Cindy: Mijn eerste keer op singlereis Cindy: Mijn eerste keer op singlereis

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Cindy: Mijn eerste keer op singlereis
Afbeelding voor Cindy: Mijn eerste keer op singlereis
Afbeelding voor Cindy: Mijn eerste keer op singlereis

Cindy uit Amsterdam (38) had al jaren geen echte relatie meer gehad. Met online daten had ze helemaal niks. En een singlereis, dat leek haar een brug te ver. Toch ging ze overstag…  Super benieuwd naar haar ervaring, stelde we de volgende vragen:

Waarin zat de twijfel om een singlereis te boeken?

“Ik had allemaal vooroordelen. Dat er waarschijnlijk alleen maar nerds zouden zijn. Dat ik een heel weekend geen kant op zou kunnen. En dat het er heel dik bovenop zou liggen dat iedereen ‘op zoek’ was.”

Hoe heb je dan toch besloten om mee te gaan?

“Een vriendin van mij was al een paar keer mee geweest met VillaVibes. Met een singlereis, een single weekend én het Oud&Nieuw feest. Zij had er leuke vrienden aan overgehouden. Door haar verhalen ben ik toch eens op die site gaan kijken.

Toen zag ik dat er ook tennisvakanties werden georganiseerd. Ideaal, je had altijd tennis als gedeelde interesse. En Malagá stond al een tijdje op mijn lijstje. In het ergste geval ging ik die stad wel in mijn eentje verkennen.

Vanwege een blessure heb ik die reis geannuleerd en vrij rigoureus een single weekend Ardennen geboekt. Zonder tennis om me achter te verschuilen, werd het toen toch opeens een echte singlereis.”

Hoe vond je dat?

“Vreselijk! Het idee dat ik dat ‘nodig’ had. Ik voelde me behoorlijk kansloos en had spijt dat ik had geboekt. Tot de avond van tevoren heb ik getwijfeld of ik wel zou gaan.”

Was het ook zo erg, zo’n singlereis?

“Nee joh, het was echt geweldig! Ik heb zo’n heerlijk en ontspannen weekend gehad, in een prachtige omgeving en met alleen maar leuke mensen die in dezelfde levensfase zitten als ik.”

Wat vond je het leukste?

“De activiteiten waren leuk. Los van het programma werd er door een van de deelnemers spontaan een yoga lesje gegeven in de ochtend. En voorafgaand aan het feest op zaterdag was er een salsa-workshop. Alles was vrijblijvend, maar ik vond het allebei superleuk en deed graag mee. Het eten was ook erg lekker, en ik had een chille kamergenote.

Wat me vooral opviel, was dat ik zelf zo ontspannen was. Dat werd zeker gevoed door de omgeving, het lekkere zonnetje en het feit dat je daar niets hoéft te doen. Maar vooral door de mensen. Er waren zoveel verschillende types, dat gaf de ruimte om gewoon jezelf te zijn. Je hoefde niet met iedereen te praten, of een klik te hebben. Je vond altijd wel ergens herkenning of mensen met wie het gezellig was.”

In hoeverre lag de nadruk op daten?

“Dat viel best wel mee. Van iedereen die daar was wist je dat ze single waren en in principe open stonden voor een relatie. En je had de tijd. Als je iemand zag die je interessant vond, had je een heel weekend om diegene te spreken of te leren kennen. Die rust heb ik als heel prettig ervaren.”

Heb je iemand ontmoet?

“Ja, ik heb een superleuke man ontmoet. Nu vier maanden later zijn we nog steeds samen.”

Hoe ontstond het?

“Ik was met hem meegereden, dus we hadden al behoorlijk wat uurtjes gekletst. Toevallig deden we steeds dezelfde activiteiten. Waar anderen kozen voor mountainbiken of survivallen, liepen wij met de wandeling mee en bungelden we een beetje samen achter de groep aan. Zo leerden we elkaar nog beter kennen. Heel gezellig, maar hij was niet mijn type, dus ik had hem al vrij snel in friendzone geparkeerd.

Ondertussen had ik al een andere man gespot, het type waar ik wel op val. En dan was er ook nog iemand die mij leuk vond. Zwaar verwarrend allemaal hoor, dat wel. Want ze zijn allemaal op dezelfde plek en zien het ook gebeuren als je met een ander praat.

Zo ook mijn carpool-maatje. Die ging opeens zijn best voor me doen. Tot mijn eigen verbazing vond ik dat wel leuk, maar het bracht me ook aan het twijfelen. Ik lag er wakker van. Maar in plaats van dat ik aan ‘mijn type’ lag te denken, dacht ik alleen maar aan ‘Mr. Carpool’. Toen wist ik genoeg, mijn keuze was al gemaakt.”

Hoe kijk je achteraf tegen een singlereis aan?

“Ik heb van de daken geschreeuwd dat al mijn vrijgezelle vrienden met VillaVibes mee moeten. Los van of je iemand ontmoet, het is een super ontspannen weekendje weg met mensen zoals jij. Als ik niemand had ontmoet, zou ik zeker nog een keer meegaan.”

Wat zou je tegen jezelf willen zeggen op de avond voor vertrek?

“Ga maar gewoon, het wordt echt heel leuk! Niet bang zijn, iedereen heeft hetzelfde gevoel. Zo lang je gewoon jezelf bent, komt alles goed.”

1 reacties

 • Geef een reactie

  CTA afbeelding

  Speciale kortingen ontvangen?

  Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

  Bijna vol alarm

   

  Bijna vol alarm

  Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Geslacht

  Reis alsnog boekenAnnuleren