is. Maar soms, heel soms, is er net een nieuwe keuken, of heeft de kok z’n dag niet. In zo’n geval staan we machteloos. Gelukkig gebeurt dit zelden.

4. De details.
Als je voor het eerst op reis gaat, is dat spannend. Voor iedereen. Wij proberen je vanaf het moment dat je aankomt tot de laatste bustocht te laten merken dat je zó welkom bent, dat je dat voelt. Dat doen we door veel aandacht te besteden aan details. Niet door die vooraf te verklappen ;-).

4. De reisleiding.
Elke single wintersport gaan er drie of vier VillaVibes-reisleiders mee. Ze zijn ons visitekaartje. Zij zorgen voor de verwennerij, voor de aandacht. Zij nemen je mee op skisafari, creëren veiligheid, ze letten erop dat je niet buiten de groep valt, dat iedereen voldoende aandacht aan elkaar besteedt. Een glimlach van een reisleider, is een glimlach van VillaVibes.

Wij hebben het geluk dat wij ontzettend veel hoger opgeleide talentvolle sociale toppers hebben die al hun kwaliteiten in dienst willen stellen van de Vibers. We kunnen dus selectief zijn (en zijn dat ook). Onze reisleiders worden hoog gewaardeerd om hun sociale en organisatorische vaardigheden. We koesteren ze, dat snap je.

5. Uitgebreide ski-pas.
Vrijwel alle reisorganisaties die een ski-pas inclusief hebben, kiezen voor een skipas van het kleinste gebied. Daarmee kun je je in veel gevallen behoorlijk redden hoor. Maar groter is leuker. En daarom hebben wij altijd standaard de ski-pas van het uitgebreide gebied bij de prijs inbegrepen.

5. Bus: maximaal comfortabel.
65% van alle SnowVibers reist met onze bus. Voor de meesten is dit een enorme meevaller. Ze zijn nog het comfort van de busreis gewend uit hun tienerjaren, toen ze met de bus naar Lloret de Mar gingen. Tegenwoordig zijn de bussen een heel stuk beter geworden. Zó goed zelfs dat het vervoersmiddel nr. 1 is geworden. Uiteraard kiezen wij voor een Royal Class Bus.

Passo-41

Belangrijkste redenen om met de bus te gaan:

 • Kans om het grootste deel van de groep alvast te leren kennen.
 • Mogelijkheid om 8 dagen te skiën, in plaats van 6 (de bus komt zaterdagochtend aan en vertrekt een week later weer op zaterdagavond.
 • Nergens over na hoeven denken (alles is goed geregeld, een ontbijt bij aankomst is zelfs bij de prijs inbegrepen.
 • Een retour kost € 160. Daar zit dus een ontbijt bij inbegrepen. Er komen géén toeslagen bij voor bepaalde opstapplaatsen.
 • Veel reisorganisaties combineren hun busreizen met andere groepen. Zo kan het zijn dat je eerst andere mensen moet afzetten op andere bestemmingen. Onze bussen zijn altijd exclusief voor VillaVibers, zodat je linea recta via Amsterdam – Utrecht – Eindhoven op de plaats van bestemming komt.
 • We sturen altijd onze eigen bussteward(ess) mee. Deze steward is tevens reisleider. Het voordeel is dat we zo altijd kunnen inspelen op eventuele wensen vanuit de groep. Mocht er iets zijn, dan wordt er direct met het VillaVibes hoofdkwartier geschakeld, zodat eventuele problemen snel opgelost kunnen worden. We zijn met onze bussen flexibel, omdat we eigen baas zijn over de bus (al moeten we ons bijvoorbeeld wel aan de rijtijdenwet van de chauffeurs houden.

5. Gezelligheid

Elke hoger opgeleide single die met ons op single wintersport gaat, heeft hetzelfde doel: lekker, maximaal genieten van een weekje skiën of boarden samen met andere leuke mensen. Naast het skiën is het ontmoeten van je groepsgenoten net zo belangrijk. Maar welke manier van ontmoeten past nu het beste bij me? Dat is voor iedereen verschillend. Daarom bieden we verschillende formules aan:

1. Chalet-formule Frankrijk
Vooral geschikt als je best van een feestje op z’n tijd houdt, maar met name houdt van een goed gesprek, lekker eten en natafelen met een Licor 43 of een Amaretto. Bij deze formule zit je met gemiddeld zo’n 10 leeftijdgenoten in een chalet. Je hebt je eigen kok/cateraar, die elke ochtend een uitgebreid ontbijt komt klaar maken in jouw chalet. ’s Avonds staat-ie in jouw chalet te koken. Het is aan jou of je in je eigen chalet wilt eten, of ergens anders.Je kunt je namelijk elke dag intekenen voor chalet/diner.

De eerste avond eet je met je eigen huisje, zodat je je familie-voor-één-week vast beter leert kennen. Je ontbijt ook elke ochtend met je chalet. Het leuke is dat je zo een echt ‘huisjesgevoel’ krijgt. Je eigen chalet krijgt iets vertrouwds.

Heb je even geen zin in een apres-ski feest, dan ga je naar je chalet voor een kopje thee of een glaasje wijn. Grote kans dat er medebewoners zijn met wie je even lekker voor de open haard kunt gaan zitten. Soms met een goed boek, soms voor een goed gesprek. Wij kiezen altijd grote 4-sterren chalets, met grote woonkamers met een open haard. Ondanks dat een deel van de groep niet zo veel met feestjes heeft, letten we er altijd op dat we bij de chalet-formule een goede kroeg hebben zitten. Een groot deel van de SnowVibers die kiezen voor chalets, zijn namelijk bepaald niet vies van goede feestjes!

2. Hotel-formule – Après-ski Oostenrijk:
Veel SnowVibers zweren bij een goed feestje, zo vanaf een uurtje of vier. Om vervolgens tot het diner ’s avonds alle remmen los te gooien. Daarom hebben wij in ons programma altijd voldoende Oostenrijk-bestemmingen met goede après-ski, zoals Fieberbrunn, Kirchberg en Zell am See. Een deel van ons publiek kiest automatisch voor de Oostenrijkse gezelligheid en de Champions-Leauge van de Après-ski feesten.

3. Hotel-formule, après-ski italië
Niet iedereen wil altijd naar Oostenrijk. Wat minder bekende gebieden in Italië zijn bij ons ook populair. Heeft te maken met sfeer, het is maar net waar je van houdt. In Italië zit het met de sfeer wel goed, maar wat veel mensen niet weten: óók met de gezelligheid. Het is anders dan Oostenrijk, maar de omstandigheden zijn dik in orde. Dit jaar gaan we bijvoorbeeld naar Sauze d’Oulx. waar we een aantal super gezellige kroegen hebben.

Je ziet: een SnowVibes-vakantie is heel wat anders dan een wintersportvakantie bij pak ‘m beet TUI of Sunweb. Het is een cocktail die bestaat uit heel veel verschillende smaakjes. Een waarschuwing vooraf is misschien wel op z’n plaats. Deze cocktail is namelijk nogal verslavend.

Heb je ook zo’n zin gekregen in SnowVibes? Bekijk alle informatie over de single wintersportvakanties van VillaVibes!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren