Terugblik 2021 van VillaVibes Terugblik 2021 van VillaVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 12 minuten
villavibes singlereizen team
villavibes singlereizen team
villavibes singlereizen team

Wat is er afgelopen jaar veel gebeurd bij ons zeg. Ongelooflijk. Eigenlijk sta je er nooit bij stil als je er middenin zit. Maar nu de stofwolken van 2021 zijn opgetrokken, realiseren we ons pas goed wat een hectisch jaar we achter de rug hebben.

Het afgelopen jaar kende voor ons vooral hoogtepunten. Maar helaas ook een paar dieptepunten. Lees je mee?

Half jaar stil

We beginnen bij het begin.

Van 1 januari tot eind juni lagen we gewoon stil. Of nee, dat is niet waar. We verkochten geen reis of weekend. Maar achter de schermen werkten we net zo hard als anders. Gewoon acht uur per dag en vaak langer. We wilden goed voorbereid zijn wanneer de verwachte inhaalslag zou aan boekingen zou beginnen.

Dat moment kwam eind juni…

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
zwembad singlereizen strand
zwembad singlereizen strand
kubb spelen
kubb spelen
Afbeelding voor
Cover voor
singlereis bordeaux
singlereis bordeaux
uitzicht singlereizen bordeaux
uitzicht singlereizen bordeaux

Summer of Love

Eindelijk mochten we weer doen wat we zo graag doen. Leuke dingen bedenken en mensen op pad sturen. Dat laatste gebeurde volop. Het aantal boekingen overtrof onze verwachtingen. Het werd echt een Summer of Love. Veel mensen die geen festival konden bezoeken, vonden in VillaVibes een mooi alternatief. We werkten ons de rambam. En we genoten ervan. We kochten extra reizen in en moesten zelfs vaker dan ons lief was ‘nee’ verkopen.

Afgelopen zomer hebben veel nieuwe mensen VillaVibes leren kennen. De Vibe in de groepen was geweldig, het enthousiasme groot. Daarbij hadden we achteraf gezien ook geluk: we werden nauwelijks met Corona geconfronteerd. Het voelde een beetje als ‘onze zomer’.

vespa single reizen italie
vespa single reizen italie
Afbeelding voor
Cover voor
summervibes nederland
summervibes nederland
surfreis lachen
surfreis lachen
Surfvakantie Montalivet Frankrijk
Surfvakantie Montalivet Frankrijk

Nieuwe singlereizen: blijvertjes

Ook het najaar verliep buitengewoon goed voor ons. Steeds meer singles in Nederland wisten ons te vinden. En -wat we zelf altijd erg leuk vinden- we hadden veel nieuwe singlereis bestemmingen. Deze nieuwe bestemmingen beleefden afgelopen jaar hun première:

Alle energie die we hier in de voorbereiding hebben ingestopt, betaalde zich terug. De reacties waren zeer positief. Komend jaar ga je ze dan ook allemaal terug zien in ons aanbod. Het kan zijn dat we onze Vespa Trips nog uitbreiden naar een andere mooie bestemming, maar dat is nog niet rond.

groep singles vakantie
groep singles vakantie
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
single reizen surfvakantie
single reizen surfvakantie
Kasteel Limburg de Berckt
Kasteel Limburg de Berckt

Gouden Giraffe voor VillaVibes

Tot nu toe deden we nooit zo mee aan de strijd om awards. Het is toch vaak een beetje zoals bij de Televizier-ring. Niet per sé de beste wint, maar degene die z’n achterban het slimst weet te mobiliseren.

Maar de prestigieuze Gouden Giraffe, de prijs voor het beste evenement, die zouden we toch wel heel graag een keer willen winnen. We zonden ons case ‘Singles Beach Festival’ uit 2019 in. Gewoon, omdat we wisten dat het voor deze competitie een hele sterke inzending was. 1500 hoger opgeleide singles, overal leuke activiteiten en goede muziek en een gemiddelde beoordeling van 8,6: dit was nog nooit vertoond.

Trots waren we, toen we genomineerd werden samen met o.a. Heineken, Red Bull en de Rabobank. Het voelde als een mooie erkenning door vakmensen.

Maar de echte ‘rush’ kwam toen wij uiteindelijk de fel begeerde Publieksprijs wisten te winnen. Uiteindelijk bleken wij het slimst onze achterban gemobiliseerd te hebben ?.

Het was een prijs voor iedereen bij ons op kantoor, maar óók voor onze geweldige community. Onze trouwe (en inmiddels best wel grote) schare fans heeft ons niet alleen door de Corona-crisis heen gesleept, maar ze hebben VillaVibes en singlereizen in het algemeen een mooi podium gegeven.

Voor ons was de Gouden Giraffe vooral een bevestiging van de goede band die we voelen met onze klanten.

Horror-maand december

Na een ongekend goede zomer en najaar, kregen we het in december onverwacht zwaar. Nederland was nog niet geboosterd. En daar hebben we veel last van gehad:

Als VillaVibes willen we het voor iedereen goed doen. Voor onze klanten. Voor onze samenwerkingspartners. Maar ook voor de maatschappij. En daar kwamen we klem te zitten.

De situatie werd in Nederland eind november ineens snel slechter. Tijdens een weekend kregen we te maken met een aantal Corona-gevallen. We kwamen op het punt dat we het niet meer verantwoord vonden om nog weekenden te organiseren.

Maar sommige verhuurders van accommodaties stelden zich op het standpunt dat zij gewoon ‘konden leveren’.

Wij kwamen hierdoor in een vervelende positie. We zagen geen andere mogelijkheid dan onze tien volgeboekte weekenden en midweken te annuleren. Hierdoor misten we niet alleen de verdiensten van deze weekenden, maar we kregen ook discussies over de huur.

En dat zijn geen leuke discussies. Je komt tegenover mensen te staan die je ergens best begrijpt. Ook zij vechten voor hun brood. Je wilt samen zaken doen, elkaar samen sterk maken, niet tegenover elkaar staan. Toch gebeurde dit.

Het dieptepunt beleefden we eind december. Twee dagen voordat twee bussen Vibers naar Oostenrijk zouden afreizen voor onze wintersportvakanties, kregen we te horen dat Nederlanders ineens geboosterd moesten zijn. Maar 100 Vibers in drie dagen geboosterd krijgen, dat kon eind december nog helemaal niet. Ook hier zagen we geen andere mogelijkheid dan deze wintersportvakanties te annuleren. Hoe zuur voor alle Vibers die zich verheugd hadden om met kerst & oud en nieuw in de sneeuw te zitten. En ook zuur voor ons… de hotels waren al wél betaald. En ook zij stelden soms dat zij gewoon ‘konden leveren’.

Wie de rekening uiteindelijk gaat betalen, is nog ongewis. Maar voor ons stond in ieder geval vast dat onze klanten hun geld terug zouden krijgen. Ze konden immers de grens niet eens over. We hebben de 100 Oostenrijkse wintersporters dan ook binnen een week hun geld terug betaald.

Daarmee eindigde een goed jaar voor ons in mineur. Gelukkig hebben we veel goede maanden kunnen draaien. En weet je wat het mooie is? Het vertrouwen van onze klanten in ons is dermate groot, dat jullie meteen weer allemaal singlereizen boeken voor 2022. We voelen ons buitengewoon bevoorrecht dat we over zo’n achterban mogen beschikken.

Geloof het of niet, maar in de meest vervelende omstandigheden kunnen wij negatieve situaties altijd relatief snel weer van ons laten afglijden omdat we weten dat we kunnen rekenen op al die duizenden Vibers die ons altijd weer laten merken hoe graag ze met ons op vakantie gaan.

Ons personeel

Een van de grootste successen boekten we misschien wel bij ons personeel. We zijn blij dat we ze allemaal nog binnenboord hebben. Want bijna twee jaar Corona gaat je niet in de koude kleren zitten. Er is de afgelopen tijd weer een behoorlijk beroep gedaan op hun veerkracht.

Ondanks de nodige teleurstellingen zag je keer op keer met hoeveel passie er gewerkt werd om onze reizen goed te laten vertrekken. Onder leiding van Joost en Susan draaide ‘operations’ bij ons als een geoliede machine.

Dit jaar zagen we eens te meer hoe goed het team is dat bij ons werkt. Telkens weer veranderde de situatie rondom Corona. En telkens weer werd daar vol energie op geanticipeerd.

We vinden dan ook dat we bijzonder goede kwaliteit aan boord hebben. En we vinden het niet vanzelfsprekend dat zulke goede mensen onder de omstandigheden van de afgelopen twee jaar nog steeds voor ons willen werken.

Afscheid Sonja

Eind dit jaar was het zover. Het officiële afscheid van ‘de moeder van VillaVibes’: Sonja.

20 jaar geleden kwam ze als verloskundige bij een VillaVibes-weekend oprichter Harold Blanken tegen. Ze vallen op elkaar.

Sonja helpt de groei van VillaVibes in goede banen te leiden en tijdelijk de verloskunde te verruilen voor VillaVibes. Het brengt VillaVibes veel goeds.

Nu, 20 jaar later, kan Sonja VillaVibes loslaten. De situatie is ernaar. Ze is eindelijk misbaar. Kundige mensen nemen de taken van Sonja over. Veel wordt echter nog gedaan ‘in de geest van Sonja’.

Inmiddels werkt Sonja weer voor en met de verloskunde. Als stage-coördinator brengt ze haar niet geringe kwaliteiten in bij de Verloskunde Academie Amsterdam. Uiteraard lieten we Sonnie niet zomaar gaan. We organiseerden een persoonlijk, intiem etentje met de mensen met wie ze werkte.

Uit de speeches kon je horen hoe geliefd Sonja bij iedereen was. En is.

We sloten af met een lach en een traan. Maar hoewel het afscheid officieel is, werd één ding duidelijk: Sonnie zal altijd één van ons blijven.

Nieuwe mensen

Het eerste halfjaar dat we stil lagen, hebben we goed gebruikt. Waar andere bedrijven hun activiteiten even gestaakt hielden, bleef bij ons de marketing- en de communicatiemachine draaien. We gebruikten de tijd goed om klaar te zijn voor de grote vraag naar single reizen en weekenden die we voorzagen.

Heel belangrijk was voor ons het vinden van nieuwe, goede mensen. We hebben lang gezocht. Nu, naar een paar maanden, durven we wel te zeggen dat we heel tevreden mogen zijn over het resultaat. Maaike en Ilona zijn absolute aanwinsten. En van de nog maar net begonnen Jacco en Ingrid durven we nu ook al wel te zeggen dat dit wel eens hele goede versterkingen van ons zouden kunnen zijn.

We blijven op zoek naar organisatietalent. Want alle voortekenen wijzen erop dat we in 2022 steady blijven doorgroeien. Ken jij toppers die ambitieus zijn en graag bij een informele organisatie willen werken in een van de mooiste panden van Arnhem? Kijk dan even bij onze openstaande vacatures.  Ook als je ergens anders goed in bent, mag je bij ons solliciteren. Voor kwaliteit creëren we altijd plek.

Verhuizing

We zijn nogal gegroeid de laatste jaren. En we hebben nogal wat plannen ook.  Hierdoor kwamen we krap te zitten in ons geliefde pand in hartje Arnhem.

Bovendien kon onze kelder de toenemende voorraden niet meer aan. We hadden dringend behoefte aan meer opslagruimte.

Daarom besloten we naar een -al zeggen we het zelf- geweldig mooi pand te verhuizen tegenover Arnhem CS. We maakten het pand klaar voor een flink aantal jaren werkplezier en verbouwden de grootste kamer tot de VillaVibes-huiskamer, inclusief bar.

Met deze verhuizing zijn we klaar voor een flink aantal jaren Vibes-plezier. In de video hierboven geeft Harold een rondleiding tijdens de verhuizing.

Roy aandeelhouder

Zes jaar geleden kwam hij bij ons binnen. Een beetje per ongeluk eigenlijk.

Als reisorganisatie konden we bij lange na niet concurreren met de salarissen die Roy als marketeer bij ABN Amro in Amsterdam verdiende.

Gelukkig was Roy echt klaar met de bankenwereld. ‘Vibes’ waren voor hem op dat moment belangrijker dan euro’s.

En zo wisten we hem een jaar of zes geleden binnen te hengelen.

Het gevolg? Groei. Structuur. En de basis voor iets wat de komende jaren alleen maar nog mooier kan worden.

Zoals we dankbaar zijn dat we ooit van onze passie ons beroep mochten maken, zo zijn we dankbaar voor deze ontwikkeling.

We hebben nog veel werk te verrichten. Nog te veel hoger opgeleide singles kennen ons niet, of durven nog niet met ons mee.

Na jaren van beperkingen is iedereen meer dan ooit toe aan dat wat het leven zo mooi maakt: samen mooie dingen beleven.

We gaan aan de slag. Met ons fantastische Vibes-personeel hier in Arnhem, onze trouwe fanbase en …. Onze nieuwe aandeelhouder.

We wensen jou een ongelooflijk goed 2022.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren