Mathijs (33) over zijn eerste singlereis naar Lapland Mathijs (33) over zijn eerste singlereis naar Lapland

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 4 minuten
Een single beleeft een huskeytocht door winterwonder land tijdens de activiteiten van de singlereis naar Lapland
Een single beleeft een huskeytocht door winterwonder land tijdens de activiteiten van de singlereis naar Lapland
Een single beleeft een huskeytocht door winterwonder land tijdens de activiteiten van de singlereis naar Lapland

Afgelopen winter gingen meer dan 200 Vibers mee met onze singlereis naar Lapland. En wat is dit toch een bijzondere bestemming. Eigenlijk wordt iedereen hier wel geraakt door de natuur en de omgeving. Lapland doet iets met onze Vibers. Maar wat precies?

We vroegen het aan Mathijs (33, Oosterhout). Hij was in januari mee naar Levi, Finland.

Nog bijzondere dingen meegemaakt Mathijs?

Het mooiste moment van mijn Lapland-reis beleefde ik tijdens het uitstapje met sneeuwscooters. We scheurden over een grote sneeuwvlakte. Al snel merkte ik dat één van mijn reisgenoten wat achterop raakte, dus ik minderde vaart om in haar buurt te blijven. 

Zij besloot uiteindelijk dat de sneeuwscooter iets te spannend voor haar was. Ze stapte bij de gids achterop om later weer bij de groep aan te sluiten.

Toen mocht ik tien minuten lang helemaal in mijn eentje door het winterlandschap scheuren om de rest van de groep in te halen. Dat stukje op de sneeuwscooter was magisch.

Een single in een winterwonderland met zijn sneeuwscooter tijdens de Singlereis naar Lapland
Mathijs door het Finlandse landschap: “Dat stukje op de sneeuwscooter was magisch.”

De zon kwam net door, en ik zag in de verte een rendier lopen. Ik dacht: ik ga dit niet zomaar voorbij laten gaan. Ik zette de scooter stil en heb een paar minuten van het uitzicht genoten. Ik kon mijn ogen niet geloven: die witte vlakte en het rendier dat steeds dichterbij kwam. Ik had een ‘big smile’ op mijn gezicht.  Dat moment zette de toon voor de rest van de reis.

Hoe was het om deze reis met een groep te doen?

Er was een goede afwisseling tussen groepsactiviteiten en momenten voor jezelf.  

Zelf houd ik bijvoorbeeld van snelheid en competitie. Met een paar anderen heb ik dus extra genoten van het het ijskarten. Gisteren keek ik de foto’s terug. Dan zie ik mezelf fanatiek in die kart zitten en denk ik gelijk terug aan de lol die we hier samen hadden. Als je bijvoorbeeld voor de zoveelste keer weer eens achterstevoren op het ijs stond na een inschattingsfoutje, maar vooral ook met de strijd die we onderling hadden (incl. bijbehorende handgebaren) vond ik erg leuk aan deze groepsactiviteit.

Beeld jezelf in terwijl je met hoge snelheid over het ijs scheurt in een speciale kart op onze singlereis in Lapland
Het ijskarten vond hij één van de mooiste activiteiten, met een aantal vibers genoten ze enorm van de snelheid en competitie

Gisteren keek ik de foto’s terug. Dan zie ik mezelf fanatiek in die kart zitten en denk ik gelijk terug aan de lol die we hier samen hadden.

Toen ik voor het eerst een reis bij Villavibes boekte, had ik nog wat moeite met het begrip singlereis. Ik dacht zelfs even dat je gekoppeld zou worden ofzo, dat leek me niks. Maar gelukkig merkte ik al snel dat de nadruk helemaal niet op daten ligt. Je leert juist op een ontspannen manier mensen kennen.  

Je vindt vanzelf de reisgenoten die bij je passen.

Groep singles poserend  in de sneeuw in Lapland
“Je vindt vanzelf de reisgenoten die bij je passen”

Het Noorderlicht nog gezien?

Toen we in Lapland hoorden dat het noorderlicht te zien was, zaten we bijvoorbeeld te eten in een restaurant. Een deel van de groep sprong meteen op. Ze renden naar buiten om met een taxi naar de top van een berg te gaan. Zelf had ik op dat moment niet zo een zin in dat gestress. Ik bleef met een paar anderen rustig zitten, en daarna liepen we op ons gemak naar buiten.

Ervaar de magie van Lapland tijdens onze singlereis met deze betoverende wandeling. Terwijl je door het winterlandschap wandelt, wordt de lucht plotseling gevuld met een groen licht dat achter de wolken vandaan komt
De onwerkelijke beelden van het noorderlicht tijdens de singlereis naar Lapland

En wat denk je? Wij hebben het noorderlicht ook gewoon gezien boven een meer waar we langs liepen op de terugweg naar huis. Die groene schittering boven het meer was fantastisch. Doordat we het met dat groepje zo ontspannen beleefden, was het noorderlicht misschien wel extra speciaal.

Lijkt het jou ook gaaf om mee te gaan met één van onze reizen of weekenden? Bekijk ze hieronder.

Een seintje krijgen wanneer onze Lapland reizen voor 2024 online gaan? Vul het formulier hieronder in.

Naam

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren