OerolVibes, interview met reisleidster Marieke Norel OerolVibes, interview met reisleidster Marieke Norel

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Marieke oerol
Marieke oerol
Marieke oerol

Twee jaar hebben we er op moeten wachten. Maar in juni barst dan eindelijk weer het festival ‘Oerol’ los. Twee weken lang dendert er een spraakmakende karavaan van kunst, cultuur en leuke feestjes over Terschelling. Wat maakt Oerol zo bijzonder? We vragen het aan onze reisleidster Marieke Norel.

Over Marieke: Marieke (37, Utrecht) werkt in het dagelijks leven als uitvaartverzorgster. Zij is vier keer als gast mee geweest met VillaVibes. Drie keer met een weekendje en één keer naar Kaapverdië. Ook maakte ze één keer onderdeel uit van de crew van een van onze weekenden. Van 9 t/m 12 juni is ze de reisleidster op de Suydersee tijdens onze singelreis naar het Oerol Festival.

Oerol overkomt je

Je wou héél graag mee als reisleidster naar Oerol. Waarom?

Als kind kwam ik al op Terschelling. Dit mooie eiland zit bij onze familie in het bloed. Mijn ouders hebben hier een huis gekocht. Van mijn 16e tot mijn 28e werkte ik hier elke zomer in de horeca. De sfeer op Terschelling is onbeschrijflijk. En tijdens Oerol is het er helemaal fantastisch.

Cover voor
Cover voor
singlereizen oerol terschelling
singlereizen oerol terschelling
oerol festival villavibes
oerol festival villavibes

Wat vind je zo tof aan Oerol?

Mijn vader zei altijd ‘Oerol overkomt je’. En ik begrijp wat hij hier mee bedoelt. Ik boek nooit kaartjes voor de voorstellingen vooraf. Ik loop of fiets rond en kijk wat ik tegenkom. Dat kan van alles zijn.

Soms ga ik op het terras zitten en laat ik me verrassen door het rondtrekkend straattheater. Dan weer trek ik een duinpannetje in om te belanden in een voorstelling waarvan ik denk ‘hier begrijp ik niets van” – maar dan gaat de zon langzaam onder en ga ik ineens helemaal op in de voorstelling. Volop genieten! Dat bedoel ik met ‘Oerol overkomt je’. Ik ga naar de gratis acts of naar de voorstellingen waar op de dag zelf nog kaartjes voor te koop zijn.

Nog meer?

Ja, nou en of. Ik kan hier echt heel lang over doorgaan, Oerol is zo gaaf. Het is overal gezellig. Je kunt in een kroeg komen om wat te eten en dan is er een band. Een paar uur later eindig je op de dansvloer, terwijl je toch echt voor een hapje eten kwam. Of er komt ineens een dichter aan tafel, er gebeurt werkelijk altijd wat.

Cover voor
Cover voor
singlereis nederland terschelling
singlereis nederland terschelling
Cover voor
Cover voor
Single reis Oerol eten
Single reis Oerol eten

Vind jij Oerol goed bij VillaVibes passen?

Ja, heel erg. Zoals je misschien wel weet ben ik over VillaVibes bijna net zo enthousiast als over Oerol. Bij VillaVibes wordt ook altijd gezegd dat je vooral moet doen wat bij je past. Dat kan bij Oerol zeker.

Je kunt altijd met een paar mensen ergens naar toe gaan, dat is hartstikke leuk. Maar als je zin hebt om even geen mensen om je heen te hebben, dan sla je een paadje links af en dan zit je een kwartiertje later bij iets waar je je vooraf totaal geen voorstelling van had kunnen maken. Persoonlijk vind ik de tegenstelling tussen even alleen en de drukte het mooist.

Ook zonder tickets te kopen heb je het leuk

Heb je nog een ‘geheime’ Oerol-tip?

Zoals ik al zei zijn overal op het eiland de verrassingen te vinden. Maar als ik er eentje moet noemen, dan zou ik de Betonning noemen. Dat is een terrein waar allemaal boeien opgeslagen liggen waarmee de vaarwegen op zee worden gemarkeerd. Op dat terrein is een podium en een dansplek en allemaal eettentjes. En op het podium staan zitzakken met uitzicht over de Waddenzee. Dit is voor mij tijdens Oerol altijd een fijne plek om te zijn. Het ligt trouwens heel dicht bij onze klippers, dus dat komt goed uit.

Wanneer gaat VillaVibes naar Oerol?

  • VillaVibes heeft drie vertrekdata voor deze singlereis Oerol: 9, 12 en 15 juni.
  • Alle vertrekdata kennen verschillende leeftijdscategorieën
  • Elke vertrekdatum varen we uit met twee luxe klippers.
  • Hier eet, drink en slaap je. Alles is bij de prijs inbegrepen.
  • Groepen bestaan allemaal uit 30/34 deelnemers.
  • Alle vrouwenplekken zijn bijna uitverkocht.
  • Er zijn nog een paar plekken voor mannen (ook bijna vol).

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren