Ook GTST-acteur Alkan Cöklu ging met ons mee op singlereis Ook GTST-acteur Alkan Cöklu ging met ons mee op singlereis

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
singlereis alkan
singlereis alkan
singlereis alkan

Soap-volgers kennen hem wellicht als Amir, de Afghaanse Arts uit GTST. Of als deelnemer aan het programma ‘Special Forces’. Alkan Cöklu (28 jaar, Amsterdam) ging met 60 Vibers op wintersport naar Saalbach.

Hij beleefde er een geweldige week. Met een smetje. “Ik heb me mijn hele leven al ingezet voor inclusiviteit, en deze groep was wel heel erg wit.”

Lees hoe Alkan zijn winterportvakantie in Saalbach beleefde.

GTST acteur Alkan Cöklu mee met een singlereis van VillaVibes
Acteur en presentator Alkan Cöklu stralend de berg af in het zonnige Saalbach.

Alkan, hoe kwam je bij VillaVibes terecht?

‘Ik had zin om te gaan wintersporten, maar had even geen vrienden die mee konden of wilden. Die zitten in een andere fase in hun leven, bijvoorbeeld met het krijgen van kinderen. Bovendien kan ook niet iedereen een dure wintersport betalen. Ik kwam op de site van VillaVibes terecht. Dat zag er allemaal leuk uit. Toevallig kon ik deze week. Ik heb niet lang nagedacht en geboekt.

Hoe reageerde jouw omgeving?

Toch wel positief hoor. Ze vonden het best stoer van me. Ik mag dan behoorlijk wat volgers hebben, ik zie mezelf niet als bekende Nederlander. Ik zie mezelf natuurlijk gewoon vooral als mens en ik had zin om met anderen samen op wintersport te gaan.

Leuke reacties op het Instagram bericht van Alkan

Werd je herkend?

Ja, door sommigen. Dat lieten ze niet meteen blijken, maar pas nadat het ijs gebroken was. Ook buiten de groep werd ik herkend.

Hoe vond je het om met de bus te gaan?

Vanaf het begin was dat meteen leuk. Je komt meteen in gesprek met mensen voor je en naast je. Die busreis is me goed bevallen.

Wat vond je van je groepsgenoten?

De groep was super lief. Ik kwam heel veel mensen tegen die ik in mijn dagelijkse leven niet zo veel spreek. Artsen, marketeers, advocaten, psychologen, allemaal mensen buiten mijn eigen bubbel. Ik heb mijn horizon kunnen verbreden, als regisseur is dat interessant voor me.

Groepsfoto van single wintersportreis naar Saalbach met BN'er Alkan Cöklu
“Ik heb enorm genoten. Vooral van het samenzijn met elkaar. Mijn intentie was vooral om lekker te skiën en dat heb ik de hele week gedaan.”

En de rest van de vakantie, hoe heb je het gehad?

De hele vakantie vond ik fantastisch. Ik heb enorm genoten. Vooral van het samenzijn met elkaar. Mijn intentie was vooral om lekker te skiën en dat heb ik de hele week gedaan. Ik had een speciale klik met heel veel mensen uit de groep, zowel met de mannen als met de vrouwen.

Elke avond zat ik bij andere mensen aan tafel, het was leuk om iedereen een beetje te leren kennen.  De begeleiders vond ik in één woord fantastisch.

Was alles dan Halleluja, offeh…

Nou, ondanks dat ik heel erg heb genoten, was er wel iets wat een negatieve stempel op deze reis heeft gedrukt voor mij. Ik zag de samenleving niet terug in deze reis. De groep was heel erg wit, ik zag geen diversiteit. Als jullie daar iets mee willen, zou ik hier goed over nadenken. Door dit gevoel van exclusiviteit kan ik van deze wintersport achteraf gezien ook geen Hosanna-verhaal maken, dit thema is te belangrijk voor me.

Groepsfoto van lunch in Saalbach tijdens single wintersportreis naar Saalbach
“Elke avond zat ik bij andere mensen aan tafel, het was leuk om iedereen een beetje te leren kennen.  De begeleiders vond ik in één woord fantastisch.”

Wat zeg je als mensen jou vragen of ze mee moeten gaan met VillaVibes?

Heel eerlijk? Het was een geweldige singlereis maar ik had wat meer diverse mensen gewild van alle achtergronden en culturen. Dat had het nog leuker gemaakt.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren