Malon over haar eerste single weekend: ‘Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes’ Malon over haar eerste single weekend: ‘Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor Malon over haar eerste single weekend: ‘Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes’
Afbeelding voor Malon over haar eerste single weekend: ‘Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes’
Afbeelding voor Malon over haar eerste single weekend: ‘Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes’

Hartstikke spannend vond ze het. Want was een groepsreis wel iets voor de introverte Malon (28)? Ze ging met VillaVibes op single weekend in Overijssel. En wat blijkt? De singlereis was zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog, ze heeft de volgende VillaVibes groepsreis al geboekt! “Ik heb er veel positieve herinneringen en nieuwe vrienden aan overgehouden.”

Malons moeder gaf haar het VillaVibes single weekend naar Villa Vechtdal cadeau. “Ze wilde me helpen om uit mijn schulp te kruipen en op een spontane manier nieuwe mensen te leren kennen”, zegt ze. “Heel eerlijk, ik vond het erg spannend om te gaan. Ik moest wel een drempel over. Ik kan van mezelf namelijk best wel introvert zijn. Dan is zo’n groepsreis wel spannend. Maar na een paar dagen nadenken, besloot ik de singlereis gewoon te boeken. Want wat hield me eigenlijk tegen?”

Ik kan van mezelf namelijk best wel introvert zijn. Dan is zo’n groepsreis wel spannend.

VillaVechtdal op de achtergrond. Slechts een uurtje van Malon haar huis vandaan.

Gelijk een goed gevoel
Malon was in eerste instantie nerveus om nieuwe mensen te leren kennen, maar de kortere duur van de groepsreis maakte de drempel voor haar iets lager. “Ook ligt Villa Vechtdal maar een uurtje van mijn huis vandaan. Als het écht niet beviel, kon ik makkelijk weer naar huis toe. Dat kan niet als je bijvoorbeeld in Gambia of Lapland zit”, zegt ze. De eerste avond van de singlereis vond ze het spannendst, maar de crew en medereizigers stelden haar gerust.

“Bij aankomst had ik gelijk een goed gevoel bij de crew. Ik werd heel hartelijk ontvangen. Ze zorgden er gelijk voor dat ik me op mijn gemak voelde. En ze gaven met het gevoel dat je mag zijn wie je bent.” 

Malon en haar mede-vibers tijdens het rollerskaten

Nieuwe mensen leren kennen
Malon verbleef tijdens dit single weekend met 38 anderen in Villa Vechtdal, een voormalig klooster in Overijssel. “De verhouding tussen mannen en vrouwen was ongeveer gelijk. Van tevoren kregen we een smoelenboek. Aan de hand daarvan vorm je wel een idee van de mensen die je beter wilt leren kennen tijdens de singlereis. Maar tijdens het weekend spreek je uiteindelijk totaal andere mensen.”

Malon vond het in eerste instantie lastig om zich te mengen in gesprekken met anderen. “Gelukkig was er een reisgenoot die mij direct mee wist te trekken. Hierdoor voelde ik me snel meer op mijn gemak en werd ik losser. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Met een aantal mensen van de groepsreis heb ik nog contact. We hebben zelfs al een stapavond gehad en de volgende staat al op de planning!”

Voor ieder wat wils
Het activiteitenprogramma van de singlereis krijgt van Malon een dikke tien. “Ik vond de diversiteit erg mooi om te zien”, vertelt ze. “Ik ben gaan rollerskaten, wandelen en heb gesalsadanst. Als de brokkenpiloot die ik ben, ging ik daarbij natuurlijk wel door mijn enkel. Gelukkig was Mara van de crew zo lief om me te helpen bij het intapen van mijn voet.”

Ook over het eten tijdens de groepsreis is Malon erg te spreken. Het single weekend in Villa Vechtdal was all-inclusive, dus inclusief ontbijt, lunch, diner en drankjes. Malon: “Het eten was elke avond anders. Er is voor ieder wat wils. Onze kok Astrid maakte de maaltijden klaar. Nou, wat kan die vrouw koken zeg! Ik zou bijna weer meegaan met de singlereis in Villa Vechtdal puur voor haar kookkunsten. Wat baalde ik dat ik die maandag weer zelf moest koken!”, vertelt Malon lachend.

Astrid, wat kan die vrouw koken zeg! Ik zou bijna weer meegaan met de singlereis in Villa Vechtdal puur voor haar kookkunsten.

Ongedwongen sfeer
Voor singles die net als zij twijfelen over het boeken van een groepsreis, zegt Malon: “Als je twijfelt of een week iets voor je is, zou ik zeker dit weekend aanraden. Je leert nieuwe mensen kennen op een relaxte manier. Je maakt nieuwe vrienden in de buurt en verder weg. Bij het single weekend in Villa Vechtdal hoef je je nooit alleen te voelen. Er hangt een heerlijk ongedwongen sfeer. Je zou bijna vrijgezel blijven om mee te mogen met VillaVibes!”

Volgende groepsreis
Malon boekte een paar dagen na thuiskomst al haar volgende groepsreis met VillaVibes. “Dit keer ga ik verder weg, naar een zonvakantie op Cyprus. Ik heb zo genoten van het singleweekend. Het was een goede manier om erachter te komen of een singlereis iets voor mij is. Ik heb er veel positieve herinneringen en nieuwe vrienden aan overgehouden. Dus een groepsreis van een week met VillaVibes lijkt me ook erg leuk.”

Er ging tijdens ons weekend trouwens ook een fotografe mee. Nieuwsgierig naar de leukste foto’s? Bekijk ze hier.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren