Top 10 Ibiza van Joost Top 10 Ibiza van Joost

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Top 10 Ibiza van Joost
Afbeelding voor Top 10 Ibiza van Joost
Afbeelding voor Top 10 Ibiza van Joost

De inkt op het papier van mijn gloednieuwe VillaVibes contract was nog niet opgedroogd of ik kreeg al een appje vanuit kantoor: “Zeg Joost, wat zou je ervan vinden om 13 juni een single reis naar Ibiza te begeleiden? Dan kom je er meteen lekker in.’’ Daar heb ik natuurlijk niet lang over nagedacht. Ja natuurlijk lijkt mij dat wat! Kom maar op!

Iedereen was het eens: de leukste groep ooit!

Eind juni kwam ik met een grote glimlach terug op kantoor. Of ik had naar mijn zin had gehad? Haha! Is dat een serieuze vraag? Het was fantastisch! En waarom? Ik deel het graag met jullie.

Hieronder mijn Top 10 

10) Ligging hotel Garbi. Er zijn verschillende manieren om naar Ibiza te gaan. Je kunt bijvoorbeeld voor heel weinig naar Ibiza. Maar je zult maar aan het verkeerde kant van het eiland zitten. Of op San Antonio tussen de dronken Engelsen belanden. Dan zit je zomaar twee uur per dag in de taxi als je naar de leukere clubs wilt. Hier zaten we overal dichtbij. Tien minuten van Ibiza-stad, tien minuten van de luchthaven en vooral… op loopafstand van het bruisende uitgaansleven van Ibiza.

9) Ushuaïa Tower. Kom je op Ibiza en heb je ergens een dood uurtje, bijvoorbeeld omdat je wacht tot de Hï open gaat of omdat je niet te vroeg in Pacha wilt zijn, maak dan een tussenstop op het dakterras van Ushuaïa (ook weer op loopafstand van ons hotel). Vanaf dit dakterras kijk je uit over Ushuäia, het vliegveld en alle gekrioel van Playa d’en Bossa. Het voelde hemels. Je moet alleen de glazen lift overleven die je naar de 18e verdieping brengt.

Wij waren de echte celebs bij de Blue Marlin

8) Blue Marlin op zondagavond. Onze mensen op kantoor hadden het me al gezegd. Bij de Blue Marlin op zondagavond kom je lekker veel Nederlandse 25plussers tegen met wie je al snel leuk contact hebt. Het was er bomvol, voor mij misschien nét iets te vol, maar het werd inderdaad een geweldige avond waarin we opvallend veel extraverte landgenoten troffen.

7) Lounge-hoek Hotel Garbi. Buiten bij het fijne zwembad van ons hotel verzamelden we elke avond in onze sangria-hoek. De samenstelling van de groep was elke dag anders. Op de avonden dat je geen zin had om uit te gaan, was dit een hele gezellige hoek. Iedereen die hier kwam zitten, zag de hele avond alle partygangers langs komen. Dan weer kwam er een stroom mensen terug van de overdag-feestjes van Ushuäia, een half uur later ging er een stroom mensen de andere kant op om de nacht in te gaan op zoek naar het feestgedruis. In mijn groep ging iedereen gemiddeld ongeveer drie keer per week naar een feestje. Iedereen wist dat je in dit hoekje altijd terecht kon voor de nodige gezelligheid. We hebben hier veel met elkaar gedeeld. Leuke gesprekken gevoerd, analyses gemaakt van de avonden en plannen voor de nachten.

6) De Hollandse Avond. Uitgaan op Ibiza is duur. En niet iedereen had een dikke portemonnee, of zin om elke avond veel uit te geven. Memorabel was de Hollandse avond waarin we met een grote groep bij de supermarkt aan de overkant koude drankjes kochten om vervolgens met z’n allen bij ons aan het strand te zitten en onder de sterrenhemel naar elkaars verhalen luisterden.

5) Bar Cupido, Ibiza Stad. Op een avond aan het eind van de week kwamen we een beetje bij toeval in dit prachtige hoog gelegen barretje terecht. Terwijl we neerkeken op Ibiza vroeg iemand van wie het niet verwachtten naar ieders persoonlijke hoogtepunt van de week. Iedereen durfde persoonlijk te zijn. Er vielen zelfs een paar tranen. Deze avond was heel speciaal. Ik zal ‘m niet snel vergeten

4) Watersport-club Anfibios. Een paar honderd meter naast ons hotel ontmoette ik Nicky en Jaume. Zij zijn de enthousiaste eigenaren van Anfibios. Jaume is een echte Ibiziaan. Trots op het eiland en vol levensplezier. Hij vertelde de mooiste verhalen over Ibiza en liet ons vervolgens grotzwemmen, snorkelen en suppen. Aan het eind van de middag ging de muziek aan en werden de eerste biertjes weer geopend. Ik keek om mij heen en zag alleen maar blije gezichten. Er bekroop mij een trots gevoel. Dit hebben we samen gecreëerd.

Bij Jaume op de boot

3) Het grootste gedeelte van de groep hield niet zo van Hip Hop. Ik stiekem wel en ik had een paar troeven om de groep naar hiphop-club SWAG te lokken. SWAG hoort namelijk bij ons Hotel Garbi. En het was populair. Elke avond stond hier een flinke rij. Maar wij als gasten van Hotel Garbi mochten gewoon langs die rij en gratis naar binnen. Na één avond was de rest van de groep verkocht. Altijd als je hier kwam, wist je dat er meer van de groep waren. Dat vond ik, nou ja… behoorlijk SWAG.

2) Ushuaïa. Het schoolvoorbeeld hoe een wereldberoemde club toch nog je verwachtingen kan overtreffen. Met David Guetta op het programma wilde niemand dit feestje missen. We gingen met dertig man die kant op (schoolreisje!). Een avond lang genieten en dansen. Ultiem geluk met alleen maar vrolijke Vibers om mij heen. We konden niet stoppen en we wilden niet stoppen. Terwijl Mr. Guetta nog aan het uitpuffen was, liepen wij al Club Hï in om verder te feesten.

1)  Hotel Garbi. Natuurlijk: de mensen en de ervaringen maken de week. Maar er gebeurde zoveel, dat ik niet kan kiezen welke op één komt. Daarom kies ik voor onze uitvalsbasis. Omdat die gewoon heel belangrijk was als verzamelpunt. Het was een heerlijk hip én gezellig hotel (die combi zie je niet vaak). Lekkere loungy muziek, mooie mensen en een fantastisch zwembad. Fijne kamers, goed gelegen, prettige service. Kortom: dit hotel overtrof al onze toch al hooggespannen verwachtingen.

O ja, op het VillaVibes Beach Festival kwam ik Daphne tegen. Zij zat bij mij in de groep (ze had zomaar in deze Top 10 gepast). Ik duwde onze VillaVibes-microfoon onder haar neus en vroeg Daphne hoe zij haar singlereis Ibiza ervaren had. Kijk je even mee naar haar antwoord?

Heb jij nog tips voor iedereen die van plan is om Ibiza te bezoeken? Leuk als je ze hieronder wilt achter laten. Meer weten over de andere reizen die we aanbieden? Bekijk dan dit overzicht.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren