Mayke: Op singlereis leer je mensen écht kennen, dat is leuk!’ Mayke: Op singlereis leer je mensen écht kennen, dat is leuk!’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Mayke: Op singlereis leer je mensen écht kennen, dat is leuk!’
Afbeelding voor Mayke: Op singlereis leer je mensen écht kennen, dat is leuk!’
Afbeelding voor Mayke: Op singlereis leer je mensen écht kennen, dat is leuk!’

Meegaan op singlereis, is dat spannend? Voor veel mensen wel, zeker die eerste keer. Toch wil Mayke (38) iedereen op het hart drukken dat het vooral een onvergetelijke ervaring is. ‘De spanning bleek al vanaf de eerste ontmoeting met de groep niet nodig meer.’

Deze zomer trekt Mayke met zo’n dertig reisgenoten naar het zonnige Kos, voor een strandvakantie. Haar relatie is twee maanden eerder gestrand en ze heeft zin om eropuit te gaan. Mayke: “Ik heb eerst een vriendinnetje meegevraagd, maar die kon niet. Toen besloot ik de gezelligheid van een groepsreis op te zoeken.” Een beetje spannend vindt ze het vooraf wel, maar ze beseft ook: in een groep van dertig man móet er wel iemand tussen zitten met wie het klikt. Mocht dat niet het geval zijn, heeft ze altijd nog de stapel boeken in haar koffer. En ter plekke natuurlijk het zwembad en de Middellandse Zee.

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Goede sfeer, klaar voor de start

Vlak voordat de reis van start gaat, wordt er een Facebookgroep aangemaakt voor de vakantiegangers die meegaan. Ook een WhatsAppgroep is snel in het leven geroepen. “Eenmaal op Schiphol stond reisleidster Marleen te wachten op ons. Een geweldig mens, ze zorgde meteen voor de juiste sfeer en heeft de gehele vakantie alles top voor ons geregeld. Met een clubje zijn we bij La Place gaan zitten, wat we deelden in de groepsapp, en al snel druppelde de een na de andere deelnemer hier binnen. Vanaf dat moment was het ijs gebroken; alles ging zo vanzelf. Iedereen kletste met elkaar, het was gezellig. Ik had er meteen zin in.”

Die eerste avond zit de sfeer op Kos er meteen goed in. Mayke lacht: “We kwamen laat aan en besloten nog een drankje bij Mylos Beach Bar te doen. Die borrel eindigde op de dansvloer en uiteindelijk lag ik rond vier uur ‘s nachts in mijn bed.” De volgende dag staat er een boottocht op de planning, inclusief zonsondergang, relaxte muziek en lekker eten en cocktails aan boord. “Op dat moment besefte ik: ik heb het goed voor elkaar, dit is echt genieten. Een heerlijk gevoel!”

Fietsen, chillen, zwemmen…

Omdat Mayke koos voor een strandvakantie, bestaat haar week vooral uit relaxen en gezelligheid. Geen druk programma, hoewel er natuurlijk wel wát uitjes op de planning staan. “Zo zijn we een keer met z’n allen op de fiets gestapt, om naar een strandje een half uur verderop te gaan.” Lachend: “Reden we ineens met dertig man achter elkaar op het fietspad, kinderlijk te bellen met onze fietsbel. Dat gaf wel wat bekijks ja. Maar het gaf ons bovenal een echt familiegevoel. Verder bestond de week vooral uit ontspannen, aan het zwembad of op het strand, en in de avonden lekker op stap gaan. Ik vond het heerlijk dit weer even mee te maken!” Hoewel deze singlereis normaal gesproken voor veertig deelnemers wordt georganiseerd, vond Mayke de dertig aanwezige reizigers genoeg. “Voor mij persoonlijk hoeven groepen niet groter te zijn dan dit. Op deze manier heb je nog net genoeg contact met iedereen.”

Tinder versus singlereis

Voor Mayke en haar reisgenoten vliegt de week voorbij. Achteraf gezien was een week voor haar gevoel zelfs te kort, meent ze. “We hebben zó genoten met z’n allen. Vooraf had ik niet echt een idee van hoe het zou zijn. Ik maak me niet snel zorgen over iets wat ik niet weet, ik dacht gewoon: ik zie wel hoe het loopt. Maar het was veel leuker dan ik had durven denken. Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen om niets te doen deze reis. Ik was hier niet zozeer om de liefde te ontmoeten, maar vooral om plezier te maken.” Lachend: “Dat liep toch even anders en ja, ik heb gezoend. Het grappige hieraan vind ik dat hij niet zozeer mijn type is qua uiterlijk. Op Tinder had ik hem waarschijnlijk weg geswipet, maar zo op single vakantie leer je mensen eerst beter kennen voordat je er iets van vindt. Dat is een andere manier van mensen ontmoeten. Eigenlijk een veel leukere manier!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren