Twijfel Twijfel

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Twijfel
Afbeelding voor Twijfel
Afbeelding voor Twijfel

Susan Appelman boekte ooit een actieve vakantie bij VillaVibes. Daar ging behoorlijk wat twijfel aan vooraf. Maar na haar eerste VillaVibes-vakantie was ze om. Na haar eerste trip boekte ze al snel een volgende. Ze werd al snel ambassadeur en niet veel later zelf reisleidster.

Mei dit jaar begeleidde Susan een wielren- en wandelvakantie op Mallorca. Daar sprak ze deelneemsters Simone en Petra. Het was voor beide dames de eerste keer dat ze mee waren op een VillaVibes-reis. Het ging al snel over die twijfel.

Lees hier de afwegingen die zij beiden maakten. Wat gaf bij hen de doorslag om uiteindelijk te boeken? Waar waren ze bang voor? En hoe pakte het uiteindelijk uit?

Petra

“Mijn vrienden hebben allemaal een relatie. Die hebben daardoor een ander leven dan ik, gaan op vakantie met hun gezin. Ik kende via-via iemand die al eens eerder met VillaVibes was mee geweest. Die heb ik gepolst. Ze was heel enthousiast.

Mij leek het leuk om iets actiefs te ondernemen tijdens mijn vakantie. Het liefst met een groep. Omdat je samen bent met mensen die je nog niet kent, is het fijn dat je samen een activiteit kunt doen. Daarmee deel je in ieder geval alvast iets gemeenschappelijks.

Ik kan niet wielrennen. Hiken leek me wel wat. Niet dat ik in Nederland vaak wandel, laat staat hikes maak, maar ik dacht: goede wandelschoenen aanschaffen en dan kan ik wel aansluiten. Ik heb wel basisconditie. Dus daar maakte ik me niet druk om.

Ik heb mezelf verbaasd tijdens deze vakantie. Vooraf dacht ik af en toe niet mee te gaan met hiken en lekker aan het strand te gaan liggen. Maar op de een of andere manier word je vanzelf fanatiek. Tijdens wandelingen heb je de leukste gesprekken. Je komt op de mooiste plekken met geweldige uitzichten.

Je zou kunnen denken dat je moe wordt van al die verhalen, maar dat is niet zo. Het is juist leuk dat je iedereen uit de groep spreekt en niet alleen de mensen die in jouw groep zitten tijdens de activiteit.

Dat was vooral fijn ’s avonds met het eten. Ik vond het heerlijk dat je niet hoefde na te denken waar je ging zitten. Iedereen geeft je een welkom gevoel en het is leuk dat je veel verschillende gesprekken hebt door de week heen.

De gezellige avonden maakten de week compleet. De ene keer deden we een drankje op een terras en een ander avond naar de kroeg. Live muziek, pub quiz en zelfs karaoke is voorbij gekomen. Ik heb de microfoon trouwens niet gehad haha!”

Wat zou je willen zeggen tegen alle singles die twijfelen?

“Je moet het echt een keer zelf ervaren. Het is een actieve vakantie qua fysieke inspanning en tegelijkertijd mentaal zó ontspannend. Ik heb Nederland helemaal los kunnen laten en zoveel leuke gesprekken gehad, gelachen en ook echt een mooie vakantie achter de rug.”

Simone

“Ik zocht niet eens per sé een singlereis. Ik wilde graag op vakantie en had geen zin om alles zelf te moeten regelen.  Zodoende kwam ik bij een groepsreis terecht. Ik was aan het zoeken op internet en kwam VillaVibes tegen.

Alles kwam op mij verzorgd over. Het leek alsof er aan veel dingen gedacht was. Ik wilde alleen wel weten welke leeftijden er allemaal mee gingen. Ik belde het kantoor van VillaVibes en heb het van tevoren gevraagd.

Ik vond het fijn dat er leeftijdscategorieën zijn, maar ik wou ook graag weten hoe alles binnen die categorie een beetje verdeeld was.

Achteraf ben ik heel blij dat ik deze VillaVibes-reis geboekt heb. Het was heerlijk dat er iedere dag een programma was waar je aan mee kon doen als je wou. Maar er was ook genoeg ruimte om iets voor jezelf te doen. Alles was vrijblijvend. Je voelde je nooit verplicht ergens aan mee te moeten doen.

Vooraf had ik hoge wandelschoenen gekocht voor in de bergen. Dat was echt een goede aankoop van me. Hiken in de bergen is echt anders dan in Nederland. Het was een fantastische ervaring.

Ik vond het fijn dat ik ’s middags na terugkomst genoeg tijd had om lekker te relaxen. Er was altijd wel een groepje mensen waar ik bij kon aansluiten. De wielrenners kwamen ook weer terug van hun tocht. We zaten dan op het terras of bij het zwembad onze ervaringen te delen. Het sfeertje was altijd super relaxed.

Had je geen zin in gesprekken, dan was er genoeg gelegenheid om even iets alleen te gaan doen.

Door de groepsgrootte van 40 personen, had je altijd leuke gesprekken. Iedereen was open, dat was fijn. Natuurlijk had ik met sommigen een beter contact dan met anderen, maar dat is logisch bij zo’n groepsgrootte.

Wat ik echt boven verwachting vond was de gezelligheid ’s avonds. Iedere avond was er een optionele invulling waar je bij aan kon sluiten. We gingen vaak met de hele groep, dat had ik niet verwacht.

Het gaf altijd een mooi gevoel van saamhorigheid als we met de hele groep ’s avonds ergens binnen kwamen.

Iedereen die graag een onbezorgde vakantie wil, zou ik VillaVibes aanraden. Alles wordt voor je geregeld. Het feit dat het een ‘singlereis’ is, betekent niet dat er gedatet wordt. Of dat je op zoek moet gaan naar liefde. Dit is niet het idee achter deze reizen.

Je bent met een leuke groep gelijkgestemden. Je merkt dat iedereen er samen een unieke week van wil maken. Dat is in ons geval ook zeker gelukt. Het lijkt er op dat ik een aantal echt leuke vriendschappen heb overgehouden aan deze vakantie.”

Heb je ook zo’n zin gekregen in een lekkere actieve vakantie in de natuur? Bekijk dan onze Hike & Bike singlereizen. We gaan deze zomer naar Alpe d’Huez, Molveno en Filzmoos.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren