Silvana over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Je krijgt een hele hechte band met elkaar’ Silvana over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Je krijgt een hele hechte band met elkaar’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 8 minuten
Afbeelding voor Silvana over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Je krijgt een hele hechte band met elkaar’
Afbeelding voor Silvana over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Je krijgt een hele hechte band met elkaar’
Afbeelding voor Silvana over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Je krijgt een hele hechte band met elkaar’

Doe wat goed voelt en volg je hart. Met die instelling ging Silvana (46) uit Assendelft onlangs met VillaVibes mee op een tiendaagse single reis naar Alpe d’Huez om te skiën. Ze kon vooraf niet vermoeden dat ze zo’n fantastische tijd zou beleven. “Mensen hebben vaak allemaal vooroordelen over single reizen, maar die zijn echt onterecht.” Lees Silvana’s verhaal en ontdek waarom!

Silvana kwam via een vriendin op het idee om het reisaanbod van VillaVibes eens te bekijken. “Zij was al een aantal keer mee geweest met een single weekend. Dat was haar goed bevallen.” Een skivakantie met VillaVibes leek Silvana wel wat, hoewel ze al vijftien jaar niet meer op de latten had gestaan. “De laatste keer dat ik heb geskied was met vrienden in Frankrijk. Omdat het al zo lang geleden was, heb ik lang getwijfeld of skiën wel zo’n goed idee was. Ik vroeg me af of ik het nog wel kon”, zegt ze lachend.

Laagdrempelig
De website van villaVibes gaf haar veel vertrouwen. “Alpe d’Huez, het hotel La Douce Montagne, het zag er allemaal zó mooi uit. Je kon bovendien dagelijks kiezen uit drie skiniveaus, van beginner tot ervaren. Dat vond ik ideaal. En je kon skiles nemen, ook heel fijn. Het was allemaal erg laagdrempelig, dat heeft me over de streep getrokken.”

Het was Silvana’s eerste ervaring met single reizen. “Ik ben verschillende keren mee geweest met een reis voor alleenstaande ouders, maar dat was heel anders dan de skivakantie met VillaVibes. Aan single reizen kleven vaak allemaal vooroordelen, zoals dat mensen maar op één ding uit zouden zijn. Dat heb ik op de single reis met VillaVibes totaal niet ervaren.”

Open en zonder oordeel
Alle singles hadden volgens Silvana één ding met elkaar gemeen: ze stonden open voor een leuke ervaring met dito mensen. “Het waren allemaal bijzondere mensen, ieder met hun eigen unieke persoonlijkheid. Ik ben zelf iemand die snel aansluiting vindt, maar niet iedereen is daarin hetzelfde.” En dat is helemaal niet erg, vindt Silvana. “Ik had ook wel eens een momentje voor mezelf nodig, weg van de drukte van de groep. Dan ging ik bijvoorbeeld even een wandelingetje maken. Maar als je van jezelf heel gesloten bent of met bepaalde verwachtingen op single reis gaat, dan kan het erg tegenvallen. Het beste is om er open en zonder oordeel in te stappen.”

Huilbuien
Het reisgezelschap, in de leeftijdscategorie 40 tot 55 jaar, bestond uit veertien vrouwen en twaalf mannen. Silvana kijkt terug op hele fijne momenten met de andere singles. “We hebben met elkaar gemeen dat we single zijn, maar we hebben ook allemaal een verleden en ons eigen verhaal. Dat verhaal deel je met de mensen bij wie je de meeste aansluiting voelt. Ik heb hele mooie gesprekken met mensen gehad, tot en met huilbuien aan toe. Bijvoorbeeld over hoe anderen alleen zijn komen te staan. Ja, je krijgt tijdens zo’n reis een hele hechte band met elkaar.”

Foto tijdens Singlereis naar Alpe d'Huez
“Ja, je krijgt tijdens zo’n reis een hele hechte band met elkaar.”

Verbeterpuntjes
De accommodatie was volgens Silvana dik in orde, al zag ze wel wat verbeterpuntjes. “Laat ik voorop stellen: de eigenaren, een echtpaar met twee kleine kinderen, waren ontzettend gastvrij. Ze hebben het hotel in oktober vorig jaar overgenomen en zijn na een verbouwing pas afgelopen december opengegaan. Als je daar rekening mee houdt, dan krijgen ze van mij een dikke tien. Maar het hotel was verder vrij simpel ingericht, dus als je meer luxe verwacht, kan het in dat opzicht misschien wat tegenvallen. Zo was een extra handdoek of een eigen waterkoker op de kamer wel prettig geweest. Maar zolang er een goed bed is en een schone badkamer – en die waren er – vind ik het voor een skivakantie prima. Je bent immers meer buiten dan binnen.”

Verwarmde ruimte
Over de locatie is Silvana alleen maar positief. “We bevonden ons in een dal. Op vijf minuten loopafstand van het hotel, bij de skilift, was een verwarmde ruimte met skilockers en banken waar je rustig je skiuitrusting kon aantrekken. De lockers kon je, evenals de kosten ervan, met vier man delen. Erg handig én goed betaalbaar. Het enige nadeel was dat de laatste lift terug al om zes uur ging, die kon je dus beter niet missen.”

In de ochtend werd er geskied, na de lunch was iedereen vrij om te gaan en staan waar hij wilde. “Dat was heel fijn, er waren totaal geen verplichtingen. We hadden ook enorm geluk met het weer. Tien dagen lang zon en een strakblauwe lucht. Ik heb geen sneeuwvlokje gezien. Dan was echt optimaal genieten.”

Passie voor wintersport
De VillaVibes crew die de skisafari op verschillende niveaus begeleidde, bestond uit drie man: één reisleider en daarnaast nog twee skigidsen. Wat Silvana leuk vond is dat het drie totaal verschillende types waren. “Maar wel alle drie ontzettend enthousiast en met een extreme passie voor wintersport”, zegt ze. “Frank was de gangmaker van het stel. Tijdens de après-ski stond hij lekker met ons mee te dansen en deed mee met spelletjes zoals muziekbingo en een pubquiz. Maar hij was ook enorm oplossingsgericht en zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Bovenal wilde hij dat alle gasten de tijd van hun leven hadden.”

Over begeleider Janneke zegt Silvana: “Wat een bijzonder mooi en lief mens. Heel zorgzaam en observerend, vooral op de eerste dag. Janneke is bovendien een hele stoere dame en een zeer goede skiester. Ze zat vol met goede tips. En ze was net als Frank erg gezellig en een echte sfeermaker.”

Groepsfoto op de piste tijdens de singlereis naar Alpe d'Huez
“Tien dagen lang zon en een strakblauwe lucht. Ik heb geen sneeuwvlokje gezien. Dan was echt optimaal genieten.”

Ferrari
Dan was er nog Anke, die de leiding had. “Zij zat vol energie, een ADHD’er en een ware duizendpoot. Anke stond altijd vroeg op om voor iedereen de juiste informatie en instructies achter te laten, terwijl ze ook nog een groep singles begeleidde. Petje af! Anke was ook onverzadigbaar met eten en gek op salades. Alles wat wij overhielden, ging naar haar”, vertelt Silvana lachend. “En ze kon skiën als de beste. Stonden wij nog met het blauwe team boven, dan was zij al als een Ferrari naar beneden gesjeesd. Ik moest ’s ochtends altijd een beetje op gang komen, maar daar had Anke totaal geen last van.”

Andere vibe
Met een aantal singles heeft Silvana nog steeds contact. “Dit zijn voornamelijk vrouwen. We appen en hebben contact via Facebook. Mijn soulmate heb ik helaas niet gevonden, maar dat was ook niet mijn insteek.” Wat Silvana heel fijn vond is dat ze met gelijkgestemden op vakantie was, precies zoals VillaVibes op de website belooft. ”Vooral als je een partner zoekt, is dat wel fijn. Dat brengt toch een hele andere vibe met zich mee dan een alleenstaande ouderreis, waar je vaak mensen van allerlei verschillende niveaus hebt. Ook de gesprekken tijdens een single reis zijn heel anders. Sommige mensen hebben een heel verkeerd beeld van single reizen, bijvoorbeeld dat iedereen het met elkaar doet. Maar dat is echt niet zo hoor! Ik heb ontzettend leuke gesprekken gehad met mooie mensen en dat vind ik ontzettend waardevol.”

Groepsfoto tijdens diner van de Singlereis naar wintersport Alpe d'Huez
“Ik heb ontzettend leuke gesprekken gehad met mooie mensen en dat vind ik ontzettend waardevol”


Andere bestemming
Als dank voor de goede zorgen werd aan het eind van de vakantie een envelopje gegeven aan de crew. “Alle singles hebben een bijdrage geleverd, dus ik ga ervan uit dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad.” Of ze nog een keer met VillaVibes op vakantie zou gaan? “Zeker! Misschien ga ik volgend jaar wel weer mee op skivakantie, maar dan wel naar een andere bestemming, ik zou graag iets nieuws willen zien. Ik zou echt iedereen aanraden om met VillaVibes mee te gaan. Twijfel je? Niet nodig, gewoon doen!”

Benieuwd naar alle VillaVibes singlereizen? Bekijk hier de vakantie-kalender.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren