Surfvakanties vergeleken: Wat is het verschil tussen Montalivet vs. Ericeira? Surfvakanties vergeleken: Wat is het verschil tussen Montalivet vs. Ericeira?

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 12 minuten
single surfvakantie
single surfvakantie
single surfvakantie

Surfen is misschien wel de mooiste sport die er bestaat. De kick die je krijgt als je over het water glijdt is magisch. Dit gun je iedereen.

En surfen is al helemaal verslavend als je goede surflessen krijgt en je omringd bent met allemaal leuke gelijkgestemde singles van ongeveer jouw leeftijd. Daarom zijn de surfreizen van VillaVibes ook zo populair.

Dit jaar kun je kiezen uit twee absolute surfbestemmingen, namelijk het VillaVibes surfcamp in Montalivet in Frankrijk en Ericeira in Portugal. Wat zijn de verschillen tussen deze twee vakanties? En welke surfreis past het beste bij jou? Lees onderstaande vergelijking en je weet het. Zien we je snel?  

1. De kwaliteit van de golven

Misschien wel het allerbelangrijke aspect aan een surfvakantie is de kwaliteit van de golven.  

Montalivet wordt ook wel ‘Mellow Monta’ genoemd vanwege de perfecte golven voor zowel beginnende als ervaren surfers. De golven zijn consistent en daardoor ervaar je als snel de kick van het surfen. Heb je nog niet zo heel veel ervaring, dan is Montalivet sowieso een goede keuze.  

5 dagen lang goede Vibes en surflessen door getrainde instructeurs

Ben je al flink gevorderd, dan is Ericeira een nog betere optie. Ericeira heeft namelijk een overvloed aan breaks, variërend van zachte beachbreaks tot uitdagende puntbreaks en alles daartussenin. In totaal zijn er ongeveer 15 verschillende surfspots in en rondom Ericeira.  

surfvakantie ericeira
Leer in Ericeira (nog) beter surfen door de overvloed aan breaks

2. Locatie en vervoer

Eén van de eerste verschillen is uiteraard de locatie. Montalivet is een gezellig Frans surfdorpje aan de Atlantische Oceaan. Marktjes, barretjes, surfshops: het is een idyllisch plaatje. Montalivet ligt op circa 1000 kilometer van Utrecht, goed bereikbaar dus met de auto.

Als je deze reis boekt, sturen we je vooraf een handige deelnemerslijst waarmee je carpoolafspraken kunt maken. Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook nog eens gezellig. De reis begint al in de auto.

carpool samen singles
Samen op weg naar Montalivet.

Ericeira is een traditioneel Portugees vissersdorpje aan de westkust van Portugal. Zo’n 2200 km vanaf Utrecht. Hier vliegen we heen. In ongeveer 4 uur zijn we in Lissabon en dan is het nog 45 minuten met de transfer naar ons eigen Surfhouse.  

Ericeira: een traditioneel vissersdorpje aan de westkust van Portugal

3. Verblijf en sfeer

Waar we in Montalivet verblijven op een mooi surfcamp aan het strand, slapen we in Ericeira in ons eigen Surfhouse. Het is maar net waar je de voorkeur aangeeft.  

Het mooie aan ons surfcamp in Montalivet is dat het midden in een pijnboombos ligt. Alles ademt hier de relaxte SurfVibe waar veel vakantiegangers naar verlangen. Het ligt vrijwel direct aan het 12 kilometer lange zandstrand. Vanaf jouw tent lig je in minder dan 10 minuten in het water. Als hoogtepunt noemen veel Vibers de gezellige Beachbar op het surfcamp. Dit is de ideale plek om te borrelen en mooie verhalen uit te wisselen.   

beachcamp montalivet
Verblijf in het gezellige Pine Beach Paradise in Montalivet

De afstand naar het strand vanaf ons Surfhouse in Ericeira is een stukje verder fietsen. Meestal gaan we daarom met een busje naar zee. Het fijne aan het Surfhouse is dat we dit exclusief voor onszelf hebben. Het zwembad, de hangmatten en de bar hoeven we met niemand anders te delen.  

In Montalivet kun je kiezen tussen een verblijf in luxe tipi’s, lodges en een handvol campingplekken. In Ericeira kies je tussen een 2 of 3-persoonskamer met een eigen of gedeelde badkamer.  

surfvakantie singles

4. Prijs en groepsgrootte

De surfvakantie naar Montalivet is ongeveer €700 euro goedkoper dan de surfreis naar Ericeira. Afhankelijk van de week en het kamertype dat je kiest, ga je naar Montalivet vanaf €795 euro en naar Ericeira vanaf €1495. De prijs van Ericeira is mede hoger doordat het vliegticket bij de prijs zit inbegrepen en het verblijf duurder is.  

Een ander belangrijk verschil is de groepsgrootte. We gaan naar Ericeira met circa 20 mensen. Meer mensen passen namelijk niet in het Surfhouse. Op ons surfcamp in Montalivet hebben we veel meer ruimte en zijn we met maximaal 80 gelijkgestemde singles. Extra veel gezelligheid dus.

Daarnaast is bij de surfvakantie in Montalivet het ontbijt, de lunch en het avondeten van de gehele week al bij de prijs inbegrepen. Van lekkere bbq’s tot smakelijke buffetten. Ook bij Ericeira is het ontbijt inbegrepen plus drie keer avondeten in ons surfhouse. De andere avonden gaan we uiteten, maar dat is dan op eigen kosten.  

Op Montalivet hebben we een eigen surfcamp voor extra veel Vibes

5. Activiteiten naast het surfen

Ook naast het surfen organiseren we allerlei leuke activiteiten. Op ons surfcamp in Montalivet is eigenlijk altijd wel iets te doen. Van een tafeltennistoernooitje, tot een wedstrijdje jeu de boules en van mooie fietstochten door de omgeving tot een sportieve avondworkout. Een absolute aanrader is de yoga-sessie in het naaldboombos en op het strand.  

Ook in Ericeira kun je trouwens aanhaken bij een fijne yoga-sessie. Daarnaast is het hier altijd gezellig bij het zwembad, spelen we bordspelletjes en gaan we stappen.  

Bij beide surfreizen staat een citytrip op het programma. Dit is inclusief dus hier hoef je niets extra’s voor te betalen. Vanuit Montalivet organiseren we een dagtrip naar Bordeaux en vanuit Ericeira gaan we naar Lissabon. Beide zijn fantastische steden die je zeker een keer gezien wilt hebben.  

Montalivet: Een tafeltennistoernooitje hoort natuurlijk bij de camping Vibes

En wat is hetzelfde?

We hebben net allerlei verschillen benoemd, maar op veel onderdelen zijn de surfvakanties gelijk. Zo krijg je bij beide reizen 5 dagen les in kleine groepjes en word je echt beter. Bovendien ben je bij beide reizen omringd door allemaal gelijkgestemde singles die er samen een fantastische vakantie van willen maken.  

En of je nu kiest voor Montalivet in Frankrijk of Ericeira in Portugal, beide bestemmingen hebben unieke charmes en geweldige surfmogelijkheden. Montalivet is ideaal vanwege de unieke gezelligheid op het surfcamp, de consistente golfen en het 12 kilometer lange strand op loopafstand. En Ericeira is het mekka voor de ervaren surfen vanwege de grote diversiteit aan surfspots en de gezelligheid van ons eigen surfhouse.  

Dus pak je board en ervaar het beste van wat deze surfparadijzen te bieden hebben. Welke bestemming je ook kiest, een onvergetelijk surfavontuur wacht op je! 

Moeite met kiezen? Bel ons gewoon op 026-3707910. We adviseren je graag.  

Beoordelingen surfvakanties:

Foto van Martijn
9
Martijn uit Breda
Surfvibes Montalivet | 25-39 jaar, jul 2024
Samen ongedwongen surfen, drankjes doen, kletsen, eten en spelletjes op het strand. Voor een tweede keer Montalivet, opnieuw een top week beleefd! Een echte aanrader voor iedereen die sportiviteit met gezelligheid wilt combineren.
Foto van Daan
9
Daan uit Tilburg
Surfvibes Montalivet | 25-35 jaar, nov 2023
Echt een dikke aanrader. Het is een mooie camping, met goede faciliteiten. De campingleiding van BoardX doet het ook echt goed, incl. de surfcoaches. Heel goed geregeld allemaal. De sfeer in de groep was ook erg gezellig. Het trekt gelijkgestemden aan en dat merk je meteen vanaf dag 1. Iedereen is lekker aan het kletsen. Het “single” aspect was dan ook meer “alleen boeken” dan dat er echt een nadruk op “iemand vinden” ligt. Lekker ongedwongen dus; dat was sowieso met alles aan de vakantie: alles kan, niets moet. Dan nog geluk met het weer (wat wij hadden) en je hebt een top week.
Foto van Janneke
10
Janneke uit Den Bosch
Surfvibes Montalivet | 25-35 jaar, nov 2023
Het was mijn eerste vakantie via Villavibes en zeker niet de laatste, wat een topweek heb ik gehad! Alles is tot in de puntjes geregeld. Leuke vrijblijvende activiteiten waar je aan deel kan nemen, maar als je liever even in de hangmat in de schaduw ligt is dat ook helemaal prima. Niks moet alles kan! Hele leuke groep waarin je merkt dat iedereen open staat voor elkaar! Veel gelachen, leuke surflessen met als kers op de taart het avondsurfen wat heel bijzonder was!
Foto van Dylan
9
Dylan uit Ede
Surfvibes Montalivet | 25-35 jaar, nov 2023
Als je van het strand, de zee, een relaxte sfeer waar niets hoeft en alles mag houdt dan is dit echt een vakantie voor jou! Surfen geeft een vrij gevoel waar je even alles vergeet en na een paar dagen kan je al staan op je surfplank. Daarna wordt het alleen maar vetter en giert de adrenaline door je lijf op het moment dat je op een golf surft, fantastisch! ENORM genoten van deze vakantie!
Foto van Marlinde
9
Marlinde uit Rotterdam
Surfvibes Montalivet | 25-35 jaar, nov 2023
De surfgroepen zijn ingedeeld op niveau, waardoor je met gelijkgestemden zit. Het kamp ligt super dichtbij het strand. Ideaal voor de surflessen, maar ook voor wanneer je zelf naast de lessen nog verder wilt oefenen met surfen. Er zijn veel activiteiten georganiseerd, maar je bent zelf vrij om te kiezen waar je aan wilt deelnemen. Het eten is goed geregeld en het is gewoon een onwijs gezellige week met leuke mensen!
Foto van Patrick
8
Patrick uit Tilburg
Surfvibes Montalivet | 25-35 jaar, nov 2023
Als je enerzijds een nieuw avontuur aan wilt gaan betreft sport en anderzijds er gewoon even uit wilt met leuke nieuwe mensen om je heen is dit een topvakantie.
CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren