Verschillen tussen Rhodos en Kos Verschillen tussen Rhodos en Kos

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
single reis kos
single reis kos
single reis kos

Deze zomer organiseren we veel vakanties naar Kos en Rhodos.

Best logisch. Het weer is er gegarandeerd goed. De mensen zijn er gastvrij. We gaan naar plekken waar we echt gezellig kunnen uitgaan en de prijs-kwaliteit-verhouding op deze Griekse eilanden is er bijzonder goed.

Vibers waren vorig jaar dan ook heel erg enthousiast over onze singlereis naar Kos. Zó enthousiast, dat we Hotel Apollon Kos dit jaar meteen maar weer vastgelegd hebben.

Nieuw dit jaar is ons Hotel Horizon Blue bij onze singlevakantie op Rhodos. Ook deze bestemming lijkt alles in zich te hebben om net zo’n geliefde plek te worden als Kos.

Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze bestemmingen? Moet je nu kiezen voor Kos of voor Rhodos? Om je daar bij te helpen, hebben we de verschillen even voor je onder elkaar gezet. Kun jij kijken wat jou het meeste aanspreekt.

Verschil tussen de eilanden

Kos en Rhodos liggen vrij dicht bij elkaar. Rhodos ligt iets zuidelijker, waardoor het er tot in oktober zeer zomers is. Rhodos is groter dan Kos, waardoor sommige mensen zeggen dat er op Kos wat meer een relaxte eilandsfeer is. Rhodos heeft daarentegen Rhodos Stad als grote trekker. In Rhodos is meer horeca, maar het is ook wat massaler. Het centrum van het uitgaansleven is Bar Street. Hier heb je ‘s avonds veel keuze als je een leuke kroeg, dansgelegenheid of restaurant wilt vinden.

Het nadeel van Rhodos ten opzichte van Kos is dan wel weer dat de prijzen hoger zijn op Rhodos. Wij zitten trouwens behoorlijk dichtbij Bar Street. Voldoende ver om geen overlast te ondervinden, maar dichtbij genoeg om binnen een paar minuten midden in de gezelligheid te zitten.

Van Kos wordt gezegd dat de mensen net wat gastvrijer zijn. Bovendien heeft Kos de reputatie van een fietseiland. Vorig jaar huurde vrijwel iedereen een fiets. Het gaf Vibers een heerlijk gevoel van vrijheid om zich zo makkelijk van plek naar plek te kunnen bewegen. In tien minuten zat je dan in Kos Stad en in vijf minuten zat je bij de allerfijnste plek van het eiland. De door Vibers unaniem geroemde Mylos Beach Bar (waarover straks meer).

Verschil Hotel Apollon Kos en Blue Sky City Beach

Beide hotels zijn VillaVibes-waardig. Om te beginnen allebei gekwalificeerd als 4-sterren hotel. En op de diverse review-sites scoren ze allebei rond de acht. Interessanter zijn wellicht deze verschillen:

  • Horizon Blue heeft een ideale ligging t.o.v. strand, oude binnenstad en Bar Street. Alles ligt op steenworp afstand (maar je zit dan ook echt in de stad). Dicht bij het kiezelstrand.
  • Hotel Apollon ligt ook goed en het is wat ruimtelijker. Je zit op 1,5 kilometer van de stad en slechts 200 meter van het populaire strand Lambi Beach (een zand-kiezelstrand). Belangrijk: op slechts 3 minuten fietsen bevindt zich ons geweldige verzamel- en chill-punt Mylos Beach Bar.
  • Op Rhodos verblijf je op basis van half pension.
  • Op Kos verblijf je op basis van all-inclusive. Best handig als er rondjes voor alle Vibers worden gehaald.
  • Op Rhodos hebben we (een beperkt aantal) single kamers. Op Kos niet.

Verder beschikken beide hotels over allemaal goede faciliteiten die je bij een 4-sterren hotel mag verwachten. Prima bedden, airconditioning etc.

Verschil gezelligheid en uitgaansleven Kos en Rhodos

Gezelligheid hoort bij VillaVibes. Daarom zoeken we altijd bestemmingen bij plekken waar iedereen die daar zin in heeft lekker kan uitgaan. Het mooie bij VillaVibes is: als je met een hele groep binnenkomt, is het al meteen gezellig.

In Rhodos zitten we in Rhodos stad. Overal zijn leuke kleine straatjes, veel winkeltjes en lekkere lunchtentjes. Maar om lekker uit te gaan moeten we een paar minuten lopen. En dan belanden we in Bar Street. Hier is ontzettend veel te doen. Het ene kroegje zal Vibers meer aanspreken dan het andere, maar een feestje is hier makkelijk te vieren. Zoals we eerder al zeiden: omdat Bar Street ook heel toeristisch is, liggen de prijzen hier wat hoger dan op Kos.

In Kos heb je ook verschillende uitgaansgelegenheden. Niet zo veel als op Rhodos, maar ach… hoeveel leuke tenten heb je nodig met een groep? Vorig jaar was het antwoord hierop overigens bij alle groepen hetzelfde: één tent is voldoende. Dat was Mylos Beach Bar. Wauw! Het bleek de ideale verzamel- chill- én feestplek. Overdag gingen Vibers hier lekker liggen met een lounge-muziekje op de achtergrond en ‘s avonds werden hier leuke feestje gevierd.

Verschil activiteiten en excursies

Kos en Rhodos zijn beide eilanden waar veel toerisme is. Dus kun je wel nagaan dat er van alles te doen is. Bootjes huren, scooteren, snorkelen, jeepsafari’s: je kunt er elke dag van alles doen.

Wat dat betreft is er ook niet veel verschil tussen de twee eilanden. Het grootste verschil zit in de excursies. Bij Rhodos is het leuk om een dagje Lindos te doen. Zit je op Kos dan is het leuk om bijvoorbeeld een dagje naar de vulkaan van Nisyros te gaan.

O ja. Er is nog een verschil tussen deze reizen. Boottochtjes op zee zijn altijd een leuke belevenis. Zeker met een groep. Het allerleukste is als je een boot voor jezelf afhuurt. Bij zowel onze zonvakantie naar Kos en Rhodos zit deze boottocht al bij de prijs inbegrepen.

Verschil prijs Rhodos en Kos

Kijk je op een overzicht van onze single strandvakanties, dan zie je dat de reizen naar Kos en Rhodos ongeveer evenveel kosten.

Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat de bestemming Rhodos een fractie toeristischer is, en daardoor iets duurder.

Bij Kos zit dan ook iets meer bij de prijs inbegrepen dan bij Rhodos:

  • Bij het hotel op Kos verblijf je op basis van all inclusive (inclusief ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee en drankjes tot 23 uur)
  • Bij het hotel op Rhodos verblijf je op basis van half pension (inclusief ontbijt en diner)
  • Bij beide groepsreizen zit bovendien een Sunset Boat Tour bij de prijs inbegrepen. Dat is een boottocht  exclusief voor Vibers. Die hebben we georganiseerd aan het begin van de vakantie. Het is een leuke manier om meteen je groepsgenoten op een leuke manier beter te leren kennen.

Reserveer je plekje

En, wat is jouw favoriet? Welke vakantie het ook is, boek op tijd. Het kan hard gaan met het aantal beschikbare plekjes. Iedereen wil lekker op vakantie.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren