10 redenen waarom jij deze winter in St. Anton moet zijn 10 redenen waarom jij deze winter in St. Anton moet zijn

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor 10 redenen waarom jij deze winter in St. Anton moet zijn
Afbeelding voor 10 redenen waarom jij deze winter in St. Anton moet zijn
Afbeelding voor 10 redenen waarom jij deze winter in St. Anton moet zijn

Jarenlang kregen we de vraag of we niet eens naar Sankt Anton kunnen gaan. St. Anton heeft alles namelijk. Het ligt in een fantastisch skigebied en de après-ski is er van de buitencategorie.

Na hard werken hadden we eindelijk beet. We vonden twee prachtige chalet-hotels waar wij met onze grote groepen terecht kunnen.

Dat hebben we gemerkt ook. Al meer dan 200 Vibers boekten een St. AntonVibe. Daarmee staat deze bestemming met stip op één.

Voor diegene die St. Anton wellicht niet zo goed kennen, of zich afvragen waarom deze bestemming zo geliefd is, hebben we een St. Anton Top-10 gemaakt:

1. Skigebied Ski Arlberg

Misschien wel het populairste skigebied van de Alpen: ski Arlberg. 306 km aan pistes. Gloednieuwe liften, altijd voldoende sneeuw, uitdagende pistes en bruisende après-ski. Met al die razendsnelle liften maak je gemakkelijk tochten naar Lech, Zürs of andere dorpen in de omgeving.

2. Gezellig met Kerst

Ga je met Kerst skiën in St. Anton? Breng dan op zondag 22 december een bezoek aan de traditionele kerstmarkt. Met warme glühwein in je hand en knisperende vuurtjes om je heen, voel jij het ultieme Kerst-gevoel stromen.

En in de categorie ‘Magic Moments’: George Michaël’s ‘Last Christmas‘ klinkt nergens zo mooi als tijdens Kerst bij de Mooserwirt.

3. Après-ski in de Mooserwirt

Je hoort de muziek al van ver aankomen. De Mooserwirt lijkt een magnetische werking te hebben. Vanuit allerlei kanten komen groepjes met een glimlach op hun gezicht richting de Mooserwirt geskied.

Hier gaat het vanmiddag gebeuren. Hier wil je bij zijn. Elke dag is het hier raak. Het meest legendarische après-ski feest van de St. Anton en omgeving.

4. Ski door een maanlandschap van de Rüfikopf

Onze skigidsen nemen je tijdens de safari mee naar de mooiste plekjes. Ze gaan je zeker weten een keertje meenemen naar de Rüfikopf. Vanuit daar ski je door een maanlandschap met prachtige uitzichten. En da’s best indrukwekkend.

5. Gezellig borrelen in ons chalet-hotel

Elke dag staan om 16.00 uur de (gratis) borrelhappen voor je klaar in ons chalet-hotel. Pak een wijntje erbij (ook inclusief) en schuif aan bij de rest van je groep. We horen vaak over bijzondere, open gesprekken tijdens de wintersportweken. De chalets in St. Anton zijn zeer geschikt om elkaar goed te leren kennen.

6. Spectaculaire ski- en snowboardshow

Vanaf het nieuwe jaar voert de lokale skischool op elke woensdag een spectaculaire ski- en snowboardshow uit. De getoonde sprongen en afdalingen zijn al bijzonder knap, maar de Oostenrijkers pakken echt uit.

De show gaat gepaard met veel licht- en geluideffecten, vuurwerk en traditionele skikleding.

7. Ga een middagje relaxen

Sla de après ski een keertje over en ga naar het heerlijke Arlberg Wellcom. Heerlijk op adem komen. Even rust voor de spiertjes. Een hypermodern wellness centrum met groot binnen- en buitenzwembad, sauna en massagestudio. In chalet Inge is ook een sauna/wellness.

8. Paragliden vanaf Kapall

Altijd al vanaf 2300 meter hoogte met een parachute naar beneden willen glijden? Ski richting de Kapall en reserveer een duovlucht. Het volgende moment hang jij enkele tientallen meters boven de grond en geniet je van een uitzicht dat je nooit zult vergeten.

9. Rendl park

Het bekendste fun-park van het skigebied vind je hier. Ideaal terrein voor de snowboarders, maar ook voor skiërs die hun kunsten willen vertonen.

10. Roetsj naar beneden op de rodelbaan

Van Gampen naar Nasserein. Je rodelt 4 kilometer naar beneden en overbrugt ruim 500 hoogtemeters. Hilariteit gegarandeerd. En weet je wat het mooie is? De rodelbaan eindigt bij ons Chalet Alber. Je kunt daarna dus direct gezellig verder borrelen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren