Hike & Bike - Stelvio Hike & Bike - Stelvio - Italië

Single fietsvakantie aan de voet van de Stelvio

In juli en augustus organiseren we deze geweldige wielren en e-mountainbike vakantie in Italië. Het is de ideale manier om deze prachtige omgeving te verkennen.

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Afbeelding voor Bormio-Stelvio
Afbeelding voor Bormio-Stelvio
Afbeelding voor Bormio-Stelvio

In juli en augustus organiseren we deze geweldige wielren en e-mountainbike vakantie in Italië. Het is de ideale manier om deze prachtige omgeving te verkennen.

Unieke VillaVibes garanties

Dankzij onze Gelijkgestemden Garanties heb je gegarandeerd een leuke klik met jouw reisgenoten. Zo zijn onze groepsreizen exclusief voor singles met een diploma of baan op hbo-niveau of hoger.

Afhankelijk van je reis mag je bij ons nog kosteloos annuleren tot 3, 6 of 8 weken vóór vertrek. Je bent dan alleen de boekingskosten & SGR-bijdrage kwijt (totaal €34,50). Flexibel hè?

Onze singlereizen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën. Bijvoorbeeld 25 t/m 39 jaar. Of 50 t/m 69 jaar. Je mag maximaal 12 maanden te jong of te oud zijn.

De man-vrouw verhouding is op elke reis ongeveer gelijk. Dat is leuk voor de chemie in de groep. In het uiterste geval is de verhouding 60%-40%. Nooit meer. Beloofd.

De groepsgrootte van een reis is altijd tussen de 70% en 135% van het aangekondigde aantal mensen. We gaan bewust met grotere groepen. Hierdoor zijn er altijd genoeg mensen met wie je een leuke klik hebt.

Niks zo vervelend als een vakantie die niet doorgaat. Daarom gaan al onze singlereizen gegarandeerd door. Alleen bij hoge uitzondering zal een reis niet vertrekken. Je hoort dit dan ruim voor vertrek. In de afgelopen 21 jaar is dit bij slechts 1% van onze reizen gebeurd.

Bekijk het bewijs
Let op: deze Hike & Bike reis bieden wij inmiddels niet meer aan. Gelukkig zijn daar een hoop mooie Hike & Bike bestemmingen voor in de plaats gekomen. Neem maar eens een kijkje!
 • 5-daags actief programma met lokale gidsen
 • 7 overnachtingen in zeer goed hotel o.b.v. half pension
 • 5 x lunchpakketjes mee (sandwiches/bananen)
 • 100% bike-service (volg-bus, stalling, was-mogelijkheid etc.).
 • Toeristenbelasting
 • 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren
 • Consumpties in hotel
 • Eventuele huur e-bike (€ 160 per week)
 • Eventuele huur wielrenfiets (prijs volgt nog)
 • Alle kosten gemaakt buiten het eigen hotel
 • Boekingskosten à € 25

Eerstvolgende vertrekdata

Voor deze bestemming of categorie zijn op dit moment geen reizen beschikbaar.

Prijzen zijn excl. € 29,50 boekingskosten en € 5,- SGR-bijdrage.
Reis vol? Vul het boekingsformulier in en kom vrijblijvend op de wachtlijst.

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
wandelen mallorca
wandelen mallorca
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Hike & Biken in het prachtige Italië

Onze professionele gidsen nemen je mee naar de mooiste plekken. De tochten brengen je via adembenemende bergmeren naar de hoogste bergtoppen waarbij het groen in de vallei onderweg wordt ingeruild door rotsachtige bergformaties.

Zowel onze wielren- als e-mountainbikegroepen zijn geschikt voor getraind en matig getraind fietsers. We hebben namelijk verschillende groepen. Elke dag kun je wisselen van groep. Zo kun je op je eigen niveau de wereldberoemde Gavia en de Stelvio beklimmen.

Ook naast het fietsen is deze vakantie super gezellig. Onze reisleider organiseert regelmatig leuke excursies en gezellige borrels. En dankzij de gelijkgestemde groep sportievelingen van ongeveer jouw leeftijd kan deze vakantie simpelweg niet mislukken.

 • Prachtige omgeving rondom Passo del Stelvio en Gavia in Italië.
 • Speciaal voor wielrenners en e-mountainbikers.
 • Mooi programma voor zowel getrainde als matig getrainde fietsers.
 • Verblijf in zeer goed 3-sterren hotel in Bormio (9,2 op Zoover).
 • 100% bike-service (volg-bus, stalling, was-mogelijkheid etc.).
 • De gezelligheid gaat altijd boven alles.
Cover voor

Wielrennen of E-mountainbiken

Deze reis is alleen voor fietsers. Voor wielrenners en e-mountainbikers om precies te zijn. Wielrenners worden geacht getraind te zijn. Je gaat o.a. de Stelvio over, dan weet je het wel. Maar vooral ook als je matig getraind bent, is dit een geweldige kans om dit mooie stukje Lombardije te verkennen.

Tijdens deze reis gaat namelijk een grote groep tochten maken per e-mountainbike. Deze e-mountainbikes (huurprijs per week € 160) zijn in Italië en Oostenrijk enorm populair. Je kunt jezelf volledig afmatten (zonder ondersteuning fietsen) of je gebruikt veel ondersteuning en krijgt daardoor ongekende mogelijkheden op je fiets.

Jouw mogelijkheden als fietser nemen hoe dan ook toe. Bij deze fietsvakantie krijg je een mooie kans om te zien waar je grens ligt. Je fietst op een e-mountainbike als op een ‘gewone’ MTB. Wordt het onderweg te zwaar, dan pak je de trapondersteuning naar keuze. Zo kun je alle trajecten fietsen.

Cover voor

Racefiets programma

De gidsen kennen de omgeving op hun duimpje. Zij zorgen ervoor dat je op de mooiste plekken komt. Zo zullen we zeker tochten maken rondom het prachtige gebied van Lago Cancano. Kijk dit filmpje maar eens. Natuurlijk pakken we ook de letterlijke hoogtepunten mee: de Stelvio en de Gavia.

Zo ziet het racefiets programma er uit:*
Dag 1: Rondje meer van Cancano
Dag 2: Stelvio (de Isostar groep zelfs 2 keer)
Dag 3: Rondje Bormio 2000
Dag 4: Rustdag
Dag 5: Gavia (de Isostar groep in combinatie met Mortirolo)
Dag 6: Dal van Tirano

*Onder voorbehoud van wijzigen.

De wielrenners kunnen een wielrenfiets huren. Dit zijn carbon fietsen met de juiste versnellingen voor in de bergen.

Cover voor

Het E-mountainbike programma

We zeiden het al. De e-bike is in Oostenrijk en Italië al helemaal doorgebroken. Onder leiding van een lokale gids ga je offroad routes rijden rondom Bormio. De gids kent de mooiste bergweggetjes, meren en uitkijkspots.  De route naar het meer van Cancano zal een van de hoogtepunten van de week worden.

De groep blijft altijd bij elkaar. We maken geen onderscheid tussen Isostar en Cappuccino. Je fiets allemaal op dezelfde snelheid, maar ieder op de weerstand die bij hem/haar past.

Op maandag fietsen de E-mountainbikers samen met de wielrenners de Stelvio op. Dit is de enige dag dat het offroad terrein wordt ingeruild voor het asfalt.

Wil je deze week per e-bike door de prachtige berglandschappen rondom Bormio? Geef dan op het boekingsformulier aan dat je deze e-bike wilt huren. Gaan wij er eentje voor je reserveren. Kosten: € 160 per week.

Cover voor

Super fietshotel Funivia, Bormio

Dit hotel is helemaal ingericht op de verwende fietser. Alle randvoorwaarden zijn er dan ook goed op orde. Er is een ruimte waar reparaties worden gedaan, je kunt je fietskloffie er een keer extra wassen en uiteraard is er ook een ruimte waar je je fiets kunt stallen.

Maar zeker zo belangrijk is dat het ook een fijn hotel is om te relaxen. Er is een binnenzwembad, een sauna en een hamam. Ook is er een fijn buitenterras. Niet onbelangrijk, want de gezelligheid staat deze week natuurlijk boven alles!

 • 15 twin rooms (kamers met 2 gescheiden bedden).
 • Je wordt ingedeeld met iemand van je eigen geslacht en ongeveer jouw leeftijd.
 • Zeer goed hotel (9,2 in Zoover) met lekker eten.
 • Met binnenzwembad, sauna en hamam.
 • Alle fietsfaciliteiten die de professionele fietser graag ziet.
Cover voor

Gezelligheid

Natuurlijk gaan we vooral naar Bormio om te genieten van de schitterende omgeving. Maar als we terug komen bij het hotel, dan zorgen we dat we net zulke mooie uurtjes gaan beleven.

Dat begint met de thuiskomst. Ga je lekker de wellness in, of ga je meteen aan de borrel? ’s avonds schuiven we aan tafel voor een heerlijk en voedzaam diner. Wat daarna gebeurt is aan de groep.

Maar in Bormio gaan we zeker ook nog ’s avonds een of meer feestjes bouwen. Als het aan ons ligt, wordt deze week in alle facetten onvergetelijk.

Cover voor

Vervoer naar Bormio

Bormio ligt op ongeveer 1050 kilometer en zo’n 12 uur rijden van Utrecht. Vervoer is niet bij de prijs inbegrepen. Heb je zelf geen auto? Dan kun je altijd met één van je mede-Vibers mee rijden. Dat is ook nog eens extra gezellig.

Het regelen van een carpool lukt altijd. Tenminste, als je niet heel inflexibel bent of pas een paar dagen voor vertrek begint met het regelen van een carpool. Twijfel je hier toch over? Bel ons even op 026-3707910 of mail naar info@villavibes.nl zodat we je een garantie kunnen geven.

 • 2-weken voor vertrek mailen wij de deelnemerslijst met woonplaatsen.
 • Onderling kun je dan eenvoudig carpool afspraken maken.
 • Je kunt ook met de trein of het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Milaan. Vanaf daar rij je nog 2.5 uur met de auto of reis je nog ongeveer 5 uur met de trein.
Cover voor

Kun je het niveau aan?

Veel mensen die overwegen om een Hike & Bike-reis te boeken, twijfelen over hun conditie. Is die wel goed genoeg? Liggen ze halverwege niet voor Pampus in de berm?

Daarom gaan we in Bormio racefietsen op twee niveau’s: Cappuccino & Isostar. De cappuccino groep fiets per dag ongeveer 50-80 km, terwijl de isostar een rondje maakt van tussen de 80-120 km. Sluit vooral aan bij de groep waar jij je fijn bij voelt. De gezelligheid staat altijd voorop en we wachten op de laatste.

Het E-mountainbiken is voor iedereen mogelijk. Je hoeft hiervoor niet over je conditie te twijfelen. We rijden in één groep. Iedereen heeft ongeveer hetzelfde tempo, maar kiest zelf zijn/haar weerstand. Zo kunnen ook ongetrainde fietsers de magie van de zomerse bergen ontdekken.

Cover voor

Eerstvolgende vertrekdata

Voor deze bestemming of categorie zijn op dit moment geen reizen beschikbaar.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren