Radboud (31) over zijn eerste single reis met VillaVibes: ‘De onbevangenheid vond ik echt heel leuk’ Radboud (31) over zijn eerste single reis met VillaVibes: ‘De onbevangenheid vond ik echt heel leuk’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 7 minuten
Afbeelding voor Radboud (31) over zijn eerste single reis met VillaVibes: ‘De onbevangenheid vond ik echt heel leuk’
Afbeelding voor Radboud (31) over zijn eerste single reis met VillaVibes: ‘De onbevangenheid vond ik echt heel leuk’
Afbeelding voor Radboud (31) over zijn eerste single reis met VillaVibes: ‘De onbevangenheid vond ik echt heel leuk’

“Ken je de film Snowfever?”vraagt Radboud Geenen (31) uit Utrecht. “Ik wilde ook zo’n ervaring toen ik met VillaVibes op skivakantie ging naar St. Christoph in Oostenrijk.”Hoe dat heeft uitgepakt? Lees zijn verhaal!

Voor wie de film niet kent: in deze romantische Nederlandse comedy gaat de verlegen en wat dromerige Nicky, gespeeld door Hanna Verboom, voor het eerst met haar vriendinnen op wintersport. In het skidorp gaan ze de strijd met elkaar om de populaire skileraar Ryan, gespeeld door Daan Schuurmans, voor zich te winnen.

Spontane ontmoetingen
De afloop verklappen we niet, maar waar de film vooral om draait is flirten, nieuwe mensen leren kennen en een hoop plezier maken. En dat zag Radboud, die sinds twee jaar single is, ook wel zitten. “Single zijn is best leuk”, zegt Radboud. “Het stelt je in de gelegenheid om veel spontane ontmoetingen te hebben.” En die heeft hij dan ook. “Speeddaten is bijvoorbeeld een leuke ervaring. Maar ik ga ook graag een weekendje weg met vrienden en dan verblijven we in een hostel. Dat is ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten.”

single wintersport
Jeffrey kwam met het idee om samen op vakantie te gaan, vertelt Radboud

Aansprekend concept
Een van die vrienden met wie hij erop uitgaat is Jeffrey, net als Radboud single. “Jeffrey kwam met het idee om samen op vakantie te gaan”, vertelt Radboud. “Mij leek het heel leuk om dat met VillaVibes te doen. Iemand die ik ooit tijdens het speeddaten had ontmoet, had me hierover verteld. Zij was met VillaVibes op zonvakantie geweest naar de Algarve in Portugal en heeft daar een leuke tijd gehad. Het concept van VillaVibes sprak me erg aan omdat het om een georganiseerde reis gaat waarbij alles is inbegrepen. En skiën leek me gewoon een leuke activiteit, hoewel ik zelf nog nauwelijks ski-ervaring had.”

Jeffrey, in tegenstelling tot Radboud een ervaren skiër, stond niet meteen te springen bij het idee om mee te gaan met een singlereis van VillaVibes. “Dat had nog wel wat overredingskracht nodig”, vertelt Radboud lachend. “Jeffey heeft eerst nog wel groepsreizen van andere reisorganisaties aangedragen. Uiteindelijk heb ik hem ervan kunnen overtuigen dat we met het format van VillaVibes waarschijnlijk met veel leukere herinneringen zouden thuiskomen.”

Het concept van VillaVibes spreekt me erg aan omdat het een georganiseerde reis is waarbij alles is inbegrepen

Speeddaten XL
Ze kozen voor een skivakantie in het Oostenrijkse St. Christoph. “Dit had Jeffreys voorkeur vanwege de hoge ligging en de sneeuwzekerheid. De accommodatie waar wij verbleven, ligt vlakbij de piste en de skiliften.” Eenmaal in Oostenrijk moest Radboud zijn verwachtingen in positieve zin bijstellen. “Ik dacht dat het een soort speeddaten XL zou zijn. Maar ik kwam er al snel achter dat het vooral een vakantie is waar mensen met dezelfde interesses en behoeften elkaar vinden en plezier willen maken.”

Het hotel in St. Christoph ligt midden op de piste en het uitzicht is prachtig.

De groep waarmee de twee mannen op vakantie waren, bestond uit zo’n vijftig man. “Met een goede man-vrouw verdeling”, zegt Radboud. “Het was een wat rustige groep die even de tijd nodig had om los te komen. Maar toen het ijs eenmaal gebroken was, werd iedereen heel uitgelaten. Gelukkig kan ik zelf makkelijk contact maken, dus voor mij kan een groep niet snel tegenvallen.”

Volgens Radboud gold voor Jeffrey hetzelfde. “Hij vertelde me dat hij een leuk skigroepje had. Je kon op verschillende niveaus skiën. Jeffrey zat in team zwart, het groepje voor de ervaren skiërs, en daar had hij een goede klik mee. Ook buiten het skiën om heb ik hem zich goed zien vermaken. Jeffrey is net als ik een heel sociaal dier, we trekken allebei echt naar de mensen toe. En het scheelt dat we op hele verschillende typen vrouwen vallen”, zegt Radboud lachend.

Sneeuwballen in de sauna
Voor het hotel in St. Christoph en de crew van VillaVibes heeft Radboud niets dan lof. “Beiden waren echt perfect. Het eten was lekker en de service was heel goed. In alles werden we ontzorgd. Oók door de crew van VillaVibes, die bestond uit vier man. Ze stonden altijd paraat, waren erg betrokken en begaven zich continu onder de mensen. Ze deden ook lekker mee met de après-ski.”

Samenzijn met een leuke groep mensen, zowel op de piste als tijdens de après-ski, is Radboud heel goed bevallen. “We hebben veel gekkigheid uitgehaald. Zoals vanuit de sauna de sneeuw in rollen. Of sneeuwballen meenemen in de sauna. Samenzijn in de sauna geeft sowieso een fijne vibe. Even weg van de grote groep kun je net even wat meer levelen met mensen en speelse gesprekken voeren.”

“We hebben deze week echt een hoop lol gehad en gekkigheid uitgehaald”

Radboud denkt dat hij wel vrienden heeft gemaakt. “Of in ieder geval mensen heb leren kennen met wie ik graag contact zou willen onderhouden.” Of er contact is met iemand in het bijzonder? “Er is bescheiden contact, ja”, zegt Radboud grijnzend. “En Jeffrey heeft er ook een leuk contact aan overgehouden.”

Vlieguren maken
Radboud heeft het voornemen om zeker nog een keer op skivakantie te gaan. “Alle toekomstige ontwikkelingen even daargelaten natuurlijk”, zegt hij lachend. “Maar op basis van het concept en de herinneringen die ik mee naar huis heb genomen, zou ik zeker nog een keer gaan.”

Wel wil Radboud eerst nog wat meer ervaring opdoen met skiën. “Het was voor mij hard werken om het skiniveau bij te benen. Ik zou eerst nog wat vlieguren willen maken, zelfstandig, voordat ik weer meega. Dan zou ik nu eerder voor een single weekend van VillaVibes kiezen, zodat ik net wat meer het vakantiegevoel heb. Maar de onbevangenheid van de reis vond ik echt heel leuk.”

Ook vriend Jeffrey is wel te porren voor nog een skivakantie met VillaVibes. “Hij heeft gezegd dat hij wel een beetje heimwee heeft naar de reis. Hij zou dit type vakantie denk ik zeker nog wel een keer willen doen.”

We hebben prachtige skitochten gemaakt door het gebied

Beetje zoals jij
Tegen mensen die nog twijfelen over een vakantie met VillaVibes wil Radboud zeggen: “Doe het gewoon! De mensen die meegaan zijn allemaal een beetje zoals jij. Zodra je een opening bij jezelf voelt en je gaat goed op spontaniteit en samenzijn, dan is dit echt iets voor jou. Mensen lijken meer op elkaar dan je denkt.”

Steeds op de voorgrond aanwezig zijn hoeft volgens Radboud helemaal niet. “Je kunt ook gewoon je eigen ruimte pakken. In onze groep zag je ook groepjes ontstaan, waarbij de ene groep op de dansvloer stond, een ander groepje zat in de kantine te kletsen en weer een andere groep zat lekker te lezen. Maar als je het sociale component leuk vindt, zit er voor iedereen wat bij.”


Ook een keer mee op een wintersport vakantie van VillaVibes? Bekijk hier alle singlereizen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren