Afbeelding voor
Afbeelding voor

Activiteiten rondom Villa Vechtdal

Kies jouw Vechtdal activiteiten

Rondom onze Villa Vechtdal is er veel te doen en te beleven. Tijdens het weekend weg zal onze activiteitenbegeleider je hier meer over vertellen. Zoek de vibes op samen met andere gasten en haal het allerbeste uit je weekend!

Tijdens het weekend organiseren wij sowieso een mountainbiketocht en gaan we wandelen. Bij genoeg animo zoeken we de escape room op en doen we mee aan Expedition Robinson. Je kunt je voor de verschillende activiteiten ter plekke aanmelden bij de activiteitenbegeleider.

Let op: prijzen en beschikbaarheid afhankelijk per seizoen.

Cover voor

Mountainbiken

Een mountainbiketocht in de groenrijke omgeving van Vechtdal. Samen met een professionele instructeur maak je een mooie tocht door de omgeving. Je bent ongeveer 2 uur aan het mountainbiken.

 • Prijs*: €39,50- p.p. voor de huur van een MTB incl. helm
 • Wanneer: zaterdag 11:00 – ca. 15.00
 • Adres: Total Outdoor, Grote Beltenweg 17 Rheeze

*Je kunt natuurlijk ook je eigen MTB + helm meenemen, de kosten zijn dan € 11,-

 Als je een MTB huurt of aangeeft mee te gaan met je eigen MTB krijg je na het invullen van de voorpret een betaallink, zo is alles al geregeld voordat het weekend begint.

Cover voor

Mooie wandelingen (begeleid door VillaVibes)

In de omgeving van Villa Vechtdal vind je diverse routes om de kleurrijke omgeving te verkennen. We hebben voor de zaterdag een mooie route gekozen door het groene landschap. De crew zal je vertellen waar het startpunt is.

De VillaVibes crew zal je – samen met de bewegwijzering –  meenemen over deze mooie wandelroute. Een heerlijke buitenactiviteit om te genieten van de omgeving. Voor de liefhebbers kan er zondag ook gewandeld worden. Er zijn diverse routes mogelijk. Vraag de reisleider naar de wandeling.

 • Prijs: gratis
wandelen single reizen

Expeditie Crusoe

Expeditie Crusoe! Deze expeditie is gebaseerd op de zeeman Robin Crusoe, die schipbreuk lijdt en op een onbewoond eiland terecht komt. Doe jij mee met de Vechtdalse variant? Het belooft een spannende, leuke strijd te worden waarbij je je medevibers op een andere manier leert kennen. Samen ga je overleven, punten binnen harken, elimineren en zo de overwinning pakken.

 • Prijs: € 26,50- p.p.
 • Wanneer: zondag (tijden zijn wisselend per weekend)
 • Adres: Hardenbergerweg 27, 7778 HP, Loozen
single weekend

Activiteiten tot 15 minuten rijden

Er is nog veel meer te ondernemen in de omgeving van Vechtdal. Hieronder vind je een overzicht van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Deze zijn ingedeeld op afstand van onze accommodatie; 15, 30 of 45 minuten rijden.

Bierproeverij bij brouwerij Avereest

Een leuke activiteit, een bierproeverij mét rondleiding door de brouwerij. Je krijgt een rondleiding door de brouwerij en een proeverij van 3-4 biertjes met een borrelplankje.

 • Adres: Langewijk 240B, Dedemsvaart

Wil je gewoon voor hele gezelligheid mee en niet om bier te proeven? Dan zijn de kosten hiervoor €12,50.

Cover voor

Vechtdal Express

Ontdek de omgeving van Vechtdal op een wel heel bijzondere manier. Bij Vechtdal Express kan je namelijk de chauffeur worden van een typisch Aziatische Tuk Tuk. Je start in Rheeze en krijgt eerst een korte rijles. Zodra je de rijskills onder de knie hebt, ga je samen met een routekaart op pad. Zo kan je mooie tochten maken door de bossen of langs de Vecht.

Cover voor

Tennisvereniging break

Liever de adrenaline van een waterglijbaan beleven? Attractiepark Slagharen heeft ook een subtropische waterpark met wel tien glijbanen en een mega bubbelbad. Het indoor- en outdoor complex beslaat wel 5.200m2 en is leuk voor jong en oud. Let wel op, je moet ook toegangskaartjes kopen voor het attractiepark om naar het waterpark te kunnen.

potje tennissen

Georun the signs

Gewapend met een stepbike en een GPS-systeem ga je op pad op zoek naar Waypoints. Een Waypoint is een plek die alleen gevonden kan worden door middel van coördinaten. Bij aanvang krijg je een rugtas met een GPS-systeem en tools om de elf Waypoints te vinden. Deze elf naamplaatjes moet je vinden om de finish te halen. Wordt een Waypoint niet gevonden, dan houdt het spel meteen op.

Cover voor

Sauna Thermen Zuidwolde

Behoefte om even helemaal tot rust te komen? In een oude Saksische boerderij in Zuidwolde vind je een middelgroot en luxe saunabedrijf. Gelegen tussen de stille weilanden kan je genieten van alle geluiden uit boomgaardtuin. Met acht verschillende cabines, verschillende behandelingen en massages, kan je je hier weer helemaal opladen.

Cover voor

Stedelijk museum Coevorden

Bezoek het museum dat gaat over de eeuwen oude historie van prachtstad Coevorden. Het museum heeft een permanente tentoonstelling welke wordt aangevuld door wisselende exposities. Naast een bezoek op eigen gelegenheid biedt het museum ook verschillende rondleidingen en arrangementen aan.

Cover voor

Kickbiken

Wil je op een andere manier Het mooie Vechtdal leren ontdekken, dan is dit zeker het proberen waard. Op een volledig elektrische kickbike maak jij de mooiste tochten. Je begint te tocht in Ommen

 • Prijs vanaf: € 22,50 p.p.p.u
Kickbiken met VillaVibes

Activiteiten tot 30 minuten rijden

Escape room

“Het in 1912 gebouwde vrachtschip Semper Avanti is het grootste vrachtschip op de Overijsselse Vecht. Maar in 1963 slaat het noodlot toe en wordt de altijd gevreesde angst werkelijkheid: door een aanvaring zal het schip binnen een uur zinken. Kunnen de matrozen de dichtbij zijnde haven nog bereiken?” Met een groep van vier tot acht personen betreden jullie het schip en proberen jullie in 60 bloedstollende minuten te ontsnappen. Ontrafel codes en puzzels, open sloten en vind oplossingen en ga samen met je team de uitdaging aan!

Cover voor

Paintball

In het natuurgebied van Besthmenerberg bevindt zich een old school Paintball Arena. Loopgraven, bunkers en uitkijktorens maken dit veld tot een waar spektakel.

Ga jij de strijd aan met je medevibers? Trek dan je overall aan en zet je masker op dan kan de strijd beginnen. Het Paintballen kan plaats vinden met minimaal 8 personen.

 • Prijs: € 21,50 p.p.

 

single weekend ardennen

GPS Tocht

In groepjes ga je op pad om de opdrachten, die je onderweg tegenkomt, uit te voeren. Zorg ervoor dat je goed je best doet, pas na het afronden van een challenge ontvangt de groep de nieuwe coördinaten. De GPS tocht duurt ongeveer 2 uur en kan plaatsvinden met minimaal 10 personen.

 • Prijs: € 15,- p.p.

 

GPS tocht Villa Vechtdal

Karten

Lekker karten in de buitenlucht op een compleet gerenoveerde baan. Ook in de winter is de kartbaan in Zwolle gewoon open. Een baan met echte kerbstones waardoor je de bochten nog beter kan aansnijden. De snelheden zijn dan ook een stuk hoger dan op een binnenbaan

 • Prijs € 16,50 per 10 minuten
Cover voor

Curling

Het lijkt op bowling, maar het is toch echt wat anders. Bij deze baan maken ze gebruik van een speciale ondergrond zodat je geen veger hoeft te gebruiken. Wil jij dit ook eens uitproberen?

 • Prijs € 9,- p,p, voor 60 minuten
Cover voor

Disco rollerskate

Wil jij die unieke beleving van de jaren 80 weer even beleven? Trek dan je rolschaatsen aan rol met een drankje in de hand de dansvloer op. Lukt het jou nog om die eighties moves te laten zien. Aan de sfeer en muziek zal het niet liggen.

 • Prijs: € 12,50 p.p.
Cover voor

Museum Staphorst

Stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan het cultuurhistorische hart van de gemeente Staphorst. Het museum, welke gevestigd is in een traditioneel gebouwde boerderij, is in typische Staphorster manier ingericht. In een deel van het museum vind je exposities over de streekdracht, sieraden en volkskunst. Ook heeft het museum vaak een tijdelijke expositie. Het museum in combinatie met het dorpje Staphorst geven je een goed beeld van de overgebleven tradities en gewoontes die Staphorst uniek maken.

Cover voor

Nationaal tinnen figuren museum

Grote kans dat je nog nooit zoveel tinnen beeldjes in een gebouw gezien zal hebben. Ieder jaar is er een wisseltentoonstelling waarbij tinnen figuren met verschillende thema’s tentoongesteld worden. Verdeeld over drie verdiepingen, presenteert dit nationale museum wel 100.000 tinnen figuren. Ook vind je hier de grootste diorama ter wereld over de Slag om Waterloo. Vooral uniek is de complete opstelling van de Gouden Koets welke met een druk op de knop in een carrousel voortbeweegt door Den Haag.

Cover voor

Monumentendorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland. Het dorp is een eeuwenoud esdorp dat in de 10de eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp zijn unieke sfeer. Tijdens je bezoek kan je de sfeerproeven tijdens een wandeling. Kom ook meer te weten over de Nederlandse historie bij een van de leerzame locaties zoals het Jan Kruis museum en de klompenmakerij.

Cover voor

Kaasmakerij en boerderij Heileuver

Boerenkaas is een traditioneel beschermd product en de smaak van de boerenkaas verschilt per boerderij en per gebied. Elke boerderij heeft een ander ‘grasmenu’ voor zijn koe en dat proef je. Bij boerderij Heileuver maken ze de hele cirkel rond, van hun eigen koeien tot het verkopen van hun eigen kaas. Tijdens een bezoek aan deze kaasmakerij zie je de koeien, het productieproces en kan je proeven van hun twintig soorten kazen. Zo maken ze ook speciale kazen met fenegriek, brandnetel en mosterd.

Cover voor

Activiteiten tot 45 minuten rijden

Herinneringscentrum kamp Westerbork

Een indrukwekkend onderdeel tijdens jouw WeekendVibes. Vanaf Kamp Westerbork werden de joden gedeporteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit herinneringscentrum is de geschiedenis nadrukkelijk voelbaar door persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en filmbeelden. Het museum, het kampterrein, de beeldentuin; maak je op voor indringend maar leerzaam bezoek.

Cover voor

Museum de proefkolonie

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers & pioniers) die in de Vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden. Op deze unieke historische plek treed je in de voetsporen van de eerste paupers en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis. Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes vervolgens uit, de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Ga op ontdekkingstocht en zie de koloniehuisjes, het kerkje, de mandenmakerij tot de bosbouwschool en tuinbouwschool.

Cover voor

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

singlereizen VillaVibes
singlereizen wintersport

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren