Rutger over SummerVibes Limburg: ‘Ik haalde zelfs de televisie’ Rutger over SummerVibes Limburg: ‘Ik haalde zelfs de televisie’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 7 minuten
Rutger singlereis Limburg
Rutger singlereis Limburg
Rutger singlereis Limburg

Dit jaar organiseert VillaVibes voor het 4e jaar op rij SummerVibes Limburg in Kasteel de Berckt. Lekker dichtbij huis is dit de ideale plek voor een prachtige zomervakantie. Rutger Miltenburg (37) uit Groningen weet er alles van. Tien(!) keer al ging hij met VillaVibes op vakantie. Maar zijn ervaring met SummerVibes Limburg is er één voor in de boeken.

Rutger gaat al sinds 2019 één tot twee keer per jaar met VillaVibes op vakantie. “Ik heb al zoveel leuke bestemmingen gezien. Zo ging ik twee keer mee naar Villa Heuvelrijk en ik ben een paar keer mee geweest met het single weekend in Villa Vechtdal en de Ardennen. De laatste keer was vorig jaar, toen ik deelnam aan het Moordspel-weekend in België.

Ik kies bewust voor bestemmingen in Nederland en België, vooral omdat ze relatief dichtbij zijn. Ook SummerVibes Limburg leek me daarom een mooie vakantie. Bovendien ben ik niet zo van de zonvakanties of zeilreizen. Dan ga ik me snel vervelen.”

summervibes de berckt
Kasteel De Berckt in Limburg

Cadeautje aan zichzelf

Twee jaar geleden ging Rutger mee met SummerVibes Limburg. Het werd een week vol leuke activiteiten, supergezellige feestjes en heerlijk eten in en om het sprookjesachtige kasteel De Berckt in Baarlo. “Ik had net de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en wilde mezelf trakteren op een weekje vakantie waar ik iets minder hoefde te wandelen”, vertelt Rutger.

Bij aankomst op het kasteel voelde Rutger zich meteen welkom. “Ik wist van eerdere VillaVibes vakanties al hoe het eraan toegaat bij de ontvangst. Bijna iedereen komt voor de eerste keer, dus kennismaken is meer regel dan uitzondering.

We werden enthousiast opgewacht door de crew. Nadat ik mijn spullen op de kamer had gedropt en een beetje was geland, heb ik een biertje gepakt en wat mensen opgezocht om een praatje te maken. Na een tijdje zocht ik weer een ander groepje op. Rutger houdt van de dynamiek in groepen. “Ik ga daar goed op, krijg er energie van.”

Kasteel de Berckt
SummerVibes Limburg in Kasteel de Berckt gaat Rutger niet snel meer vergeten.

Tv-opname van RTL-Z

Wat ik leuk vond aan deze week? Dat is vooral het uitgebreide activiteitenprogramma. Elke dag kun je precies doen waar je zin in hebt. En wat ik ook bijzonder vond was de televisieopname voor RTL-Z. Ze hadden gehoord over deze mooie plek in Limburg waar we met 80 singles bij elkaar kwamen voor een mooie vakantie. Hier wilde ze meer van weten.

Tijdens het filmen zochten ze nog een aantal ‘figuranten’. Ik meldde me aan. Ik vind het namelijk leuk om te helpen de positieve Vibes te verspreiden. De sfeer tijdens de VillaVibes reizen is zo gezellig, dit zouden veel mensen moeten ervaren.

Terwijl één van de andere Vibers wordt geïnterviewd, zie je mij op de achtergrond volleyballen en later ook nog met een andere Viber een bordspel met zakjes zand doen. Later is dit dus ook uitgezonden op RTL-Z. Bekijk hieronder de televisie-uitzending.

Activiteiten buiten de kasteelmuren

Vervelen hoefden Rutger en de andere Vibers zich geen moment. “Elke dag organiseerde de crew allerlei leuke activiteiten”, zegt Rutger. “Zo kon je mee met een fietstocht op een e-chopper voor een dagje Venlo, je kon lasergamen of lekker naar de Maasplassen om te wakeboarden of waterskiën. Maar je kon bijvoorbeeld ook tennissen, padellen, een toernooitje kubben of een golfclinic volgen.”

Meedoen aan de activiteiten was niet verplicht. “Je was ook vrij om zelf de omgeving te verkennen of juist even helemaal niets te doen en gewoon lekker te chillen in de mooie kasteeltuin of boomgaard. Maar je komt er uiteindelijk voor de groep en om mensen te leren kennen, dus is het wel logisch als je ergens aan meedoet.”

Zeker een aanrader, aldus Rutger: Met een E-chopper het Limburgse heuvellandschap verkennen.

E-foilen is mijn favoriet

Rutgers favoriete activiteit was e-foilen tijdens de VillaVibes stranddag bij De Maasplassen. “E-foilen was toen vrij nieuw. Een e-foil is een kleine surfplank, aangedreven door een kleine gemotoriseerde vin. De kunst is dat je uiteindelijk rechtop op de surfplank kunt staan. Ik ben niet verder gekomen dan op mijn knieën, maar het was echt superleuk om te doen”, vertelt Rutger lachend. “Naderhand hebben we met z’n allen lekker gerelaxt op het strand.”

e-foilen singlereis Limburg
Oke hier gaan we dan: E-foilen

Feesten tot in de late uurtjes

Na een dag vol plezier konden de Vibers aanschuiven voor het diner in de kasteeltuin, bereid door een eigen VillaVibes-kok. “Ik hou zelf niet van koken, dus voor mij is het al snel goed”, zegt Rutger. “Maar ik kan wel zeggen, ook van andere VillaVibes-vakanties, dat het eten erg lekker is.” Na het avondeten barstte het feest pas echt los. “Van een silent discoavond bij het kampvuur en een cocktailworkshop tot karaoke, en een pubquiz op zaterdagavond, er was elke avond wel iets te doen. Supergezellig!”

Silent Disco feestjes in de kasteeltuin. Supergezellig!

Vrienden voor het leven

Hoewel Rutger aan zijn VillaVibes vakantie wel een date overhield, heeft hij de liefde van zijn leven nog niet gevonden. Wel heeft hij een aantal waardevolle vriendschappen opgebouwd dankzij VillaVibes.

“Ik heb aan mijn vakanties zeker vier of vijf goede vrienden overgehouden,” vertelt hij. “Één van hen zie ik regelmatig en we bellen elke week.” Na al zijn ervaringen ziet Rutger zichzelf inmiddels als ambassadeur van VillaVibes. “Ik maak mensen graag enthousiast”, zegt hij. Hij benadrukt dat het bij VillaVibes niet per se draait om het vinden van een relatie. “Het is absoluut geen jachtseizoen of rooftocht. Je zit er met gelijkgestemde singles die allemaal een leuke tijd willen hebben.”

Bonuspunten voor iedereen die tijdens de Kasteel Spelen toepasselijk verkleed ging... Nou die punten waren voor mij.
Bonuspunten voor iedereen die tijdens de Kasteel Spelen toepasselijk verkleed ging… Nou die punten waren voor mij.

Klaar voor een week vol plezier?

Wil jij ook mee op een onvergetelijk avontuur in het Zuid-Frankrijk van Nederland? Ga mee met SummerVibes Limburg en beleef de tijd van je leven. Of, zoals Viber Rutger zegt: “Niet denken, maar gewoon doen!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren