Singles gaan deze zomer massaal met elkaar op vakantie

Arnhem 19 augustus 2022 – Na twee jaren vol Corona-beperkingen gaan singles massaal met elkaar op vakantie. Dat blijkt uit cijfers van singlereis organisatie VillaVibes. Het aantal boekingen voor een singlereis was niet eerder zó hoog.

81% meer singlevakanties

Het aantal singles dat deze zomer een vakantie boekte is explosief gestegen. Bij VillaVibes  zagen ze de boekingen van hun groepsreizen voor singles in juli en augustus oplopen met maar liefst 81% t.o.v. 2020. Opvallend daarbij is dat 57% van de singles nog nooit eerder mee is geweest op een singlereis.  

Directeur Roy van Ammers spreekt van een duidelijke trend: “Na 2 jaar corona merken we dat veel singles er weer zin in hebben. Ze zijn klaar met alleen zijn en hebben zin om plezier te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Moesten sommige vrijgezellen voorheen nog een drempeltje over voordat ze mee durven met een singlereis, nu zien we dat ze gewoon boeken. 

Ontstaan er veel relaties?

Dat is één van de meest gestelde vragen die van Ammers krijgt is: “Zijn er deze zomer al veel relaties ontstaan’? Is de Summer of Love nu echt aan de gang?” Hij moet er altijd een beetje om lachen. “We meten natuurlijk niet hoeveel mensen er op vakantie met elkaar zoenen. En dit is ook absoluut niet het doel van een singlereis. Samen lol maken en een leuke vakantie hebben, daar gaat het om. VillaVibes organiseert daarom ook geen ongemakkelijke dating activiteiten op reis.

Toch ontstaan er wel degelijk relaties. Je bent omringt met een leuke groep singles en het is vakantie. Bij VillaVibes op kantoor hangen daarom inmiddels een groot aantal trouw- en geboortekaartjes van singles die in het verleden mee zijn geweest op reis.

Actieve vakanties en single weekenden populair

Populair deze zomer zijn de single reizen waarbij je samen actief bezig bent. VillaVibes ziet een flinke groei in onder meer de zeilvakanties, surfreizen en wandel- en fietsvakanties. “We horen veel singles zeggen dat ze lang genoeg stil hebben gezeten”, vertelt van Ammers. En dat snap ik wel. Als je samen met leuke mensen overdag lekker actief bent dan ontstaan vaak de mooiste vakantiemomenten.”

In absolute aantallen kiezen de meeste singles bij VillaVibes echter voor een single weekend weg. Zeker voor singles die voor de eerste keer een singlereis willen proberen, blijkt dit een leuk eerste opstapje naar een langere singlevakantie. Populair zijn de singles weekenden in Nederland en de Ardennen.

Over VillaVibes singlereizen

Reisorganisatie VillaVibes organiseert al 21 jaar groepsreizen specifiek voor hoger opgeleide singles. Jaarlijks gaan duizenden singles tussen de 25 en 70 jaar mee op singlereis naar veel uiteenlopende bestemmingen in Nederland en ver daarbuiten.

Voor meer informatie:
Roy van Ammers – 06-42526848 – www.villavibes.nlroy

logo villavibes singlereizen
Fietsvakantie VillaVibes singelreizen – Dominique Egging Fotografie
Fotografie door @[238939636214253:Dominique Egging Fotografie]

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren