Positief over de persconferentie Positief over de persconferentie

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Positief over de persconferentie
Afbeelding voor Positief over de persconferentie
Afbeelding voor Positief over de persconferentie

Door: Harold, eigenaar van VillaVibes

De persconferentie is nét vijf minuten afgelopen, als mijn buurvrouw komt binnen lopen.

Haar gezicht in mineur. “Al die maatregelen, dat moet een mokerslag voor jullie zijn,” zegt ze.

De verbijstering spat van haar gezicht, als ik haar zeg dat het tegendeel waar is. Dat ik net tijdens de persconferentie mijn vuisten heb gebald, mijn kinderen een high-five heb gegeven en in koeienletters YES!!! heb geappt in de VillaVibes-groepsapp.

Want: we mogen in ieder geval naar Curaçao de komende maanden. En dat is meer dan waar we vooraf op hadden gehoopt. Wij hebben drie vakanties naar Curaçao op het programma staan, waarvan er eentje helemaal uitverkocht is, eentje bijna uitverkocht en eentje al half verkocht.

De mededeling dat de ABC-eilanden worden behandeld als binnenland, zolang er code groen of geel heerst, voelt als een bevrijding. Het is fijn om Vibers eindelijk blij te kunnen maken, in plaats van teleur te moeten stellen.

Het betekent dat we de komende maanden niet helemaal stil liggen. Dat we nog operationeel zijn. We onze nieuwe kracht goed kunnen inwerken. Kortom: de machine blijft draaien.

En we verdienen ook nog wat. Al is dat natuurlijk een fractie van wat we normaal rond de feestdagen draaien.

We hebben ons er op ingesteld dat er tot 1 mei 2021 niets meer kan. En dat alles wat straks wel mag, mooi meegenomen is. Natuurlijk hopen we op meer. Sterker nog: we houden er rekening mee dat vanaf februari weer veel meer mag, zeker met nieuwe ontwikkelingen rondom snel testen.

Maar als dat onverhoopt niet zo is, raken we hier niet gefrustreerd of mopperig.

Sterker nog: we zijn juist positief en gedreven bezig met de toekomst van VillaVibes. Elke ochtend als we met elkaar zoomen, zitten we vol plannen.

Boekingen annuleren, mensen omboeken en geld terug storten is niet het meest inspirerende werk. Maar we prijzen ons gelukkig dat de boekingen nog steeds blijven binnen komen. Dat is bij collega’s in onze branche wel anders.

De prachtige stranden van Curaçao

Bovendien ontstaat er nu wat meer tijd om zaken aan te pakken waar we in het verleden door constante drukte niet aan toe kwamen.

Natuurlijk zijn wij niet blij dat we momenteel tienduizenden euro’s verliezen. Maar we voelen wel de luxe dat we het kunnen dragen. En we voelen de rijkdom dat wij mogen beschikken over duizenden Vibers die in woord en daad laten merken dat ze bij ons blijven boeken.

We krijgen dagelijks nog steeds best veel boekingen binnen. Wellicht hebben mensen zin in voorpret, misschien is de hoofdreden dat mensen weten dat ze hun geld toch terug krijgen als hun weekend of vakantie niet door gaat. Maar hoe dan ook: mensen boeken.

Na een persconferentie zoals gisteravond moeten we een aantal reizen annuleren. We boeken Vibers om of storten hun geld terug en kijken weer naar wat er nog wél mag.

Zelf denken we dat Curaçao wel eens extra goed geboekt kon worden, omdat het ongeveer de enige bestemming is waar je nog naar toe kunt.

En… we blijven hier hopen op vaccins en andere technische ontwikkelingen. Wij zouden er niet eens van staan te kijken als er de komende maand een doorbraak komt met snel-testen, waardoor er ineens weer veel meer mogelijk wordt.

We volgen de sneltest-ontwikkelingen dan ook op de voet, hebben contacten met partijen om snel te kunnen inkopen als dat nodig mocht zijn en blijven ons ondertussen voorbereiden op dat moment waarvan we allemaal weten dat het komen gaat.

Mogelijke blaastest

Zodra dat moment er is, zijn wij als organisatie alleen maar gegroeid, dat merken we nu al.

Tot die tijd wachten we af wat we wel of niet mogen van onze overheid die (en wij vinden dat we daar als Nederlanders best dankbaar mogen zijn) ons als ondernemers niet laat vallen.

Ondertussen doen we hier ons best en zien we wat de toekomst ons brengt. Wat dat zal zijn? De volgende persconferentie zal het ons leren.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren