Timo (27) over zijn eerste single weekend in de Ardennen: ‘Ik heb zelfs een salsales georganiseerd’ Timo (27) over zijn eerste single weekend in de Ardennen: ‘Ik heb zelfs een salsales georganiseerd’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 5 minuten
timo eerste keer single reis
timo eerste keer single reis
timo eerste keer single reis

Timo (27) uit Amersfoort ging al eerder eens op singlereis, maar nu koos hij ervoor om met VillaVibes naar de Ardennen te gaan. In amper 72 uur speelde hij een hoop spelletjes, bezocht hij grotten, deed hij een puzzeltocht en gaf hij zelfs een salsales.

“Het leuke aan singlereizen vind ik dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Als single heb je natuurlijk wel vrienden, maar die hebben soms een vriend of vriendin waarmee ze op vakantie gaan. Daardoor sta je er met de vakanties alleen voor. Alleen op reis gaan vind ik niets, dus toen ik voor het eerst een groepsreis zag, dacht ik: ‘Dat is het!’

Bij een singlereis leer je allemaal nieuwe mensen mensen kennen die je anders niet snel zou tegenkomen. Ook vind ik het leuk dat je allemaal gezamenlijke activiteiten doet. Bij een kampvuurtje zitten, bowlen, een barbecuetje aan, etcetera. Thuis ga ik vaak achter m’n laptop zitten, de afwas doen, of doe ik andere dingen die moeten. Hier ben je gewoon de hele tijd sociaal met mensen en dat is heel gezellig.”

Timo tijdens de excursie in het klimbos

Grotere groep en lekker diner

Als we Timo vragen wat een singlereis met VillaVibes uniek maakt, dan moet hij even nadenken. “Nou…”, zegt hij. “Het valt me op dat de groep in de Ardennen een stuk groter was dan ik gewend ben van singlereizen bij andere reisorganisaties. Dit weekend is een stuk drukker, maar daardoor is er juist een grotere kans dat je een klik met iemand hebt. Ook zijn er altijd wel mensen die hetzelfde willen doen als jij. Al is het soms bijna een kippenhok”, zegt hij lachend.

Toch is er volgens Timo ook genoeg ruimte in het huis en in het programma om je even terug te trekken. “De accommodatie in de Ardennen vond ik heel tof! Het landhuis staat op een unieke locatie. Midden in de bossen. Ik geloof dat de eerstvolgende buren een kilometer verderop zitten, dus we hadden alle ruimte. Binnen in het landhuis was er alle ruimte om lekker te zitten en spelletjes te spelen. Ik geloof zelf dat er nog ergens een hele grote balzaal was, die hebben we niet eens gebruikt.”

Spelletjes spelen en goede gesprekken, de perfecte combi.

En ook het eten verbaasde hem. “Het eten was top! We hadden echt een topchef die kwalitatief goed eten leverde. We kregen zelfs driegangenmenu’s, dat had ik niet verwacht.”

Zelf je eigen programma samenstellen

Wat Timo ‘heel chill’ vond, is dat er een hoop activiteiten zijn waaruit je kunt kiezen. Ook de feestjes in het huis kan hij zich goed herinneren. “Het waren korte nachten, ik denk dat ik 16 uur heb geslapen in het hele weekend. Niet veel dus, haha.”

Een themafeestje kan natuurlijk niet ontbreken!

Maar wat hem het meest is bijgebleven is een activiteit die spontaan ontstond. “Tijdens het weekend praat je natuurlijk ook met mensen over wat je in je vrije tijd doet. Ik vertelde op zaterdag dat ik salsa dans. Iemand zei toen: ‘Dan moet je even naar Karin toe, want zij kan dat ook’. Toen we ‘s avonds salsa stonden te dansen, kwamen een aantal van de groep naar ons toe. Ze zeiden: ‘Hey, dat wil ik ook kunnen!’. Ik ben toen naar de activiteitenbegeleider gegaan om te vragen of het mogelijk zou zijn om een lesje te geven. Hij zei: ‘Ja, die ruimte is er zondagmiddag. Dus pak je kans!’

Er werd super enthousiast op gereageerd. De dag erna stond er zestien man in de woonkamer te dansen en ze waren laaiend enthousiast! Ik wilde eigenlijk een uurtje lesgeven, maar ze wilden maar doorgaan. Na anderhalf uur was iedereen bekaf. Zelfs op maandagochtend zeiden mensen nog tegen me: ‘Ah Timo, dat was zo leuk!’. Sommigen willen nu zelfs ook op salsales gaan.

single weekend les salsa timo
Timo showde zijn losse heupjes tijdens zijn eigen georganiseerde salsa les

Nooit meer naar huis

“Dit single weekend is gewoon tof. Je komt vrijdag aan, maar maandag wil je niet weer weg. Het weekend vliegt voorbij, maar aan de andere kant is het ook ontzettend lang. Je doet zoveel leuke dingen. Toch heb ik me ook een aantal keren gewoon even teruggetrokken op m’n kamer om even op te laden voor de avond. Dat is ook helemaal prima, er is geen verplicht programma. Veel mag en niets moet, dat is heel ontspannen en genieten!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren