Is mijn conditie goed genoeg? Is mijn conditie goed genoeg?

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 3 minuten
Hike & Bike Alpe d'Huez groepsfoto
Hike & Bike Alpe d'Huez groepsfoto
Hike & Bike Alpe d'Huez groepsfoto

Veel mensen die overwegen om een Hike of Bike-reis te boeken, twijfelen over hun conditie. Is die wel goed genoeg? Liggen ze halverwege niet voor Pampus in de berm? Heb jij deze vragen ook? Geen probleem, je bent dus niet de enige.

Activiteiten op twee zwaarte-niveau’s

Het is goed om te weten dat we tijdens alle Hike of Bike vakanties twee niveaus hebben qua zwaarte. Namelijk iets rustiger aan (de Cappuccino-groep) en de goed getrainde groep (Isostar-groep).

Ben je onzeker over jouw niveau, dan is het slim om de week te starten in de Cappuccino groep. Hier stoppen we vaker en leggen we minder (hoogte)meters af. Wisselen van groepje mag altijd in overleg. Heb je flink spierpijn en wil je het liefst een dagje uitrusten? Ook dat is uiteraard prima. Het is jouw vakantie.

Welke groep je ook kiest, we wachten altijd op de laatste. Zit je er even doorheen? Je staat er gelukkig niet alleen voor. De groep motiveert elkaar altijd.

Wanneer heb je genoeg conditie?

Het blijft moeilijk om precies te kunnen omschrijven wanneer je genoeg basisconditie hebt om een Hike & Bike-vakantie te gaan doen. Dit is onze vuistregel voor:

– Hikers: Je moet 12 km in 3 uur kunnen lopen.
– Mountainbikers: Je moet in de Nederlandse bossen in twee uur ongeveer 35 km kunt fietsen zonder te stoppen.
– Wielrenners: Je moet in Nederland 60 km in ongeveer 2,5 uur kunnen fietsen.

Twijfel je over jouw conditie? Je mag ons altijd even bellen of mailen. Niet dat wij het vervolgens voor jou kunnen inschatten (je kent jezelf immers het beste), maar wellicht kunnen we wel wat twijfels wegnemen.

Tip voor mountainbikers

We hebben trouwens nog een tip voor de mountainbikers. Tegenwoordig kun je ook e-mountainbikes huren. Van onze contactpersonen in Oostenrijk en Italië begrijpen we dat momenteel al meer dan de helft van alle mountainbikes e-mountainbikers zijn.

Laat eventuele vooroordelen hierover alsjeblieft snel vallen. In de Alpen en de Dolomieten fietsen doorgewinterde sporters op deze fietsen. De reden: met deze fiets kunnen zij op alle terreinen terecht, ook op hele steile moeilijk begaanbare beklimmingen.

In Nederland denken we nog aan elektrische fietsen met zo’n grote accu erop. Dat is hier niet het geval. Fiets je op een e-MTB zonder je batterij aan te zetten, dan is er geen verschil met een ‘gewone’ mountainbike. De fiets is ongeveer net zo licht en schakelt hetzelfde.

Maar mocht je onverhoopt in de problemen komen, dan kun je je batterij aanzetten. Stort je helemaal in, dan zet je de batterij op volle ondersteuning. Krijg je het een beetje zwaar, dan zorg je voor een klein beetje extra ondersteuning. Op deze manier krijg je geweldige mogelijkheden in de bergen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren