Van SailVibes naar Super-Vibes Van SailVibes naar Super-Vibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
zeilreis villavibes
zeilreis villavibes
zeilreis villavibes

Het leven op een boot is volledig anders dan het alledaagse leven. De wind door je haren, hele dagen in de buitenlucht. Al vanaf het moment dat je aan boord stapt, is het gevoel van vrijheid ongekend.

Een single zeilreis in Kroatië is al helemaal bijzonder. Met z’n duizenden prachtige eilandjes is het een detox voor elke geest. Doordat de zee hier vrij rustig is hoef je ook niet bang te zijn voor zeeziekte. Maar hoe zorgen wij nou voor de ultieme Vibes? Lees deze 9 punten maar eens:

1. Prachtige zeiljachten

We regelen niet zomaar boten, we regelen goede zeiljachten. Meestal Bavaria 50’ers.
Als je de boot maximaal benut kunnen er hier 10 á 12 mensen aan boord. Wij slapen maar met 8 Vibers en een schipper op de boot. Zodat iedereen net een beetje meer ruimte heeft. Dat is de VillaVibes-kwaliteit.

2. Klik met je reisgenoten

“Hoe weet ik zeker dat ik een ‘klik’ heb met mijn reisgenoten?” Die vraag krijgen wij regelmatig. Bij VillaVibes weet je zeker dat de man-vrouw verhouding in balans is. Bovendien is iedereen hoger opgeleid waardoor er automatisch leuke gesprekken plaats vinden. Maar de groepsgrootte is ook essentieel:

Als wij onze vakanties samenstellen, denken we vaak aan onszelf. Hoe zou voor ons de ideale zeilvakantie er uitzien? Wij vinden dat een single vakantie met groepen van 10-18 personen best een risico zijn. Stel nu dat je minder een klik hebt met jouw groep? Zit je daar een hele week op zee.

Daarom kiezen wij voor groepen van minimaal 20 en maximaal 40 personen. Meestal zijn het er 32. Je hebt altijd de mensen van je eigen boot waar je op terug kunt vallen, het zijn je buddy’s.  Maar je hebt ook nog heel veel andere mensen die je ’s avonds in het uitgaansleven of overdag tijdens het varen kunt leren kennen.

3. Meer boten – meer Vibes

Per reis varen we met meerdere boten. Meestal vier. Je ontbijt en slaapt altijd op hetzelfde jacht, maar we maken elke dag een nieuwe bootindeling voor het uitvaren. Zo leer je dus op een ongedwongen manier al je mede-Vibers kennen. En juist dit zorgt altijd voor een leuk groepssfeertje.

4. Jouw bootgenoten zijn geen toeval

Wij steken altijd erg veel energie in het maken van de beste bootindeling. Naast een gelijke man-vrouw verhouding kijken we naar allerlei factoren. Leeftijd is de meest belangrijke.

Ben je bijvoorbeeld 27, dan zal iedereen op jouw boot waarschijnlijk tussen de 25 en 30 jaar zijn. Ook dit zorgt weer voor een nog betere Vibes op jouw zeilreis.
Natuurlijk heeft elke boot zijn eigen, enthousiaste schipper.

5. Veel is inclusief

We vinden het belangrijk dat Vibers voelen dat er goed voor ze gezorgd wordt. Daarom zijn de ontbijtjes goed en de lunches uitgebreid.

In de namiddag is het heerlijk om een ankerbiertje te drinken. Zelf houden we er niet van als we met streepjeslijsten moeten werken, dus ook de drankjes aan boord zijn inclusief.  Trek in een snack tussendoor? Pak gerust.

Eigenlijk komt het erop neer dat wij deze zeilreis zó samenstellen, dat wij hem zelf met veel plezier zouden boeken. En goed om te weten: wij  zijn best verwend ?.

6. Zelfs de schippers hebben de Vibe.

De beste stuurlui staan aan de wal? Nou, bij deze zeilreis in elke geval niet!

Wij hebben onze schippers zorgvuldig geselecteerd en dat is te merken. Ze zijn Nederlands, vaak zelf ook hoogopgeleid en ze vinden het oprecht leuk om de Vibers te leren kennen. Soms zijn ze zelfs ook mee geweest met een eerdere VillaVibes singlereis. Wil je alles weten over het varen? Zij leren je graag een paar kneepjes. Het mooie van de meeste schippers is dat het echte aanjagers zijn. Sfeermakers. Schippers gaan doorgaans behoorlijk goedgemutst door het leven.

Onze schippers zijn niet alleen sociaal, ze zijn op de momenten dat het moet ook stevig. Op zee kun je onverhoopt in situaties terecht komen waar daadkracht meer dan nodig is. Wij gaan vooraf met schippers in gesprek, en achteraf evalueren we ze via onze enquêtes. Op die manier kunnen we bijsturen en ervoor zorgen dat de kwaliteit van de schippers hoog is en blijft.

7. Eten in de gezelligste restaurantjes

Onze schippers zijn niet alleen goed op zee – ook op het land weten ze de weg. Samen met hen zoeken we de leukste restaurantjes. Soms op het prachtige strand, de andere keer in een idyllisch dorpje.

We stemmen onze keuzes  vaak af met onze gasten. Waar willen ze het liefst eten? Een deel wil graag écht goed eten en vindt de kosten minder belangrijk, een ander wil niet teveel uitgeven aan de diners ’s avonds. Daarom wisselen we vaak af.

Een paar keer per week echt goed en op een bijzonder plekje, een andere keer kan het zijn dat we een lekkere pizza eten op een gezellig terras met uitzicht. Ook hier geldt weer dat we -als het nodig is- bijsturen als de uitslag van de enquête daar aanleiding toe geeft.

8. Party!

Nee, de eilanden die je treft zijn geen Ibiza. Maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke kroegen zijn waar je een mooi feestje kunt vieren. Wat heet! Op eilandjes zoals Hvar gaan we de gezelligheid opzoeken. En die ga je zeker vinden!

9. Mooie excursies

Een tochtje over de eilanden. Een paar uur op de quad. Of met een groep op de mountainbike: op de eilanden zijn genoeg leuke dingen te doen. Het is een beetje aan de groep wat je gaat doen, maar onze schippers kennen de weg. Genoeg afwisseling!

Van onze single zeilvakanties horen we altijd dat ze intensief zijn, maar dat mensen -ondanks de vaak korte nachten- boordevol energie terug komen.

Nog een paar leuke weetjes over single zeilreizen Kroatië:

  1. In Kroatië is de zee relatief rustig. Het komt eigenlijk nauwelijks voor dat mensen hier zeeziek worden.
  2. Je hebt echt de tijd voor elkaar. Je zit op het water, voelt ruimte. Hier ontstaan de betere gesprekken.
  3. Kroatië staat met Griekenland bekend als mooiste zeilgebied van Europa. In Kroatië varen we in het gebied van Midden Dalmatië. We leggen aan op prachtige eilandjes als Hvar, waar je super leuk kunt uitgaan en heerlijk kunt eten in de meest bijzondere settings.

Weten wanneer onze single zeilvakanties plaats vinden? En wat ze kosten? Kijk dan snel op de pagina single zeilreis Kroatië

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren