Marijn’s 1e wandelreis naar Molveno Marijn’s 1e wandelreis naar Molveno

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 5 minuten
Molveno wandelreis singles
Molveno wandelreis singles
Molveno wandelreis singles

Een prachtig meer, mooie hikes en fietstochten over adembenemende bergkammen rondom een schattig Italiaans dorpje. Maar vooral veel gezelligheid. Dat is het recept voor de VillaVibes Hike & Bike reis in Molveno. Marijn (37) had wel zin in een actieve vakantie en ging onlangs voor de 1e keer mee op een Hike & Bike vakantie. Benieuwd wat ze er van vond? Lees snel verder…

Een single reis was niet nieuw voor Marijn. Hiken in de bergen wel. “Die had ik alleen wit gezien, met wintersport.” Daar kwam deze zomer verandering in: ze koos tijdens de Hike & Bike voor het hiken en beklom tijdens haar vakantie in Molveno heel wat Italiaanse bergen. Daar wachtte elke keer weer een mooi uitzicht op haar.

Tijdens de reis zijn er bij het wandelen, mountainbiken en wielrennen twee niveaus: wat rustiger aan (cappuccino-groep) en flink doorstappen (Isostar-groep). Marijn sloot aan bij die eerste groep. “Ik ben niet heel sportief maar wel actief. Het is maar net wat je leuk vindt, het verschil tussen de groepen zat hem vooral in het wandeltempo.” Dat ligt bij Isostar net wat hoger. Voor ieder wat wils dus en in overleg met de gids kun je ook een dagje wat anders doen, zoals je mountainbike skills afstoffen.

Marijn in Molveno: Ik ben niet heel sportief maar wel actief ?

De Koninginnen-hike: magisch

Vijf dagen van deze singlereis ga je met een gids op pad die de mooiste wandel- of fietsroutes kent. “De eerste dag wandelden we om het meer, de dagen erna gingen we de hoogte in. Het is hier écht zo mooi. De charme van de bergen, de natuur om me heen, de gezonde berglucht, heerlijk!”

Haar hoogtepunt? “De donderdag. Je hebt daar de ‘Koninginnenrit’ voor fietsers, wij deden de ‘Koninginnen-hike'”, antwoordt ze meteen. “Dan loop je echt langs de bergkam en over paadjes waar je zo de afgrond inkijkt.” Dat klinkt misschien spannend, maar dat viel mee: alles ging over goede wandelpaden het was vooral magisch. “Nergens zag ik zulke mooie uitzichten als die dag.”

Prachtige wandelingen over paadjes waar je zo de afgrond in kunt kijken

Met vreemde mensen carpoolen naar Italië

Hoe ging de reis naar Italië eigenlijk? “Ik heb gecarpoold, dat vond ik best spannend omdat je dan met vreemde mensen in de auto zit.” Zou dat niet ongemakkelijk worden, was haar angst. Gelukkig was dat helemaal niet zo. “Het kwam goed, het was juist heel gezellig. En het is ook wel leuk om in Molveno aan te komen met iemand die je al soort van kent.”

Al die verschillende mensen maakten de reis voor Marijn ook zo leuk. “Ik vond het heel fijn om met mensen op pad te zijn die in dezelfde situatie zitten. Die ook single zijn en een beetje hetzelfde in het leven staan als ikzelf”, legt ze uit. “Je leert mensen kennen die hele andere dingen doen en die je daardoor in het dagelijks leven anders misschien niet zou leren kennen. Juist dat maakt het zo interessant.”

Ik heb mensen leren kenen die ik normaal niet snel zou spreken, juist dat maakt deze reis zo leuk

Als je Marijn vraagt wat haar verder het meeste is bijgebleven van deze singlereis, komt het woord ‘gezelligheid’ steeds weer boven. “We hebben heel veel lol gehad. De fietsers en wandelaars mixten heel erg, dat was heel gezellig. Het is een vakantie waarbij iedereen zin heeft om de lichamelijke uitdaging aan te gaan.”

Het prachtige meer van Molveno in Italie
Het prachtige meer van Molveno in Italië

Ook naast het hiken & fietsen genoeg te doen

Tijd om elkaar te leren kennen was er genoeg, ook na het fietsen of wandelen. Als je aan het einde van de dag bijvoorbeeld lekker zat bij te komen bij het hotel met een drankje in de hand. “De sfeer in het hotel is goed, de eigenaren zijn heel lief. Het zijn Nederlandse mensen die het je de hele tijd naar de zin willen maken. Voor het eten kon je tijd voor jezelf nemen of lekker buiten zitten. Na het eten deden we vaak nog spelletjes, of kon je aan de bar zitten.” Ook de pubquiz en de feestavond vond ik supergezellig. “Maar je kan het verder helemaal zelf invullen, het is heel vrij.”

De hoteleigenaren willen het je de hele tijd naar de zin maken

Over vrij gesproken: de vrije dag werd ook goed benut. Sommige reisgenoten konden er geen genoeg van krijgen en gingen ook die dag fietsen, maar er zijn ook genoeg opties voor mensen die even willen relaxen.”Er zijn wat mensen naar Verona gegaan en naar een meertje. Ik heb zelf canyoning gedaan. Lekker van hoogtes springen, glijden, abseilen. Dat was heel gaaf.”

Marijn tijdens canoying: “Lekker van hoogtes springen, glijden, abseilen. Dat was heel gaaf.”

Of ik deze Hike & Bike reis zou aanraden? Zeker! Ik zou mensen wel aanraden om vooraf al lekker veel te wandelen zodat je fit aan deze actieve reis begint.

Ben je door Marijns verhaal net zo enthousiast geworden over deze reis als wij? Goed nieuws: je kunt nog mee naar Molveno. Bemachtig hier snel je plekje.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren