Terugblik 2016 / Vooruitblik 2017 Terugblik 2016 / Vooruitblik 2017

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Terugblik 2016 / Vooruitblik 2017
Afbeelding voor Terugblik 2016 / Vooruitblik 2017
Afbeelding voor Terugblik 2016 / Vooruitblik 2017

Rond Oud & Nieuw zien wij op onze timeline op Facebook heel wat groepjes Vibers langskomen die met elkaar de feestdagen doorbrengen.

Mensen die elkaar ooit, ietwat ongemakkelijk als vreemden, troffen op een vliegveld, ergens in een landhuis in de Benelux, of bij een zomerse of winterse single vakantie in de bergen, blijken vrienden te zijn geworden. Jaren na hun VillaVibes-singlereis of -weekend zoeken ze elkaar nog steeds op.

Natuurlijk, de geboortekaartjes en trouwerijen springen het meest in het oog. Maar voor veel VillaVibers blijkt hun single weekend of weekreis veel meer opgeleverd te hebben dan ze vooraf voor mogelijk hadden gehouden. Een nieuwe baan, een wending in hun leven, nieuwe inzichten of vriendschappen voor het leven. Een vakantie met gelijkgestemden blijkt opmerkelijk vaak onverwachte bonussen op te leveren.

VillaVibes bestaat bij de gratie van al die duizenden mensen die vaak vol twijfel boven de ‘verzend’-knop hebben gehangen. Die uiteindelijk tóch hun schroom hebben overwonnen en het boekingsformulier hebben ingevuld.

Ben jij één van die mensen? Dan willen we graag beginnen met jou eens hartelijk te bedanken. Zonder jou zouden er geen Vibes zijn geweest, zouden wij niet eens kunnen bestaan. Voor jou, én voor iedereen die nog nooit met ons is mee geweest, hebben we een wens. Eentje naast al het andere wat we je uiteraard wensen. Een goede gezondheid (en dankbaarheid als je daarover mag beschikken) voorop.

Onze nieuwjaarswens voor jou, voor 2017:

In geval van twijfel: doen!

Dat wensen wij je. En ja, we weten dat je daardoor wel eens iets vervelends mee kunt maken. Maar hé, van je fouten leer je het meest. En zonder er heel ver over uit te wijden: je leven wordt er echt leuker door.

Een leuk gezegde dat we ooit tegen kwamen is: ‘pessimisten hebben gelijk, optimisten succes’. Mensen met een wat pessimistische inslag, zullen zichzelf eerder betitelen als ‘realist’. Realisten vermijden tegenslag, blijven in de comfort zone. Je vermijdt pijn, maar… je maakt ook veel minder mee. Mee eens?

Bij VillaVibes hebben we een zwak voor mensen die fouten maken. Ga jij genoeg aan, doe jij wel eens impulsief iets waarvan je niet weet hoe het afloopt? Vind jij ook niet dat we in de huidige maatschappij wel heel erg gericht zijn op het vermijden van fouten? Op het uitbannen van risico?

Lang leve de impulsieve mensen, de mensen die onderuit durven gaan, dat met verve doen en er dan ook nog eens voor uit durven komen! Neem in 2017 eens wat vaker een risico. Wij wensen het je toe.

Tot zover wat wij je wensen. Dan willen we ook nog wat met je delen. Een terugblik op 2016 en een korte vooruitblik op 2017.

Hoe is 2016 voor ons geweest

2016 was een roerig jaar voor VillaVibes. Waren we tot halverwege 2015 nog met z’n tweetjes, inmiddels zijn we met z’n vijven. Na een pittige, uitgebreide selectie, zijn na Maaike ook Linda en Roy ons team komen versterken. We hebben meer stootkracht, meer power, meer kennis en vooral nieuwe energie en daarmee nieuwe ideeën in huis. We vinden van onszelf dat we een fijn team hebben waar heel verschillende kwaliteiten elkaar aanvullen en waarin we goed samenwerken en elkaar helpen als het nodig is.

Bij ons aan de Amsterdamseweg 115a in Arnhem hangt een prettige sfeer. Linda, Maaike en Roy kwamen in een behoorlijk andere werksfeer terecht dan ze gewend waren. De lijntjes zijn kort, er wordt veel gelachen en als er iets is, dan ligt het snel op tafel. We hebben het leuk met elkaar. En we zijn allemaal gedreven mensen, met hetzelfde doel: VillaVibes nóg beter maken.

Om ons personeel te kunnen bekostigen, moesten we natuurlijk ook groeien. Dat is gelukt. Afgelopen jaar wisten we maar liefst 33% te groeien. Zo’n grote groei wisten we nog niet eerder te bewerkstelligen. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoe we ons daar over voelen.

Trots

Waar we echt trots op zijn, en waar we ook bikkelhard voor gewerkt hebben, is dat die groei niet ten koste is gegaan van de klanttevredenheid. Sterker nog, we wisten de gemiddelde klantwaardering van 8,3 uit 2015 zelfs met een tiende op te krikken naar een 8,4 gemiddeld. Daar zitten heel wat uren ‘achter de schermen’ in, uren waarin we ook best eens hebben gemopperd omdat we het bijna niet aan konden, maar waarin we toch hebben doorgezet.

Het was overigens super leuk dat dat dit door onze klanten gewaardeerd werd. Met enige regelmaat kregen we terug dat ze de extra attenties konden waarderen, dat ze voelden dat de organisatie goed stond, dat er veel aandacht was voor details. Dat Vibers dat zien motiveert, telkens weer.

Niet alles ging goed

Ging dan alles goed? Nee, natuurlijk niet. Af en toe zat er een reis tussen waarin de klantwaardering lager was dan normaal. Zo herinneren we ons een week op Mallorca, waarin een aantal zaken tegelijkertijd anders gingen dan we vooraf bedacht hadden.

Of een event waar een DJ een off-day had, terwijl tegelijkertijd een buffet niet bij iedereen even goed in de smaak viel. Daar balen we dan gruwelijk van. Maar tegelijkertijd zijn het -hoe cliché ook- altijd weer leermomenten. Het goede nieuws is dat we afgelopen jaar nooit onder een absolute ondergrens zijn gezakt, ook niet als een aantal onderdelen niet verliepen zoals wij ze bedacht hadden. Zo’n reis of event scoort dan incidenteel eens een 7,4. Worden we net zo goed wel chagrijnig van hoor, maar we kunnen nou eenmaal niet altijd een topscore halen, hoe graag we dat ook willen.

Eigen accommodatie
In 2016 hebben we ook de kiem gelegd voor de eigen groepsaccommodatie die we willen gaan bouwen. Om zo’n groot project goed aan te vliegen, is tijd nodig. Die tijd hadden we afgelopen jaar minder dan we hadden gewild. We hebben diverse accommodaties en bouwgronden bekeken. Maar het plekje zat er nog niet tussen.

We blijven doorgaan met zoeken. Ondanks dat we verwachten in 2017 over meer tijd te beschikken, verwachten we niet dat we dit jaar al een koop sluiten, al sluiten we het ook niet uit. We blijven er druk mee bezig, want alles in ons zegt dat we dit project moeten gaan opstarten. Hoe gaaf zou het zijn als er een sfeervol huis komt waar de Vibes goed zijn en waar alles klopt.

Wat zijn de plannen voor 2017?

Stond 2016 vooral in het teken van de groei, in 2017 gaan we intern vooral alles opstrakken. Door de groei van twee naar vijf mensen, is er in onze organisatie natuurlijk nogal wat veranderd.

Komend jaar willen we de interne organisatie professionaliseren (met name automatiseren), zodat we meer tijd over gaan houden. Tijd, die we willen gaan gebruiken om een aantal ideeën die we hebben te gaan uitvoeren. We gaan je nog niet zeggen wat dat is, maar als het goed is, ga je het vanzelf merken. We willen nóg beter, nóg leuker en nóg spraakmakender worden.

We hebben het gevoel dat het taboe op singlesreizen wat kleiner begint te worden. Wij willen de grote voortrekker zijn/blijven om dat taboe te slechten. Die ambitie, die hebben we. Maar we weten ook dat al onze creativiteit, kennis, doorzettingsvermogen en lef nodig is om dat te bereiken. We gaan ervoor. We hebben zin in 2017!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren