2018: Een pittig jaartje 2018: Een pittig jaartje

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 7 minuten
Afbeelding voor 2018: Een pittig jaartje
Afbeelding voor 2018: Een pittig jaartje
Afbeelding voor 2018: Een pittig jaartje

Een eerlijk en open verslag hoe 2018 voor ons was.

2018 was niet het makkelijkste jaar in ons bestaan. We boekten mooie successen, maar we hebben ook weer veel geleerd.
Graag geven we je een kijkje in onze keuken. De keuken van 2018. Een overzicht in tegenslagen en successen.
VillaVibes is net het echte leven ?

Succes: groei van 21%
Hard werken, dat deden we in 2018. In sommige hoogseizoenweken was het even op het tandvlees. Maar regelmatig vierden we hier mooie momenten.
In 2018 stonden we weer aan de wieg van veel nieuwe vriendschappen en nieuwe liefdes, huwelijken en geboortes. In 2018 hebben we het leven van veel Vibers een stukje mooier en waardevoller mogen maken. Dat werd ons regelmatig verteld met een kaart of een mailtje.

Kleine gebaren die ons het gevoel geven dat wat we organiseren er toe doet. Dat alleen al is natuurlijk een niet te onderschatten succes.
Daarbij mochten we ook nog eens 21% meer boekingen ontvangen dan het jaar ervoor. Uiteindelijk zijn we dan ook vooral heel erg dankbaar voor wat 2018 ons bracht.

Tegenslag: nog steeds niet geautomatiseerd
Vorig jaar lieten we al weten dat dit onze grootste uitdaging voor 2018 zou zijn. De tijd die we nu stoppen in het handmatig verwerken van boekingen stoppen we veel liever in het organiseren van meer leuke events. Ook willen we zo snel mogelijk dat Vibers bij ons op de site de leeftijden van alle deelnemers kunnen zien.

Automatiseren bleek echter een enorme uitdaging. Voornaamste oorzaak is onze gelijkgestemden-garantie.
Het is mooi om een uniek product te hebben. Checks op opleidingen, op leeftijd en op man-vrouw verhoudingen worden door onze Vibers gewaardeerd. Maar als je wilt automatiseren, dan blijken al deze extra stappen een behoorlijke sta-in-de-weg.

Inmiddels is er een verfijnd systeem speciaal voor ons gebouwd. Maar het is nog niet af. Dat we nog steeds niet geautomatiseerd zijn, is onze grootste teleurstelling van 2018. Maar het kan niet anders of in 2019 valt automatisering onder de ‘plusjes’. We denken dat alles rond maart/april ‘staat’.

Succes: Versterking met vier nieuwe mensen
Als je 21% groeit, dan heb je versterking nodig. In 2018 mochten we Joost, Zoë, Christy en Ana aan ons team toevoegen. Gelukkig konden we er een halve verdieping bij huren in ons pand want tsja… we moeten natuurlijk ook ergens kunnen werken natuurlijk.

Tegenslag: Afscheid van Linda
De sfeer bij ons op kantoor is als die bij een vriendengroep. We werken hard, maar we hebben ook veel plezier met elkaar. Dat zorgt ervoor dat we een hecht team zijn. Als iemand dan weg gaat, dan doet dat toch een beetje pijn. Linda, een stabiele kracht in ons team, verliet ons dit jaar.
Vorig jaar kreeg ze een relatie met ‘onze’ Roy (#KantoorVibes) en ze liep al een poosje met het plan om een lange reis te maken door Zuid-Amerika. Dat was aanleiding voor haar om een nieuwe weg in te slaan. We snappen het en we gunnen het haar, maar toch…

Succes: Goede klanttevredenheid
Ondanks een flinke toename in het aantal boekingen, wisten we de kwaliteit van onze reizen stabiel te houden. Gemiddeld gaven jullie onze reizen en weekenden maar liefst een 8,32. Dat is vergelijkbaar met onze score in 2018 (8,37).

Tegenslag: Bestemmingen uit assortiment
In het vinden van goede bestemmingen steken we veel energie bij VillaVibes. Voor een hoge klanttevredenheid moeten wij rekening houden met een hele specifieke eisenlijst.
Veel mensen beseffen zich niet dat hier veel bij komt kijken.

Voorbeeldje? In Oostenrijk vind je moeilijk hotels met gescheiden bedden (in Oostenrijk hebben bijna alle hotels één bed met twee losse matrassen). Vind je wel een goed hotel, dan moeten we ook nog eens minimaal 50 bedden hebben voor een leuke groepsdynamiek en skisafari’s op drie niveaus. Daarnaast willen we ook nog eens een mooi skigebied, een goede afstand tot de skilift, een leuke apres-ski én een acceptabele prijs.

Hebben we eenmaal zo’n hotel gevonden, dan is ons er veel aan gelegen deze te behouden. In 2018 verloren we twee wintersporthotels die we graag hadden willen behouden. Bovendien hebben we moeten besluiten om onze zomerse bestemmingen Toscane en Sibenik Kroatië uit ons aanbod te halen. Hieronder vertellen we over het waarom:

Gerlos: Skiën, boarden en feesten. We vonden een perfecte bestemming in Gerlos. Maar wat denk je? De hoteleigenaar -behoorlijk op leeftijd- vond het te hard werken. Leuke gasten hoor die van VillaVibes, maar ze bestelden meer dan de gezinnetjes en de organisatie wou ook nog eens van die extra dingen zoals kofferopslag en douchen op de wisseldag. Nee, daar had hij op deze leeftijd geen zin meer in. Wij zijn inmiddels weer hard op zoek naar een ander hotel in Gerlos.

Hotel Wolkenstein, Santa Christina. Wintersporten in Val Gardena in een fijn hotel met après-ski binnen loopafstand. Dat stond nog op ons verlanglijstje. We waren dan ook blij dat we vorig jaar via een Nederlands contact een geschikt hotel vonden. Het helikopter-skiën, de mooie feestjes in de open lucht en de fantastische Dolomieten als decor: de SnowVibers waardeerden deze bestemming zeer. Wij zagen onszelf hier nog wel een paar jaar zitten.
Alleen… ons Nederlandse contactpersoon heeft dit hotel verlaten. En de vorige winter was extreem goed qua sneeuw, waardoor het hotel dacht het komende jaar veel hogere prijzen te kunnen vragen. Hierdoor werd deze bestemming voor ons ineens niet meer haalbaar. Dat was een fikse tegenvaller.

Sibenik Kroatië: lang gezocht naar een strandbestemming als deze. Een geweldig hotel met een fantastische beachclub. DJ-booth in het midden, hipper dan hip, pal aan zee, lekker strandje, tennisbanen: alles d’r op en d’r aan. Dit was misschien wel de mooiste BeachVibes-bestemming die we ooit gezien hadden.

Alleen… de Kroatische klantgerichtheid was anders dan wij zouden wensen. Zo ging de door Vibers gewaardeerde beach club op onverwachte momenten dicht en de gezellige kroeg op het strand werd zelfs een week voor ons eerste verblijf compleet afgebroken.

Omdat dit mooie complex toch wel ver weg lag van de bewoonde wereld, voelden we ons te afhankelijk van de grillen van het hotel. Om die reden hebben we na lang wikken en wegen besloten een andere strandbestemming te gaan zoeken.

Toscane: In 2018 organiseerden we vier Toscane-trips vanuit Montecatini. Onze klanten waren zeer te spreken over het afwisselende programma. Eén ding viel alleen tegen: het eten in het hotel.
Dat is iets waar we vaker tegenaan lopen in Italië. Mensen verwachten Italiaans lekker eten. Zeker wanneer het een 4-sterren hotel is (let op mensen: een Italiaans 4-sterren hotel is naar onze maatstaven doorgaans een 3-steren hotel). De Italiaanse hotelkeuken is minder verfijnd dan een Italiaans restaurant.

Ondanks redelijke reviews en een goede indruk bij het voorbezoek, viel het eten tijdens onze Toscane-weken toch te zeer tegen. Omdat we vrezen dit probleem vaker tegen te komen, hebben we besloten vooralsnog onze focus op andere bestemmingen te leggen.

Succes: strandfeest
Voor ons was het strandfeest van 28 juli in Zandvoort een van de hoogtepunten uit ons 17-jarige bestaan. Misschien was het wel hét hoogtepunt. Maar liefst 1000 bezoekers maakten er een geweldig spektakel van.

We waren uitverkocht en hebben best veel mensen moeten teleurstellen. Voor 2019 willen we mede daarom opschalen naar 1500 bezoekers. We kunnen de beach club en een extra area erbij krijgen, waardoor we ook weer meer artiesten en activiteiten kunnen organiseren. Hebben we nu al zin in.

Tegenslag: nog geen nieuwe accommodatie
Afgelopen jaar hebben we aardig wat bezoekjes gebracht aan mogelijke bestemmingen voor een nieuwe VillaVibes-groepsaccommodatie. Inmiddels weten we dat we onze eigen WeekendVibes-accommodatie op de Veluwe zullen gaan bouwen.

We ontdekten alleen ook dat de huidige bouwmarkt overspannen is. Bouwkosten kwamen dit jaar 30-40% hoger te liggen dan voorgaande jaren. Was dit niet zo geweest, dan hadden we waarschijnlijk hier kunnen melden dat we aan het bouwen waren.

We zijn nog steeds met een aantal partijen in gesprek en die groepsaccommodatie gaat er komen. Maar of dat in 2019 gaat lukken, is nog maar de vraag. Zal voornamelijk afhangen van de ontwikkelingen op de bouwmarkt.

Zo.

Dat was voor ons 2018. Wat zou het leuk zijn om van jou te horen wat jij van ons verslag vindt. Laat je een bericht achter? Zouden wij super leuk vinden.

Zin om van 2019 een echt Vibe-jaar te maken? Kijk dan naar ons overzicht van al onze reizen en weekenden van 2019. 

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren